De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DATABANK ONDERGROND VLAANDEREN

Verwante presentaties


Presentatie over: "DATABANK ONDERGROND VLAANDEREN"— Transcript van de presentatie:

1 DATABANK ONDERGROND VLAANDEREN
Verken de bodem en ondergrond in Vlaanderen met de virtuele boring DATABANK ONDERGROND VLAANDEREN Place du DOV dans l'infrastructure d'information géographique en Région flamande, accessible via Geopunt. FOSS4G – 25/10/2018 Marleen Van Damme Vlaamse Overheid DOV-coördinator 06/11/ Marleen Van Damme - DOV-coördinator

2 Het verhaal Niet simpel
Massale hoeveelheid informatie beschikbaar Twee 3D modellen beschikbaar (HCOV en G3DV2) en een volledig nieuw G3D en H3D model in eindfase DOV Verkenner versus 3D Subsurface viewer Niet simpel Verbeterpunt aangebracht door Audit Vlaanderen: “zorg voor gebruiksvriendelijke tools”

3 Het Geologisch 3D model van Vlaanderen
Een kerninstrument daarbij is het G3D, een instrument van de VO. Elke laag stelt een geologisch pakket voor in de ondergrond. We zien hier de opbouw uit een 30-tal lagen, tot 5km diep in de Kempen. Zeer recente Lagen tot lagen van 400 Miljoen jaar oud werden in 3D gemodelleerd door experten.

4 Hydrogeologisch model van Vlaanderen
Ook een hydrogeologisch model, waarbij diezelfde ondergrond ingedeeld wordt in watervoerende en niet-watervoerende pakketten wordt beheerd door de VMM en is beschikbaar via DOV.

5 Niet simpel… Figuur van enkele lagen, knoppen en tools
Maar om al die datalagen te consulteren, te gebruiken en te interpreteren moet je al een expert zijn van onze Vlaamse ondergrond, combinatie van vele kaartlagen, de coderingen, GIS, knoppen en functionaliteiten. Niet simpel dus…

6

7 Daarom hebben we in het DOV-kaartvenster een tool gebouwd die de relevante lagen doorprikt voor elke plaats in Vlaanderen en de opeenvolgende lagen van de ondergrond weergeeft, op basis van het geologisch en hydrogeologisch model. Je krijgt dan een dergelijk beeld.

8 De geologische lagen vertellen je uit welk tijdsvak de lagen komen, de dikte en diepte van de pakketten, maar ook waaruit ze zijn opgebouwd.

9 De hydrogeologische lagen duiden aan of een pakket watervoerend is, of net niet en er worden ook indicatieve parameters weergegeven om rekenmodellen mee uit te voeren.

10

11 Recent ook bodem erbij !

12 En nu ook mobiel !

13 Op stap ermee ! Of met de fiets !

14

15 Gebruik makend van verschillende open tools
Visualisatie van het model: D3.js in combinatie met calls naar Geoserver om de juiste data voor te stellen Kaartcomponent: Leaflet Userinterface: open source Polymer library Navigatie naar adres en hoogte-informatie: via netwerkdiensten van Informatie Vlaanderen (AIV) Basiskaarten OpenStreetMap Meest recente orthofotomozaïek (AIV)

16 Hergebruik van overheidsinformatie
Data beschikbaar voor hergebruik volgens de Modellicentie Gratis Hergebruik. De samengestelde basisdata voldoen allemaal aan de Europese standaarden van de INSPIRE-richtlijn. We stellen deze gratis ter beschikking. Het decreet over het hergebruik van overheidsinformatie verplicht ons hiertoe, maar los daarvan zijn we er ook van overtuigd dat hergebruik stimuleren grotere opportuniteiten biedt.

17 Voor de specialisten ! ….. pydov

18 Aan de slag ermee !


Download ppt "DATABANK ONDERGROND VLAANDEREN"

Verwante presentaties


Ads door Google