De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Communicatie: Presenteren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Communicatie: Presenteren"— Transcript van de presentatie:

1 Communicatie: Presenteren
Kernenergie

2 Inleiding Sommige bewindslieden willen kerncentrale Borssele weer openen. Landen als Iran zijn de laatste tijd in opspraak gekomen wegens kernwapens. Er zijn zowel veel voorstanders als tegenstanders van kernenergie. Wie hebben er gelijk?

3 Inhoud van deze Presentatie
Hoe wordt kernenergie geproduceerd (in Nederland)? Wat zijn de voordelen van kernenergie? Wat zijn de nadelen van kernenergie? Conclusie

4 Nederlandse kerncentrale
Twee kerncentrales: Dodewaard en Borssele. Dodewaard is inmiddels gesloten. Borssele wil men verlengen.

5 De werking van kernenergie
Twee delen: Links is voor het splitsen van de neutronen. Dit zorgt voor vrijkomen van warmte. Rechts wordt opgewarmd door het linkergedeelte en genereert electriciteit m.b.v. een turbine en generator

6 Import en Opslag Een grote hoeveelheid van de energie die Nederland uit het buitenland haalt komt uit kerncentrales in Frankrijk en Duitsland. Het kernafval van de kerncentrale Borssele wordt opgeslagen in het speciaal gebouwde HABOG-gebouw in de haven van Vlissingen.

7 Voordelen van kernenergie
Zolang kernfusie of andere futuristische technologieën nog niet mogelijk zijn, biedt de huidige kernenergie een goed alternatief. Enkele voorbeelden waarom andere energiebronnen niet (volledig) bruikbaar zijn: - Wind en zonne-energie zijn afhankelijk van het weer - Vergelijking van olie met bier Het is veilig, het weinige afval kun je goed opslaan. Geen uitstoot van CO2-gassen.

8 Nadelen van kernenergie
De risico's van een kerncentrale zijn vele malen groter. De gevolgen zijn natuurlijk desastreus als het fout gaat. 1. Er kunnen ongelukken gebeuren zoals in Tsjernobyl. 2. Terroristen kunnen terreurdaden plegen. Nog geen oplossing voor het laten verdwijnen van het radioactieve afval. Het is mogelijk om met behulp van een kerncentrale kernwapens te produceren.

9 Conclusie Er zijn zowel goede als slechte punten verbonden aan kernenergie Zelf ben ik voor kernenergie omdat voor mij de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Maar iedereen kan hierover zijn eigen standpunt innemen.

10 Einde presentatie Zijn er nog vragen?¿?¿?


Download ppt "Communicatie: Presenteren"

Verwante presentaties


Ads door Google