De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GEACHTE O.V.C. LEDEN Vooruitlopend op de wetgeving die op ons afkomt m.b.t. de koopzondagen, wil de gemeente weten hoe de OVC over deze materie denkt zodat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GEACHTE O.V.C. LEDEN Vooruitlopend op de wetgeving die op ons afkomt m.b.t. de koopzondagen, wil de gemeente weten hoe de OVC over deze materie denkt zodat."— Transcript van de presentatie:

1 GEACHTE O.V.C. LEDEN Vooruitlopend op de wetgeving die op ons afkomt m.b.t. de koopzondagen, wil de gemeente weten hoe de OVC over deze materie denkt zodat de gemeente uiteindelijk kan komen met een zondagregeling waarbij draagvlak belangrijk is. Voor de OVC is het kraakhelder dat de zondagregeling, waarbij alle winkels open konden gaan, een teleurstelling was. De OVC wil nu maatwerk waarbij centrumversterking het uitgangspunt wordt. Het nieuwste plan van de OVC is gebaseerd op het 10 puntenplan en de ervaringen die we hebben met de totaal vrije zondagregeling Het streven naar een geografisch compact centrum is topprioriteit van de OVC. Geen klein volume winkels buiten het centrum en zoveel mogelijk trekkers (o.a. supermarkten) in het centrum (behouden). Een compact centrum betekent ook dat we compact moeten organiseren zoals o.a. het ontwikkelen van een goede koopzondagregeling. Concentreer dus de zondagopenstelling van de supermarkten in het centrum zodat er geen verdunning ontstaat van klantenstroom. Cuijk-centrum moet een ontmoetingsplek worden. De OVC is van mening dat het noodzaak is dat het centrum van Cuijk grote retailspelers moet aantrekken. De uittocht van supermarkten uit het centrum moet een halt toegeroepen worden. Misschien dat deze koopzondagregeling uiteindelijk leidt tot een situatie dat Cuijk centrum een interessante investeringszone wordt voor nieuwe winkels. De OVC ziet de koopzondagenregeling als een beleidsinstrument om de leegstand te lijf te gaan. Deze enquête geeft een samenvattende impressie van het plan van de OVC. Voor geïnteresseerden heeft de OVC het uitgebreide totaalplan op de site geplaatst. www.ondernemen-in-cuijk.nl.www.ondernemen-in-cuijk.nl

2 ONDERBOUWING KOOPZONDAGREGELING VOORSTEL O.V.C.

3 SITUATIE VROEGER, EXTREME ZONDAGRUST

4 SITUATIE VRIJE KOOPZONDAG, ELKE SUPERMARKT IS OPEN

5 GEWENSTE WEKELIJKSE SITUATIE CUIJK CENTRUM, ONTMOETINGSPLEK OP DE ZONDAG

6 GEWENSTE SITUATIE, ENKELE SUCCESVOLLE GEORGANISEERDE KOOPZONDAGEN

7 UITGANGSPUNTEN OVC KOOPZONDAGREGELING CENTRUMVERSTERKING KOOPKRACHTBINDING (KLANTEN KOMEN TERUG) KOOPKRACHTTOEVLOEIING (REGIO-WINKELHART) BELEVING CONCETREREN IN HET CENTRUM DOOR ONTMOETINGSKRACHT IN HET CENTRUM TE ONTWIKKELEN. VOLDOEN AAN DE WENSEN VAN DE CONSUMENT TOTAALPLAN BETERE KOOPZONDAGENREGELING EINDELIJK PROFITEREN VAN TOERISME BETERE MARKETING EVENEMENTEN BELEVING VEILIGHEID SCHOON

8 BOODSCHAPPEN VERSUS WINKELEN, WAT WIL DE CONSUMENT? BOODSCHAPPEN: DE BOODSCHAPPEN-CONSUMENT WIL SNEL EN MAKKELIJK. DE OVC IS VAN MENING DAT EEN OPENSTELLING VAN TWEE OF DRIE SUPERMARKTEN IN HET CENTRUM EN EEN SUPERMARKT IN DE PERIFERIE, VOLDOENDE MOET ZIJN OM IN DEZE CONSUMENTENBEHOEFTE TE VOORZIEN. WINKELEN: DE SHOPCONSUMENT WIL GEZELLIGHEID, MEN NEEMT DE TIJD, DRUKTE, ONTMOETEN, BELEVING. DE SHOPPER BEZOEKT SUPERMARKTEN EN HORECA-ONDERNEMINGEN OF FLANEERT DOOR DE STRATEN. TOEN DE EM-TE ALS ENIGE ZIJN DEUREN OP DE ZONDAG OPEN HAD, WAS HET GEZELLIG DRUK OP HET LOUIS JANSENPLEIN. DE OVC STREEFT NAAR ZO’N CENTRUM MET ONTMOETINGSKRACHT. CUIJK-CENTRUM MOET EEN “FAVOURITE MEETING PLACE” WORDEN.

9 HOE ONTWIKKELT MEN D.M.V. EEN GOEDE KOOPZONDAGREGELING EEN CENTRUM MET ONTMOETINGSKRACHT (DRUKTE). CONCREET OVC-ZONDAGPLAN DE CENTRUMSUPERMARKTEN KUNNEN OP ALLE ZONDAGEN DE DEUREN OPENEN. (AH / EMTE / ALDI). HET CENTRUM IS IN DEZE CONTEXT HET GEDEFINIEERDE CENTRUMMANAGEMENTGEBIED. OP DE INGEROOSTERDE KOOPZONDAGEN ZOALS BIJVOORBEELD CUIJK KEIGOED, ZIJN ALLE WINKELS IN HET CENTRUM OPEN. MET DE GROOTVOLUME BEDRIJVEN (GEEN SUPERMARKTEN) ZAL STEEDS HIEROVER GECOMMUNICEERD WORDEN. IN DE PERIFERIE IS ELKE ZONDAG MAXIMAAL EEN SUPERMARKT OPEN (ROULATIE). DE OVC PLANT MAXIMAAL TWAALF GEORGANISEERDE ZONDAGEN IN. DE GROOTVOLUME WINKELS IN DE PERIFERIE PLANNEN OOK TWAALF ZONDAGEN IN. TIJDENS EEN COLLECTIEVE CENTRUMZONDAG MAG GEEN SUPERMARKT IN DE PERIFERIE OPEN ZIJN ZODAT WE VERDUNNING VAN KLANTENSTROMEN TEGENGAAN. HET GEMEENTELIJK BELEID MOET VOORWAARDENSCHEPPEND ZIJN. EEN GOEDE KOOPZONDAGENREGELING IS EEN ONDERDEEL VAN ZO’N EFFECTIEF BELEID. DE OVC HOOPT DAT IN DE TOEKOMST DE TOERIST DIE CUIJK ZONDAGS BEZOEKT, ZICH NIET MEER ERGERT AAN DE UITZONDERLIJKE ZONDAGSTILTE. DAARNAAST HEEFT HET TOPPRIORITEIT DAT HET CENTRUM AANTREKKELIJK GEMAAKT WORDT VOOR EVENTUELE TOEKOMSTIGE INVESTEERDERS. DE VOORGESTELDE KOOPZONDAGREGELING IS VOOR DE OVC EEN INSTRUMENT OM DE LEEGSTAND TE LIJF TE GAAN.

10 DE VOLLEDIG UITGEWERKTE EN ONDERBOUWDE VISIE VAN DE OVC KUNT U LEZEN OP WWW.ONDERNEMEN-IN-CUIJK.NL ONDER DE MENUBUTTON: KOOPZONDAGREGELING.WWW.ONDERNEMEN-IN-CUIJK.NL ENQUETE GAAT U AKKOORD MET DE VOORGESTELDE KOOPZONDAGREGELING VAN DE OVC? U KUNT AANKRUISEN WAT VOOR U VAN TOEPASSING IS. JA ⃝ NEE ⃝ Naam ondernemingHandtekeningDatum ……………………………..……………….....………… Deze enquête wordt over een week bij u opgehaald. (ingevuld of niet ingevuld) Het is uiterst belangrijk dat u deze enquête invult, wat uw keuze ook is.


Download ppt "GEACHTE O.V.C. LEDEN Vooruitlopend op de wetgeving die op ons afkomt m.b.t. de koopzondagen, wil de gemeente weten hoe de OVC over deze materie denkt zodat."

Verwante presentaties


Ads door Google