De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Global Consultancy, Research & Design

Verwante presentaties


Presentatie over: "Global Consultancy, Research & Design"— Transcript van de presentatie:

1 Global Consultancy, Research & Design
Werk aan de wereld: Worldschool opdrachten vanuit ontwikkelingsgebieden Onderzoeksprogramma’s voor profielwerkstukken HAVO en VWO

2 Echte opdrachten, uitdagende wereldwijde vraagstukken
Je werkt voor een kleinschalige stichting die belangwekkend werk uitvoert in een ontwikkelingsland of ontwikkelingsgebied in Afrika, Azië of Zuid-Amerika. De opdrachten zijn echt: men vraagt je iets te onderzoeken of te ontwerpen dat nodig is bij de uitvoering van het werk.

3 Voor wie werk je? (Elk jaar nieuwe opdrachten.)
Het opzetten van een medische hulppost in Mali. Stichting Faranfare. Het reinigen van water met meelpasta gebruikt voor batik. Stichting Penduka, Namibië. Stichting Steun Sahel: dammen en bronnen in de Sahel Voor deze stichtingen bijvoorbeeld of voor een van de meer dan veertig andere….

4 Alle profielen!!! De opdrachten van de ontwikkelingsorganisaties betreffen alle profielen. Veel leerlingen kiezen een opdracht ook om straks beter een vervolgstudie te kunnen kiezen. Het ontwikkelen van goedkoop spel- en leermateriaal voor een school in Tanzania Op de foto: een landkaart uitgelegd met stenen Kennisoverdracht over kleinschalige landbouw in Kenia: hoe doe je dat? Wat zijn eenvoudige methoden van conservering van vlees en vis, en kun je aantonen dat die werken?

5 Alle profielen!!! Nog meer voorbeelden van opdrachten:
Towards health insurance for poor people Can E- health records boost care in Uganda? Recycling plastic Female Genital Mutilation in Africa Mobile phones and improving development Scale up the HIV prevention in Uganda

6 GENE – Global Educational Network for Entrepreneurs
Er is een apart onderzoeksprogramma dat gaat over het bevorderen van ondernemerschap in ontwikkelingsgebieden. Dan gaat het om opdrachten van stichtingen over onderwerpen als deze: Microkrediet Kleinschalige zorgverzekering Marktonderzoek Het opzetten van een klein bedrijf Fait trade Maatschappelijk verantwoord ondernemen

7 HULP ONDERWEG – 1: studiedag
Om je bij het werk te ondersteunen, bezoek je een van de Worldschool studiedagen. Er is een studiedag bij Wageningen University en bij de TU Delft. De keuze hangt af van je opdracht. Incidenteel worden specifieke studiedagen voor bepaalde opdrachten gehouden. Tijdens een studiedag werk je met universitaire studenten aan je onderzoek. Bijvoorbeeld om een goede onderzoeksvraag te maken of het plan van aanpak. Vaak is er ook een inhoudelijk college.

8 HULP ONDERWEG – 2: de ‘dating service’
In het besloten deel van vind je namen en adressen van studenten uit ontwikkelingslanden die in Nederland een universitaire master doen. Zoek een student uit het land waar je onderzoek doet en zet een correspondentie op. Of: nodig een student uit op school. Dat zijn boeiende ontmoetingen. De ‘dating service’ bevat ook namen en adressen van andere deskundigen, zoals managers die in ontwikkelingsgebieden werken.

9 HULP ONDERWEG – 3: digitaal kenniscentrum
In het openbare en in het besloten deel van vind je allerlei teksten om je bij je werk te ondersteunen. Zie deze link naar voor een overzicht.

10 De afsluiting: het Worldschool Event
Je presenteert je werk op het jaarlijkse leerlingcongres van Worldschool. De meeste opdrachtgevers zijn daar aanwezig. En tal van gasten, zoals studenten uit ontwikkelingslanden en managers met ervaring in ontwikkelingslanden. De voertaal is Engels.

11 Worldschool certificaat
Na het presenteren en opleveren van je onderzoek ontvang je het Worldschool Certificate Het certificaat wordt steeds vaker door leerlingen gebruikt bij intakes van vervolgstudies. Anno nu is het verstandig een c.v. op te bouwen!

12 Tot zover deze introductie
Werk aan de wereld Tot zover deze introductie Links: video interviews met leerlingen Opdrachten zijn online beschikbaar via contactpersonen op jouw school


Download ppt "Global Consultancy, Research & Design"

Verwante presentaties


Ads door Google