De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Poli Flebologie EVLT Behandeling..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Poli Flebologie EVLT Behandeling.."— Transcript van de presentatie:

1 Poli Flebologie EVLT Behandeling.

2 Behandeling U mag voor de behandeling gewoon eten
Uur van te voren 2x500mg Paracetamol. Op de dag van de ingreep bij het ontbijt graag het 1e spuitje tegen de trombose zetten.

3 Recept bloedverdunning
Dit wordt o.a. besproken tijdens het telefonisch consult en het recept wordt doorgefaxt naar de apotheek.

4 Mee te brengen Indien u een steunkous klasse II heeft deze meenemen.
In de andere gevallen is de TEK I /verbandkous aangemeten, ligt deze voor u klaar. Poliklinisch in Hellevoetsluis poli nr 8 Alles onder plaatselijke verdoving.

5 Behandeling U wordt verzocht op de behandeltafel plaats te nemen.
Chirurg bekijkt met echo het te behandelen vat. Het been wordt ontsmet, en u wordt afgedekt met steriele lakens.

6 Ingreep onder plaatselijke verdoving
Door de plaatselijke verdoving is het niet toegestaan om zelf auto te rijden na de ingreep. Dit is verzekerings technisch vast gelegd.

7 Behandeling Onder plaatselijke verdoving wordt de katheter in de spatader geschoven(dit gebeurt meestal ter hoogte van de knie bij VSM , bij VSP op de kuit). Met de echo wordt gecontroleerd of de katheter goed ligt. De verdoving wordt door middel van injectienaald gespoten rond de spatader. Functie hiervan is omliggend weefsel te beschermen voor de hitte die vrij komt en dat u er niks van voelt.

8 Behandeling Katheter wordt in de spatader ingebracht.
Gedurende 5 minuten per behandelend vat.

9 Na de Behandeling Na de behandeling wordt er een lange pleister geplakt, dit om het vocht op te vangen wat ingespoten is met de verdoving. Deze mag na 48 uur verwijderd worden. Steunkous wordt aangetrokken, en ook deze mag pas na 48 uur uit getrokken worden (dus ook ‘s nachts aanhouden).

10 Aandachtspunten na behandeling
Advies is regelmatig lopen/ fietsen om trekkend gevoel te verminderen. langdurig staan, zwaar tillen vermijden. Paardrijden / motorrijden/ intensief sporten/ kracht training met benen is niet toegestaan gedurende een week. Bloeduitstortingen prikplekken.

11 Pijnklachten na behandeling
Krampachtig / rood /warm aanvoelen Pijnmedicatie nemen( paracetamol) Behandelde spatader wordt harde streng / daarna knobbelig De spatader kan donkere streng worden ( gestold bloed)

12 Duur van de klachten De duur van de klachten na de behandeling varieren per patient. Het kan zijn dat er nog enige hinder ervaren wordt bij spier inspanning, dit komt door het opruim proces van het behandelde vat.

13 Ondanks de poliklinisch ingreep moet men rekening houden met napijnen/hinder welke sterk per patient kunnen verschillen van enkele weken tot meerdere maanden

14 Na controle / na behandeling
Na ongeveer 10weken komt u terug op polikliniek voor nacontrole, zodat zonodig verdere behandeling kan worden besproken. Contact opnemen bij ontstekings verschijnselen of andere vragen.

15 Contact: Bij Vragen zonder spoed kunt u met ons appen dmv van BeterDichtbijApp.

16


Download ppt "Poli Flebologie EVLT Behandeling.."

Verwante presentaties


Ads door Google