De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kom alles te weten over kerst!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kom alles te weten over kerst!"— Transcript van de presentatie:

1 Kom alles te weten over kerst!
kerstmis Kom alles te weten over kerst!

2 Waarom vieren we kerstmis
We vieren kerstmis om de geboorte van Jezus Christus te hervieren. Dat vieren we meestal op 25 en 26 december. Dat is al jaren zo gevierd. Dat komt omdat; In de vierde eeuw zorgden keizer Constantijn de Grote en de bisschoppen van de uit vervolging bevrijde vroege Kerk ervoor dat Kerstmis op 25 december zou worden gevierd.

3 Waarom zetten we kerstbomen neer met kerst
We zetten kerstbomen neer omdat in de 19e eeuw kerstbomen tot het symbool van de geboorte van Jezus Christus werd verklaard. Sindsdien hebben we een kerstboom in onze woonkamer staan. We stoppen soms versieringen in de bomen omdat dat gezellig staat. Ook potjes zetten we neer.

4 wie is de kerstman De Kerstman is een afstammeling van Sinterklaas en wordt ook in verband gebracht met kabouters zoals Sinterklaas op Sint Nicolaas, bisschop van Myra, teruggaat. Het Sinterklaasgebruik is meegenomen door emigranten naar Amerika. In Amerika werd Sinterklaas Santa Claus. De Kerstman heeft ongeveer dezelfde gebruiken als Sinterklaas, zoals cadeautjes geven, een lange baard en een rood pak, maar hij is inmiddels ontdaan van alle religieuze symboliek.

5 Het doel van kerst Het doel van kerst is dat je gezellig bij elkaar bent en je dingen en wensen van een ander vervult. Het gezelligste van kerst vinden (de mensen die het vieren) meestal de cadeaus. Maar sommige vinden dat kerst om Jezus Christus gaat, en vinden de cadeautjes maar niks. De mensen die dat vinden hebben het goed, maar het doel van kerst maakt niet uit, als je maar gezellig is.

6 Vele verhalen over Kerst
Er gaan vele verhalen over kerst de ronde in. Een daarvan is De Grinch. Die film gaat over een groen monster die kerst probeert te ruïneren (plaatje linksonder). Er is ook een film die heet Santa who. Die film gaat over de kerstman die uit zijn Arre-slee valt en zijn geheugen kwijtraakt. Oftewel hij weet niet meer dat hij kerstman is. Een jongen vind hem en helpt hem om weer kerstman te worden (plaatje rechtsboven).

7 Hopelijk weet je nu veel meer over kerst
Dit was het! Hopelijk weet je nu veel meer over kerst


Download ppt "Kom alles te weten over kerst!"

Verwante presentaties


Ads door Google