De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TOOLBOX EMISSIEBEPERKENDE MAATREGELEN 2: blijf scherp!

2 © mei 2013 – versie 00 Wat gaan we doen? Waarom zijn emissiebeperkende maatregelen zo belangrijk? Hoe kunnen we de komende periode emissie van asbeststof zoveel mogelijk beperken?

3 © mei 2013 – versie 00 Waarom ook alweer? Hoe vaker je een asbestvezel inademt, des te groter de kans op gezondheidsschade! Mogelijke aandoeningen: –asbestose –longkanker –mesothelioom (long- of buikvlieskanker) –pleurale plaques Als jij asbestvezels op je lichaam hebt, kan je ook een ander besmetten Vakmanschap = het zoveel mogelijk toepassen van emissiebesparende maatregelen

4 © mei 2013 – versie 00 Emissiebeperkende maatregelen Demonteren –materiaal zoveel mogelijk in zijn geheel verwijderen –als dat niet kan: dek de vloer af met folie, die je na de verwijdering oprolt en in een afvalzak stopt Nathouden Afzuigen Probeer vegen te voorkomen

5 © mei 2013 – versie 00 Stelling 1 Asbest zoveel mogelijk in zijn geheel verwijderen (demontage) is beter dan het verwijderen door het in stukken te breken groep 1: eens / voor groep 2: oneens / tegen

6 © mei 2013 – versie 00 Stelling 2 Het toepassen van zoveel mogelijk emissiebeperkende maatregelen horen bij ons vakmanschap groep 1: oneens / tegen groep 2: eens / voor

7 © mei 2013 – versie 00 Stellingen Wat waren bij beide stellingen de meest overtuigende argumenten vóór de stellingen? Schrijf deze op de argumentenposters!

8 © mei 2013 – versie 00 Komende periode Zijn er emissiebeperkende maatregelen die jullie (nog) beter kunnen toepassen en wat is daar voor nodig? Maak afspraken!

9 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot slot Vragen? S UCCES !


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google