De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MAINPORTSMAINPORTS Een mainport is een scharnierpunt in de passagiers en/of goederenstromen tussen continenten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MAINPORTSMAINPORTS Een mainport is een scharnierpunt in de passagiers en/of goederenstromen tussen continenten."— Transcript van de presentatie:

1

2 MAINPORTSMAINPORTS Een mainport is een scharnierpunt in de passagiers en/of goederenstromen tussen continenten

3 De Betuwelijn is een spoorlijn tussen de Rotterdamse haven en Duitsland (grensovergang Zevenaar) Deze spoorlijn is uitsluitend bestemd voor goederentreinen. Het containervervoer naar het achterland over de weg liep steeds meer vast en ‘Rotterdam’ moest de verladers daar een goed alternatief voor geven.

4 Veel containers gaan in 1 keer naar hun bestemmingen in Duitsland en Italië. Het gebeurt ook wel dat containers in het oosten van Nederland worden overgeladen op vrachtwagens en van daaruit verder Europa in worden gebracht. De ergste files worden zo vermeden.

5 Er was veel kritiek op de aanleg van de Betuwelijn.  Huizen moesten wijken en de rust in de Betuwe zou worden aangetast. Het trace loopt echter vrijwel parallel aan de al bestaande snelweg A15.  Met het geld had ook de binnenvaart gestimuleerd kunnen worden. ‘Rotterdam’ wilde echter een volwaardige spoorverbinding met het achterland. Niet een gedeeld met passagierstreinen.

6 De HSL-zuid is een hogesnelheidslijn (+ 300 km/u) uitsluitend voor passagiers en verbindt Schiphol via Rotterdam en Antwerpen met Parijs en Londen. Schiphol krijgt zo een betere verbinding met het achterland. Tot een afstand van 600 km. vanuit een stadscentrum gaat het sneller dan vliegen !! Als het aantal vluchten niet verder kan stijgen heeft Schiphol liever de lucratieve intercontinentale vluchten. Tunnel door Groene hart

7 Schiphol -Is een mainport voor zowel vracht als passagiers. -Mag van iedere regering steeds verder groeien  ‘dubbele doelstelling’ = meer vluchten EN minder geluidsoverlast / milieuhinder. Het banenstelsel is zo aangelegd dat stijgende en dalende vliegtuigen zoveel mogelijk de bestaande bebouwing mijden. Schiphol komt echter steeds meer binnen de –groeiende- bebouwing van de noordvleugel van de Randstad te liggen !


Download ppt "MAINPORTSMAINPORTS Een mainport is een scharnierpunt in de passagiers en/of goederenstromen tussen continenten."

Verwante presentaties


Ads door Google