De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ORDE VAN DIENST VOOR KERSTMORGEN zondag 25 december 2017 Engelenlied Voorganger: ds. Hans van Dalen Organist: Jan Sikkema Met medewerking van Interkerkelijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ORDE VAN DIENST VOOR KERSTMORGEN zondag 25 december 2017 Engelenlied Voorganger: ds. Hans van Dalen Organist: Jan Sikkema Met medewerking van Interkerkelijk."— Transcript van de presentatie:

1 ORDE VAN DIENST VOOR KERSTMORGEN zondag 25 december Engelenlied Voorganger: ds. Hans van Dalen Organist: Jan Sikkema Met medewerking van Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer o.l.v. Hans van Noord

2 Welkom door de ouderling van dienst

3 Koorzang: O, du fröhliche…

4 Mededelingen door de ouderling van dienst

5 Samenzang (staande): Lied 489:1 / Psalm 98:2 Komt ons in diepe nacht ter ore: de morgenster is opgegaan, een mensenkind voor ons geboren, God zal ons redden is zijn naam. Opent uw hart, gelooft uw ogen, vertrouwt u toe aan wat gij ziet: hoe 't woord van God van alzo hoge hier menselijk aan ons geschiedt.

6 Samenzang (staande): Lied 489:1 / Psalm 98:2 Ja, Hij is ons getrouw gebleven, Hij heeft in goedertierenheid, naar de belofte eens gegeven, het huis van Israël bevrijd. Zijn volk is veilig in zijn handen. Hij heeft zijn heerlijkheid ontvouwd. Zo werd tot in de verste landen het heil van onze God aanschouwd.

7 Stil gebed, bemoediging en groet Iedereen mag daarna gaan zitten

8 Aansteken van kerstkaars en gedicht voor 1e kerstdag door
We steken de kaarsen van Kerstmis aan en iedereen komt bij de kribbe staan. Het licht is geboren, het kindje straalt. De last is van onze wereld gehaald. Laat ‘t Kerstfeest beginnen voor allemaal!

9 Samenzang: Lied 476: 1, 3 en 4 Nu zijt wellekome, Jesu, lieve Heer, Gij komt van alzo hoge, van alzo veer. Nu zijt wellekome van de hoge hemel neer. Hier al op dit aardrijk zijt Gij gezien nooit meer. Kyrieleis.

10 Lied 476: 1, 3 en 4 Herders op den velde hoorden een nieuw lied, dat Jezus was geboren, zij wisten ’t niet. ‘Gaat aan gene straten en gij zult Hem vinden klaar. Bet’lem is de stede, daar is ’t geschied voorwaar.’ Kyrieleis.

11 Lied 476: 1, 3 en 4 Wijzen uit het oosten, uit zo verre land, zij zochten onze Here met offerand’. Ze offerden ootmoediglijk mirr’, wierook ende goud te eren van dat kinde, dat alle ding behoudt. Kyrieleis.

12 Gebed om verlichting met de Heilige Geest

13 Het mannenkoor zingt: Cantique de Noel

14 Kerstproject met de kinderen Gegrepen door Gods liefde

15 Gegrepen door Gods liefde

16

17

18

19 Gods liefde wordt geboren
Lucas 2

20

21

22 Projectlied (mel. Lied 469) Voor alle mensen groot en klein wil God zo graag de Redder zijn. Luister naar dit verhaal, je wordt gegrepen door de liefde van God.

23 Projectlied (mel. Lied 469) Gods reddingsboei wordt werk’lijkheid, en zal te zien zijn wereldwijd. Maar eerst is hij voor Israël, de herders horen het heel snel.

24 Projectlied (mel. Lied 469) God gaf Zijn Zoon als mensenkind
Projectlied (mel. Lied 469) God gaf Zijn Zoon als mensenkind! Kom, ga nu met de herders mee en kniel voor Hem, zeg toch geen “nee”. Het is de Redder, die je vindt.

25 Daarna mogen alle kinderen naar de kindernevendienst

26 Schriftlezing: Jesaja 11: Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. 2 De geest van de HEER zal op hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht, een geest van kracht en verstandig beleid, een geest van kennis en ontzag voor de HEER. 3 Hij ademt ontzag voor de HEER; zijn oordeel stoelt niet op uiterlijke schijn, noch grondt hij zijn vonnis op geruchten.

27 Schriftlezing: Jesaja 11: Over de zwakken velt hij een rechtvaardig oordeel, de armen in het land geeft hij een eerlijk vonnis. Hij tuchtigt de aarde met de gesel van zijn mond, met de adem van zijn lippen doodt hij de schuldigen. 5 Hij draagt gerechtigheid als een gordel om zijn lendenen en trouw als een gordel om zijn heupen. 6 Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam, een panter vlijt zich bij een bokje neer; kalf en leeuw zullen samen weiden en een kleine jongen zal ze hoeden.

28 Schriftlezing: Jesaja 11: Een koe en een beer grazen samen, hun jongen liggen bijeen; een leeuw en een rund eten beide stro. 8 Bij het hol van een adder speelt een zuigeling, een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang. 9 Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg. Want kennis van de HEER vervult de aarde, zoals het water de bodem van de zee bedekt. 10 Op die dag zal de telg van Isaï als een vaandel voor alle volken staan. Dan zullen de volken hem zoeken en zijn woonplaats zal schitterend zijn.

29 Samenzang: Lied 473: 1, 2 en 3

30

31

32

33

34

35 Kerstevangelie: Lucas 2:1-7

36 Het koor zingt: ‘t Is geboren, het godd’lijk Kind

37 Kerstevangelie: Lucas 2:8-20

38 Het koor zingt: Ook voor u…

39 Verkondiging: Engelenlied “En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden: Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft” (Lucas 2:13-14)

40 Zingen: Lied 481: 1, 2 en 3 Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vrede op aarde, ’t is vervuld: God verzoent der mensen schuld. Voeg u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, zing met algemene stem voor het kind van Betlehem! Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuwgeboren Heer!

41 Lied 481: 1, 2 en 3 Hij, die heerst op ’s hemels troon, Here Christus, Vaders Zoon, wordt geboren uit een maagd op de tijd die God behaagt. Zonne der gerechtigheid, woord dat vlees geworden zijt, tussen alle mensen in in het menselijk gezin. Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuwgeboren Heer!

42 Lied 481: 1, 2 en 3 Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd, al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuwgeboren Heer!

43 Het mannenkoor zingt: Jubel het uit

44 Dankgebed en voorbede

45 Inzameling der gaven Collecte is bestemd voor: (1) Eredienst en diaconie (2) Kerk Bij de uitgang is er geen collecte De kinderen komen terug; de kleintjes mogen nu uit de kinderoppas worden opgehaald

46 Het mannenkoor zingt: Born in Bethlehem

47 Iedereen mag – zo mogelijk – gaan staan Zegen (besloten met gezongen Amen, amen, amen) Daarna zingen we (staande) samen met het mannenkoor: Ere zij God

48 Info en geluidsopname van deze dienst: www. pgkudelstaart
Info en geluidsopname van deze dienst: Wilt u de preek nog eens nalezen? Download de app Protestant!


Download ppt "ORDE VAN DIENST VOOR KERSTMORGEN zondag 25 december 2017 Engelenlied Voorganger: ds. Hans van Dalen Organist: Jan Sikkema Met medewerking van Interkerkelijk."

Verwante presentaties


Ads door Google