De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiebijeenkomst Juriconnect

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiebijeenkomst Juriconnect"— Transcript van de presentatie:

1 Informatiebijeenkomst Juriconnect
Naar een Juridische doctrine Register 24 januari 2019

2 Waarom JudoReg Voor jurisprudentie en wetgeving unieke coderingen (ECLI en BWBid). Eenduidige verwijzingen die ook computerverwerkbaar en persistent zijn. Voor rechtswetenschappelijke literatuur Leidraad voor Juridische auteurs voor de syntax van tekstuele verwijzingen. Niet direct computerverwerkbaar. Wat daarvoor mist is een unieke, aanbiederonafhankelijke codering. JudoReg = standaard voor rechtswetenschappelijke literatuur: Juridische Doctrine Identifier (JCDI) Verplichte en optionele metadata Een register ( waarin deze gegevens opvraagbaar zijn met vindplaatsen

3 Verplichte metadata Titel Identifier (JCDI)
Type publicatie (bijv. Noot, Tijdschriftartikel, Commentaar) Auteur Taal Datum Toegang (privaat/publiek) en indien van toepassing Naam van publicatiebron met jaar volgnummer Relatie (bijv. met een ECLI wanneer het een Noot bij een uitspraak betreft)

4 Optionele metadata Samenvatting Rechtsgebied Bewerker Redacteur
Citeertitel Citaties Bereik in tijd Bereik in plaats ISBN/ISSN/DOI Startpagina/Eindpagina (bijdragen in boeken of tijdschriften)

5 Naast JudoReg ook eigen register uitgever(s)

6

7 U wilt de JCDI opvragen van een artikel dat ging over “misbruik van machtposítie”, maar weet niet waar dit gepubliceerd is

8 U heeft een JCDI en wilt weten bij welke literatuur deze hoort

9 … en vindt daar de volgende gegevens over

10 Een vermelde vindplaats hoeft niet altijd tot
open access te leiden

11 Uitgangspunten Organisaties kunnen account aanvragen en gebruikers aanwijzen, en zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de registraties. Organisatie heeft de verantwoordelijkheid dat uitsluitend de auteursrechthebbende en/of eigenaar van daarvoor in aanmerking komende content deze kan (laten) registreren Verplichte metadata dienen op correcte en volledige wijze te worden ingevuld. Optionele metadata zijn niet verplicht maar zorgen voor betere vindbaarheid Betreft informatieobjecten die een juridisch inhoudelijk karakter hebben, uitleg, interpretatie en/of evaluatie van wet- en regelgeving, jurisprudentie en andere officiële overheidsinformatie betreffen. Alle geregistreerde objecten kennen een verwijzing naar een vindplaats; bij wijziging dient deze te worden aangepast.


Download ppt "Informatiebijeenkomst Juriconnect"

Verwante presentaties


Ads door Google