De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Laatste les H5 (3 havo) antwoorden werkboek samenvatting oefenvragen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Laatste les H5 (3 havo) antwoorden werkboek samenvatting oefenvragen"— Transcript van de presentatie:

1 Laatste les H5 (3 havo) antwoorden werkboek samenvatting oefenvragen
filmpjes begrippen: 1.) Kiezen of delen 2.) Multifunctioneel

2 HW

3 HW

4 HW

5 HW

6 HW

7 Samenvatting Een spelverdeler hoort in de as
De ruimtelijke ordening van EU is aan verandering onderhevig. Dat heeft 2 oorzaken: Technologische revoluties (energie, transport, productieproces). De uitbreiding van EU naar het oosten (nieuwe productiecentra ontstaan, oude vallen weg)  Banaanzone verschuift. Denk maar eens aan de productie van auto’s.

8 Samenvatting Flexibel produceren
Is belangrijk om in te kunnen spelen op de vraag van de klant. Daarvoor is standaardisatie nodig: producten met dezelfde afmeting, vorm, inhoud en samenstelling.  denk aan containervervoer vanuit de Rotterdamse haven richting het achterland, of “standaarduitvoeringen van”…? Maatwerk wordt geleverd wanneer de klant precies krijgt wat hij wil. Denk aan de “extraatjes” die je kan krijgen op het standaardmodel.

9 Samenvatting Kennis betekent steeds meer macht
Inspelen op de markt, betekent dat je over veel kennis moet beschikken! Wanneer je als eerste met de nieuwste technologische ontwikkelingen komt, ben je je concurrentie een stapje voor en heb je de meeste kans op de markt. Kennis = macht! Centrum  daar ontstaat nieuwe kennis. Periferie  in de buitengebieden loopt men achter de feiten aan.

10 Centrum/periferiestructuur
Researchinstellingen (centrum) Industrie (periferie)

11 Enkele oefenvragen juist / onjuist
Uitvindingen als de film en telefoon horen bij de periode Tertiairisering hoort bij de 19e eeuw. Regionale specialisaties horen bij de decennia na 1960. De Europese Unie breidt zich naar het oosten uit. Bedrijven die aan hun huidige vestigingsplaats zijn gebonden, noem je inerte bedrijven. Binnen Europa zijn meer regels die de handel en economie belemmeren (= deregulering) Antwoorden > volgende slide

12 Antwoorden 1 onjuist 2 onjuist 3 onjuist 4 juist 5 juist 6 onjuist


Download ppt "Laatste les H5 (3 havo) antwoorden werkboek samenvatting oefenvragen"

Verwante presentaties


Ads door Google