De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerkingswerksessie Vergunningverlening

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerkingswerksessie Vergunningverlening"— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerkingswerksessie Vergunningverlening
Utrechtse Omgevingswetdag 2018

2 Resultaat van deze werksessie
Een antwoord op de vragen: Op welke thema’s binnen het VTH-proces i.h.k.v. de Omgevingswet willen wij als overheden samenwerken? Wie wil deze thema’s als totaal een stap verder brengen?

3 Programma Introductie Van idee tot besluit: de praktijk in 2018
Veranderingen Omgevingswet: de theorie Van idee tot besluit: de praktijk in 2021 Gesprek: op weg naar vergunningverlening onder Omgevingswet Conclusies: samen op weg?

4 Familie Van der Zanden wil:
Een grotere tuin Een oprit naast het huis Een nieuwe garage in de achtertuin En een aanlegsteiger voor de boot in het water achter ons huis

5 Praktijk 2018: benodigde vergunningen
Procedures met eigen doorlooptijden voor: Bouwen steiger en garage met tuinhuis: gemeente/omgevingsdienst Aanleggen oprit: gemeente/ omgevingsdienst Kappen boom: gemeente/ provincie Bescherming soorten (natuur): provincie Aanleggen boot aan steiger: waterschap Wat gaat een betere samenwerking onder de Omgevingswet hierin verbeteren? Bespreek in drietal:

6 Praktijk 2021: vergunning in 8 weken
Gemeente/ omgevingsdienst: Beoordeelt de aanvraag Deelt de aanvraag met andere bevoegde gezagen voor advies: Provincie Waterschap Zorgt dat andere bevoegde gezagen tijdig advies leveren Verantwoordelijk voor integrale beleidsafstemming Bewaakt de procedurele voortgang Verantwoordelijk voor procedure en proces-(kosten) Zorgt voor alle correspondentie (moet digitaal) Stelt de integrale vergunning op Zorgt voor alle digitale archivering (hoofddossierhouder)

7 Praktijk 2021: vergunning in 8 weken
In groepen van 4/5 Waar in het VTH-proces komen de ketenpartners elkaar tegen? Noteer 2 grote kansen voor intensivering en verbetering van het proces op een kaart.


Download ppt "Samenwerkingswerksessie Vergunningverlening"

Verwante presentaties


Ads door Google