De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017"— Transcript van de presentatie:

1 Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017 dit is één ppt met daarin alle liturgische gebeden. knip dus uit welk gebed gevraagd wordt.

2 Liturgische gebeden Schuldbelijdenis en gebed om de Geest

3 Schuldbelijdenis en gebed om de Geest
Almachtige God, met schuldbesef verschijnen we voor u. Steeds weer overtreden wij uw regels, steeds weer schieten wij tekort. Onze zonden vormen een aanklacht tegen ons en ons eigen geweten beschuldigt ons. Heer, uw vonnis is rechtvaardig. U zou ons moeten veroordelen, maar we doen een beroep op uw Zoon, Jezus Christus, onze advocaat.

4 Schuldbelijdenis en gebed om de Geest
Dankzij hem kunnen we u alles vragen. Wilt u naar hem luisteren, als hij voor ons opkomt? Straf ons niet in uw toorn, maar verleen ons vrijspraak. Ontsteek in ons het vuur van uw Geest en laat alles in ons heilig worden. Dan kunnen we het kwaad bestrijden en opkomen voor het recht.

5 Liturgische gebeden Inspireer ons door uw woorden. Maak ons ervoor ontvankelijk en geef ons inzicht om te bevatten wat u te zeggen hebt. Ontferm u over iedereen die van u afdwaalt en breng hen tot inkeer. Dan kunnen we samen met hen u dienen en levenslang huldigen. Dat vragen we u, in de naam van Jezus Christus, uw Zoon. Amen.

6 Liturgische gebeden Gebed om de heilige Geest ( versie A )

7 Gebed om de Heilige Geest
Almachtige God, dank u wel voor uw licht dat schijnt in de wereld, voor de waarheid die u hebt bekendgemaakt. Wij vragen u om ons door uw Geest wijsheid en inzicht geven. Maak ons ontvankelijk voor uw evangelie. Dan kunnen wij begrijpen wat u te zeggen hebt en leven als mensen die de waarheid hebben leren kennen.

8 Gebed om de Heilige Geest
Wilt u uw dienaar vervullen met uw Geest? Laat hij uw boodschap zuiver verkondigen, zonder enige terughoudendheid. Dat vragen we u in de naam van Jezus. Amen.

9 Liturgische gebeden Gebed om de heilige Geest ( versie B )

10 Gebed om de Heilige Geest
Vader in de hemel, uw uitspraken zijn betrouwbaar, een lamp voor onze voet, een licht op ons pad. We bidden u: wilt u ons leiden door uw Geest, zodat we luisteren als u spreekt en het licht wordt in ons bestaan. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze Heer. Amen

11 Liturgische gebeden Gebed in de leerdienst

12 Gebed in de leerdienst Vader in de hemel, uw uitspraken zijn betrouwbaar, een lamp voor onze voet, een licht op ons pad. We bidden u: wilt u ons door uw Geest inzicht geven in de Bijbel? Wij denken vaak dat we het zelf wel weten, we gaan graag onze eigen gang en houden ons niet aan uw regels. Wilt u dat kwaad in ons overwinnen? Leert u ons het gezag van uw uitspraken te erkennen en ons leven daarop in te richten.

13 Gebed in de leerdienst Eeuwenlang is uw goede boodschap door de kerk vertolkt. Laat ook in deze kerkdienst het evangelie voor ons geopend worden, zodat we volhouden te geloven. Ontferm u over iedereen die van u afdwaalt en breng hen tot inkeer. Dan kunnen we samen met hen u dienen en levenslang huldigen. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze Heer. Amen.

14 Liturgische gebeden Gebed na de preek in de leerdienst

15 Gebed na de preek in de leerdienst
Liefdevolle Vader in de hemel, we danken u dat we konden luisteren naar de verkondiging van uw evangelie. Wat een voorrecht dat u uw goede boodschap hebt toevertrouwd aan de kerk en dat zij die eeuwenlang heeft doorgegeven. We bidden u voor het onderwijs in de Bijbel: laat het een zegen zijn voor jong en oud. Wilt u ons helpen onze kinderen over u te vertellen, zodat ze u leren kennen en vertrouwen?

16 Gebed na de preek in de leerdienst
Leert u ons scherp te onderscheiden tussen goed en kwaad. Geeft u ons inzicht om dwalingen te onderkennen en af te wijzen en niet mee te waaien met elke windvlaag. Laat onze band met Christus hechter worden. Laat onze wijsheid toenemen en ons verlangen te doen wat u vraagt.

17 Gebed na de preek in de leerdienst
Leert u ons Christus te volgen, zonder enige schaamte tegenover onze medemensen. Help ons en onze kinderen vrijuit over u te spreken, want dan verliest de duivel macht en wordt het rijk van Christus sterker. Dat vragen we u in de naam van Jezus Christus, onze redder. Amen.

18 Liturgische gebeden Dankgebed

19 Dankgebed Vader in de hemel, dank u wel dat u ons en onze kinderen uw prachtige schepping gaf als een huis om in te wonen en dank u wel dat u ons uit de duisternis geroepen hebt naar uw wonderbaarlijke licht.

20 Dankgebed Jezus Christus, dank u wel dat u mens werd en bij ons hebt gewoond. Dank voor uw lijden en uw sterven om verzoening te brengen voor onze zonden. Dank voor uw overwinning op de dood, voor uw terugkeer naar de hemel om daar voor ons op te komen en ons te beschermen.

21 Dankgebed Heilige Geest, dank u wel dat u ons hart vervult, als geschenk uit de hemel. Dank voor de vele gaven die u aan ons uitdeelt. Wij vragen: Help ons uw goede boodschap, die ons bekendgemaakt is, in ons hart te sluiten en u, Vader, Zoon en Geest, altijd te eren. Amen.


Download ppt "Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017"

Verwante presentaties


Ads door Google