Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdLeopold Kuiper Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Controle op de naleving van de rookreglementering in de horeca-sector 21 april 2005
2
2 Wetgeving : 1. KB van 15 mei 1990 tot het verbieden van het roken in openbare plaatsen 2. MB van 9 januari 1991 tot vaststelling van de voorwaarden waaraan gesloten plaatsen moeten voldoen, waar voedingsmiddelen en/of dranken ter consumptie worden aangeboden en waar mag gerookt worden
3
3 Te onderzoeken : Ruimten < 50 m² (er mag gerookt worden over de totale ruimte) rookafzuig- of verluchtingssysteem vereist (onderhoud, in werking, debiet aangegeven, min. 15 m³/m²h ) Ruimten > 50 m² : niet-rokerszone min. 50% van totale oppervlakte voldoende verbodstekens (kleur, min. 9 cm diameter) geen asbakken in niet-rokerszone (niet wettelijk vereist) rookafzuig- of verluchtingssysteem vereist (onderhoud, in werking, debiet aangegeven, min. 15 m³/m²h )
4
4 Planning controles : In 2004 -> 3200 controles voorzien en ca. 4000 (bron : Infana) uitgevoerd, waarvan specifiek een anti-rookcampagne in de Horeca( 50m² : 470 bezochte instellingen) In 2005 -> 4200 controles voorzien
5
5 Controleresultaten 2004 : Anti-rookcampagne < 50m² : 28 % niet conform (verversings- of zuiveringsdebiet) > 50m² : 56 % niet conform (te weinig plaatsen niet-rokers, rookverbodstekens) vnl. PV opgesteld voor afwezigheid rookafzuigsysteem, doch meestal waarschuwingen Jaarresultaten uit Infana > 1000 maatregelen (90% waarschuwingen) voor ca. 4000 controlebezoeken
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.