De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aanmelden in LOP-regio Grimbergen, Machelen, Vilvoorde www

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aanmelden in LOP-regio Grimbergen, Machelen, Vilvoorde www"— Transcript van de presentatie:

1 Aanmelden in LOP-regio Grimbergen, Machelen, Vilvoorde www
Aanmelden in LOP-regio Grimbergen, Machelen, Vilvoorde Infosessie ouders start schooljaar

2 Wat is een LOP? LOP = Lokaal Overlegplatform Partners Scholen
Niet-onderwijspartners Doel: realiseren van gelijke onderwijskansen Afspraken maken over inschrijvingen binnen decreet Informeren en ondersteunen van ouders via netwerk van partners (uitleg, PC, internet)

3 Regelgeving Huidig decreet inschrijvingsrecht:
Secundair onderwijs (gewoon en buitengewoon) Aandachtspunten: scholen kunnen kiezen om aan te melden en maken afspraken binnen het LOP er is geen Vlaamse tijdslijn die voor alle scholen geldt bij aanmelden moet gewerkt worden met dubbele contingentering

4 Voorrangsgroepen Broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen:
Broers en zussen (met 2 gemeenschappelijke ouders); hun adres is niet belangrijk. Halfbroers en halfzussen (met 1 gemeenschappelijke ouder); hun adres is niet belangrijk. Kinderen die op hetzelfde adres wonen, maar geen gemeenschappelijke ouder(s) hebben. Kinderen van personeel van de school Een personeelslid kan alleen zijn eigen kind inschrijven. Als personeelslid krijg je voorrang als je een contract hebt van meer dan dagen, op het moment van de inschrijving en al effectief in de school werkt. De functie en het soort contract zijn niet belangrijk.

5 Dubbele contingentering
Streven naar sociale mix en sociale cohesie Dubbele contingentering verplicht voor aanmeldende scholen Indicatorleerling voldoet minstens aan één van de volgende indicatoren: het gezin ontving minstens één schooltoelage van de Vlaamse Gemeenschap (in voorafgaand schooljaar of schooljaar ervoor); de moeder is niet in het bezit van een diploma van het hoger secundair onderwijs. Bij elke inschrijving moet een leerling aan de hand van bewijsstukken aantonen of hij/zij aan één of meerdere indicatoren beantwoordt.

6 Aanmeldende scholen De gewone secundaire scholen van de LOP- regio
Gemeenschapsonderwijs (GO!)​ GO! atheneum Vilvoorde GO! technisch atheneum Horteco Vilvoorde GO! technisch atheneum Campus De Brug Vilvoorde GO! atheneum Grimbergen Katholiek Onderwijs Vlaanderen Het College TechnOV Virgo+ Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) GISO Machelen

7 Eerst aanmelden, dan inschrijven
Aanmelden➔ Elektronisch laten weten in welke school/scholen jij je kind wenst in te schrijven Inschrijven➔ Je hebt een effectieve toewijzing ontvangen en je schrijft je kind in. Als ouder ga je akkoord met het pedagogisch project en het schoolreglement van de school.

8 1A of 1B? getuigschrift basisonderwijs ➔ aanmelden voor 1A
geen getuigschrift of getuigschrift van bereikte doelen ➔ aanmelden voor 1B twijfel over 1A/1B ➔ aanmelden voor beiden toewijzing eventueel voor beiden inschrijven voor beiden kan perfect! (Na 30/06 is er zicht op het getuigschrift en wordt de keuze gemaakt tussen 1A en 1B. De ouder neemt met de school contact op om de leerling in één van de 2 uit te schrijven.)

9 Tijdslijn 01/03/2019 - 29/03/2019 Aanmeldingsperiode 29/04/2019
Verzending toewijzingsresultaten 06/05/ /05/2019 Inschrijvingsperiode en opvissen aangemelde leerlingen vanaf 28/05/2019 Start vrije inschrijvingen

10 Ordening en toewijzing
1e ronde - 1e schoolvoorkeur Leerlingen met 1e schoolvoorkeur krijgen willekeurig een nummer. Op basis van de nummering wordt de leerling op de schoollijst geplaatst. Is de school niet volzet krijg je een T-nummer (toewijzing) Is de school volzet krijg je een R-nummer (reserve)

11 Ordening en toewijzing
2e ronde - 2e schoolvoorkeur Leerlingen met 2e schoolvoorkeur die nog geen T-nummer gekregen hebben krijgen willekeurig een nummer. Op basis van de nummering wordt de leerling op de schoollijst geplaatst. Is de school niet volzet krijg je een T-nummer (toewijzing) Is de school volzet krijg je een R-nummer (reserve)

12 Ordening en toewijzing
3e ronde - 3e schoolvoorkeur (enz…) Hetzelfde principe van de 2e ronde wordt herhaald tem de laatste ronde.

13 Stap 1: aanmelden Stappenplan www.naarschoolinregiovilvoorde.be
Aanmeldingsperiode voor alle leerlingen, inclusief de voorrangsgroepen vrijdag 1 maart om 8 uur tot en met vrijdag 29 maart om 20 uur

14 Stappenplan Klik op “aanmelden”

15 Stappenplan Maak een account

16 Stappenplan Meld met jouw account aan Klik op “een kind aanmelden”

17 Stappenplan vul alle gegevens in doorloop alle stappen
herhaal (indien nodig) voor meerdere kinderen aanmelden voor 1A en 1B: geef voor beide apart de scholen in

18

19 Stappenplan 1 – 29 april 2019

20 Stap 2: toewijzing via mail
Stappenplan Stap 2: toewijzing via mail Maandag 29 april 2019 Mail niet direct gevonden? Check ongewenste items/spam

21 In jouw mailbox Stappenplan Mail met T-nummer
Je hebt een school Toegewezen gekregen. Je hebt een uitnodiging tot inschrijven ontvangen. Mail met R-nummer Je hebt een Reservenummer gekregen. Je wordt door de school gecontacteerd zodra er een plaats beschikbaar is. Het R-nummer geeft aan wat je positie is op de reservelijst.

22 Stappenplan Maandag 6 mei 2019 – 20u – CC Bolwerk
Informatievergadering voor aanmelders die een slecht resultaat kregen: In geen school toegewezen In een school toegewezen die niet tot de hoogste voorkeuren behoorde

23 Stap 3: inschrijven Stappenplan
van maandag 6 mei tot en met vrijdag 24 mei in de school zelf afspraken rond inschrijvingen in brief bij toewijzingsbericht (via mail)

24 Klachtenprocedure Bemiddeling disfunctiecommissie
Commissie leerlingenrechten NIET voor weigeringen omwille van volzetverklaring

25 Informatie www.naarschoolinregiovilvoorde.be
Aanmelden en inschrijven: LOP-deskundige Studierichtingen, schoolreglement,…: de scholen het CLB


Download ppt "Aanmelden in LOP-regio Grimbergen, Machelen, Vilvoorde www"

Verwante presentaties


Ads door Google