De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dr. Peter Hoffman en Dr. Wim Verhoeven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dr. Peter Hoffman en Dr. Wim Verhoeven"— Transcript van de presentatie:

1 Dr. Peter Hoffman en Dr. Wim Verhoeven
Huisarts “De rol van de bedrijfsarts en de adviserende arts is ons te weinig bekend, dus te weinig bemind…” Dr. Peter Hoffman en Dr. Wim Verhoeven

2 De samenwerking kan beter…
Waarom kennen/contacteren we elkaar niet? - Een wirwar aan diensten - Geen duidelijke coördinaten - Nooit aan elkaar voorgesteld + ook geen overlegplatform - Weinig incentives voor overleg - En de patiënt, die weet het vaak ook niet... + welk belang heeft hij erbij??

3 De samenwerking kan beter…
Nood aan meer en beter contact - Complexiteit van de gezondheidszorg - Samenwerking loont (oa. op menselijk en intellectueel vlak) + is ook actueel - Sterke toename kosten langdurige AO (absoluut > 4 miljard €/jr – toename van 200 miljoen €/jr)

4 Samenwerken gaat niet vanzelf…
Randvoorwaarden voor goede resultaten op AO (1) Tijd!! - Om elkaar beter te leren kennen - Om een aantal nodige tools/handvaten uit te werken + er mee te leren werken (2) Duidelijke visie - Wat is het doel? Wat wil men (= Overheid) precies bereiken? Op welke manier? Wie moet er beter van worden? … (gaat het puur om de cijfers of ook om de personen?)

5 Samenwerken gaat niet vanzelf…
Randvoorwaarden voor goede resultaten op AO (3) Werkkader - individueel overleg rond en met de patiënt zal ook tijd vergen, nu nog onduidelijk hoeveel tijd - Wie coördineert? (huisarts? bedrijfsarts? adviserende arts?...) - Time is money (huisarts = zelfstandige) (4) Realisme/regelmatige evaluatie (5) Mogelijkheden tot feedback en bijsturing (6) Er is ook de werkgever…

6 Er is nog werk aan… Er is momenteel nog veel onduidelijkheid, er zijn nog veel vragen en werkpunten… - status KB? => 1 januari 2017 nadert snel - IT-ondersteuning? - verschuiven er financiële middelen? - is er ook een rol voor de huisartsenkringen? - etcetera … Vandaag ligt de focus op het Trio-project Daarom zijn we hier!


Download ppt "Dr. Peter Hoffman en Dr. Wim Verhoeven"

Verwante presentaties


Ads door Google