De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ikram Ennaanaa Shehlaa Al Khafaji Chantal Gankema Sara ben Hmido.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ikram Ennaanaa Shehlaa Al Khafaji Chantal Gankema Sara ben Hmido."— Transcript van de presentatie:

1 Ikram Ennaanaa Shehlaa Al Khafaji Chantal Gankema Sara ben Hmido

2 Inhoud De opdracht TRIZ 40 Deliverables Het idee → Sketchup

3 Opdracht Opdrachtgevers: Rick Koningen Bas Everts Sem Draaijer Carlton Kakaire Hoofdvraag: Hoe kan de fruitmand het meest efficiënt verpakt worden met biologisch afbreekbaar folie? De opdracht (het doel) is om een verpakkingsmachine te ontwerpen voor het bedrijf “Fruitful Office”. Er moeten twee soorten maten manden verpakt worden met een biologisch afbreekbaar folie. Dit proces moet gebeuren in een bepaald tijdslimiet. Ook moeten er verschillende maten afbreekbaar folie door de machine gebruikt kunnen worden.

4 Triz 40 Wat is Triz 40? Nummer 1 → out of the box denken 26. Kopiëren:
Een kopie gebruiken in plaats van iets wat te waardevol of kwetsbaar is Nummer 2

5 Deliverables hoofd deliverable 8 deelopdrachten
In het plan van aanpak worden de “deelopdrachten” of “deliverables” uitgebreid beschreven. Denk daarbij aan de opdrachtgever. Wat ga je opleveren, wanneer, wie en vooral ook wat is het nut daarvan voor je opdrachtgever. Deze de “deelopdrachten” of “deliverables” zijn het meest belangrijke onderdeel van je plan van aanpak. Je probeert in te schatten wat je allemaal zou moeten opleveren, en op welke tijd, om uiteindelijk goed uit te komen. Elke hoofd-deliverable is een aparte paragraaf en wordt netjes omschreven in een leesbaar stuk. Wie, waar, wanneer, waarom en hoe, zijn een aantal van de punten die uit het stuk duidelijk gaan worden.

6 Het idee

7 Sketchup Rolband Pootjes Krimptunnel Haakje Sticker Metaal

8 De BVM Verpakkingsmachine
Krimptunnel Afhankelijk van verpakking & product Verschillende manieren

9 Competenties Ikram: Chantal : Shehlaa : Sara: Inventiviteit &
Organiseren Inventiviteit & productgerichtheid Doorzetten Plannen en leiding geven

10 Einde Ikram Ennaanaa Shehlaa Al Khafaji Chantal Gankema Sara ben Hmido

11

12 Adam Buchaar Ibrahim Ayadi Poernomo Abdul Hamid Wouter van Leeuwen
Plastic Sun Adam Buchaar Ibrahim Ayadi Poernomo Abdul Hamid Wouter van Leeuwen

13 Overzicht De opdracht Onze opdracht Het onderzoek De resultaten
Het proces Eerst gaan we het over de opdracht hebben van de HVA, daarna onze deelopdracht die we hebben gekregen hebben van de HVA, vervolgens over onze onderzoek van verschillende soorten plastic met onze resultaten van bronnen en onze resultaten van ons onderzoek. En tenslotte over het proces hoe het is gegaan en wat er mis is gegaan en hoe we sat hebben opgepakt.

14 De opdracht De Oorzaak De opdrachtgever Plastic Sun Deliverables
Wat willen ze ermee bereiken? Jaarlijks stroomt er veel plastic afval aan op het eiland Bali in Azië. ( laten zien waar het ligt).De oorzaken hiervan zijn de toeristen die plastic op de stranden achterlaten en de plastic soep. De overheid doet hier ook weinig mee waardoor het probleem alsmaar groter wordt. Daarom heeft een groepje studenten van de hva de opdracht plastic sun gekregen. De opdracht houdt in dat de studenten een zonne oven moeten maken die plastic kan smelten. De oven moet wel aan wat eisen voldoen. Het moet gemaakt worden met de materialen die op het eiland te vinden zijn, het moet makkelijk te vervoeren zijn, het moet makkelijk te gebruiken zijn en er mogen geen giftige stoffen vrijkomen. Hierover moeten zij veel onderzoek doen, waar wij aan mee helpen. Het doel is om in Bali het plastic overschot op te lossen op een schone duurzame manier en van dat gesmolten plastic huizen te verstevigen.

15 Onze opdracht Onderzoeksvraag Deliverables
Wij hebben een deelopdracht gekregen van de HVA. Onze onderzoeksvraag is wat zijn de smeltpunten van de verschillende soorten plastic en onze deelopdracht is het onderzoeken bij welke temperaturen verschillende soorten plastic smelten. En hierbij moeten we informatie halen van het internet en een echt onderzoek doen dus echt plastic smelten. We moesten een plan van aanpak, programma van eisen en verschillende verslagen maken. Een verslag van de verschillende soorten plastic, verschillende soorten plastic op bali, wat de smeltpunten zijn van verschillende soorten plastic, bestaande onderzoeken van het smelten van verschillende soorten plastic, veiligheidsnormen van het smelten van plastic, onderzoeksverslag en het eindverslag .

16 Het onderzoek De Verschillende plasticsoorten
De Verschillende smeltpunten Onze eigen test

17 De resultaten Verschillende plasticsoorten Smeltpunten
De testresultaten

18 Het proces De samenwerking Het contact


Download ppt "Ikram Ennaanaa Shehlaa Al Khafaji Chantal Gankema Sara ben Hmido."

Verwante presentaties


Ads door Google