De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. Snel de datum van vandaag invoeren?

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. Snel de datum van vandaag invoeren?"— Transcript van de presentatie:

1 Excel Tips www.excelexperienceday.be

2 1. Snel de datum van vandaag invoeren?
Wist u dat u met enkele sneltoetsen in een cel de datum van vandaag kunt invoeren? Hoe? U typt in de cel ‘Ctrl+;’ en duwt op Enter. De datum van vandaag verschijnt in de cel.

3 2. Tekst in kleine letters omzetten naar hoofdletters
U kunt in een handomdraai kleine letters omzetten naar hoofdletters. Hoe? U gaat in de cel staan waar de tekst met hoofdletters moet komen. U typt “UPPER” en dan de code van de cel waarin de tekst zich bevindt. Voorbeeld: In cel A1 staat tekst in kleine letters en u wilt deze tekst in cel B1 graag in hoofdletters plaatsen. U gaat in cel B1 staan en typt daar: =UPPER(A1). In de cel B1 verschijnt nu diezelfde tekst als in A1 maar dan in hoofdletters.

4 3. Gegevens ontdubbelen In Excel bestaat er een handige functie om cellen te ontdubbelen. Hoe? U selecteert de kolom met de gegevens die u wenst te ontdubbelen. Ga bovenaan in de QAT naar het tabblad Data. Kies daar bij “Data tools” voor “Remove duplicates”. De cellen met dubbele gegevens worden leeggemaakt en de lijst wordt ingekort.

5 4. Herhaal uw laatste bewerking met één druk op de knop
Wist u dat er in een Excel een handige sneltoets bestaat waarmee u uw laatste handeling in Excel kunt herhalen? Voorbeeld: U hebt net het lettertype en de kleur van de tekst in enkele cellen veranderd. U wenst dit bij een andere cel ook te herhalen. Dit kunt u door in deze cel op F4 te klikken.

6 5. Nieuwe gebruiker van Excel 2010?
Kent u uw weg nog niet goed in Excel 2010? Via deze handige interactieve tool van Microsoft Office Online krijgt u snel een overzicht van alle nieuwigheden in Excel 2010.

7 6. Zin in meer Excel tips? Excel Experience Day 12 juni 2013
Business Faculty, Brussel Programma en info op

8 Excel experience day 2013


Download ppt "1. Snel de datum van vandaag invoeren?"

Verwante presentaties


Ads door Google