De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. © mei 2013 – versie 00 TOOLBOX DECO-PROCEDURE 1: de risico’s

2 © mei 2013 – versie 00 Deco-procedure is essentieel voor de veiligheid en gezondheid van jezelf, je collega’s en anderen Vakmanschap = goed uitvoeren van de deco-procedure Goed uitgevoerde deco-procedure kost zo’n 8 minuten Toolbox deco-procedure

3 © mei 2013 – versie 00 Waarom eigenlijk? Een juist uitgevoerde deco-procedure voorkomt dat er asbestvezels buiten de vuile ruimte komen Dit beperkt de kans op inademing van asbestvezels door jou, maar ook door collega’s of zelfs je gezin / familie Alle onderdelen van de deco-procedure zijn even belangrijk. Sla dus niets over!

4 © mei 2013 – versie 00 Risico’s voor de gezondheid Hoe vaker je een asbestvezel inademt, des te groter de kans op gezondheidsschade! Mogelijke aandoeningen: –asbestose –longkanker –mesothelioom (long- of buikvlieskanker) –pleurale plaques Als jij asbestvezels op je lichaam hebt, kan een ander ze ook inademen

5 © mei 2013 – versie 00 Douche-procedure zonder transit: leg de puzzelstukjes op de juiste volgorde en plek degene die de puzzel als eerste goed heeft Hoe zat het ook alweer? Puzzel!

6 © mei 2013 – versie 00 Oplossing: zo hoort het

7 © mei 2013 – versie 00 Stof tot nadenken De komende periode zullen er: op posters gewetensvragen aan je gesteld worden. Schrijf het antwoord voor jezelf op Op de volgende bijeenkomst wordt dit besproken

8 © mei 2013 – versie 00 Eerste gewetensvraag Wat moet jij in je eigen gedrag veranderen om de deco-procedure beter uit te voeren?

9 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. © mei 2013 – versie 00 Tot slot Vragen? Afspraak volgende bijeenkomst Succes!


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google