De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie middag WELKOM IN groep 4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie middag WELKOM IN groep 4."— Transcript van de presentatie:

1 Informatie middag WELKOM IN groep 4

2 praktisch Alle info staat op een uitdraai die u wordt toegestuurd via de mail. Wilt u s.v.p. uw eigen gegevens in Mijn Schoolinfo controleren en inden nodig wijzigen of aanvullen. Allergieën / dingen niet mogen eten graag doorgeven Heeft u tussendoor vragen, stel ze dan gerust. Na afloop is er ook nog de mogelijkheid om wat vragen te stellen. Op tafel ligt wat materiaal van de methodes om straks in te kijken.

3 Welkom in Onze klas Onze juffen zijn: Juf Marja Juf Frederique
op ma t/m wo op do en vrij We hebben 29 kinderen in onze groep (4 nieuwe kinderen in de klas) - 19 jongens - 10 meisjes

4 Groep 4 Groep 4 is eigenlijk een verlengde van groep 3.
Met alles wat in groep 3 al voorzichtig is aangeboden, gaan we in groep 4 verder oefenen: Versterken van de reken-, taal- en leesvaardigheden Leeskilometers maken! Automatiseren (snel kunnen verwerken) van de geleerde stof. Natuurlijk leren we er ook een heleboel nieuwe dingen bij. Dit doen we met de volgende vakken:

5 vakken in groep 4 Catechese - Trefwoord
Rekenen - Pluspunt/Snappet (digitaal) Taal / spelling – Taal Actief Technisch lezen - Estafette Begrijpend lezen - Nieuwsbegrip Wereldoriëntatie (Natuur, Geschiedenis, Aardrijkskunde) - Blink Engels - Groove me Schrijven - Pennenstreken Verkeer - Afgesproken Soc. Vaardigheden - Rots en Water Muziek Tekenen en handvaardigheid Gym: op ma en do (1x per 4 weken op wo)

6 Rekenen met snappet De leerkracht kan alle kinderen in de gaten houden en waar nodig hulp bieden. De kinderen kunnen op eigen niveau ver oefenen.

7 Wat doen we nog meer Naast alle ‘gewone’ lessen is er extra aandacht voor: Cultuur: museumbezoeken, toneel, drama, schrijvers, etc. Sociale vaardigheden o.a. door Rots & Water training: beter met elkaar leren omgaan / weerbaarheid Coöperatieve werkvormen - meer bewegen, samenwerken, leren van elkaar - spelenderwijs omgaan/oefenen met de lesstof Opdracht: zoek iemand die ….. ( 10 min.)

8 Pluspunt - rekenen Lesstof in groep 4
Vanaf groep 4 werken we op de computer via Snappet: Les en uitleg start klassikaal, dan verwerking en daarna op eigen niveau verder werken (extra instructie of + werk). Lesstof in groep 4 Automatiseren van sommen t/m 20 (tempo!) Optellen en aftrekken t/m 100 o.a. met pijlentaal: eerst tientallen erbij/af dan de rest = (44) = 46 Klokkijken: hele/halve uren (groep 3) kwartieren, 5 en 10 min. voor/over Tellen met sprongen van 2, 5, 10 en 20 Tafels 1 t/m 5, 6 en 10 (ook thuis oefenen) Meten met een liniaal in centimeters Extra oefening op computer en op niveau kan ook thuis via Ambrasoft.

9 Taal actief - taal De lessen zijn onderverdeeld in:
- Taal verkennen (opbouw van taal; gebruik leestekens; kunnen benoemen van werkwoord, zelfstandig naamwoord, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord). - Spreken en luisteren (gesprek) - Schrijven (stellen) Extra aandacht voor Woordenschat

10 Taal actief - spelling Hier oefenen we verder met wat in groep 3 al voorzichtig aangeboden is, o.a.: Eén lettergreep woorden (klap, plank, zo) Lastige letters: au/ou, ij/ei, ch/g, f/v, sch/schr In 2e helft van het jaar veel aandacht voor open en gesloten lettergrepen (kopen/koppen, balen/ballen) Eindklank d of t (maak het woord langer: paard – paarden) Extra oefening op de computer (kan ook thuis via Ambrasoft) Na de herfstvakantie krijgen alle kinderen hiervoor huiswerk mee: spelling per thema / categorie (ook betekenis van de woorden)

11 Technisch en begrijpend Lezen
Technisch leesmethode: Estafette Doel: het technisch lezen verbeteren (tempo) en het bevorderen van het leesplezier! Soms ook hulp van kinderen uit groep 7 – maatjeslezen. Begrijpend lezen in Taal en Estafette, en na de kerstvakantie k met teksten uit methode Nieuwsbegrip (actuele info). Ook thuis veel blijven (voor)lezen! (liefst dagelijks; gezellig samen met uw kind en met een leuk boek !) Bibliotheek bezoek met de klas maar ook zelf lid worden (gratis)!

12 Pennenstreken 2 We gebruiken de nieuwste versie van Pennenstreken:
Nieuw: Hoofdletters en leestekens Verbonden schrift Liniëring Tempo

13 trefwoord Catechese methode: Trefwoord Verhalen uit de bijbel
Verhalen geschreven naar, voor de kinderen, herkenbare situaties Gebedje / liedje Gebruikt in onze vieringen (kerst/Pasen)

14 gym Maandag ( uur) en donderdag ( uur) door gymleerkracht (meester Daan); op donderdag graag op tijd in kleedkamer (uiterlijk 8.25 uur) 1x in de 4 weken extra les op woensdag ( uur) Gymkleding is verplicht! gymschoenen (svp naam erin) en (aparte)gymkleding

15 Muziek en Beeldende vorming
Muziek door vakleerkracht (meester Tom) op dinsdagochtend Handvaardigheid en tekenen: dit jaar werken we weer met projecten vanuit Cultuuronderwijs op zijn Haags. We starten na de herfstvakantie met het thema Identiteit voor groep 3-4. Opdrachten in het kader van Blink (ook techniek)

16 Wereldoriëntatie Geïntegreerde introductie op natuuronderwijs, aardrijkskunde, geschiedenis en techniek In groep 3-4 is dat de methode ‘Blink’. Hierin zit ook veel aandacht voor Techniek. Verkeer: Digitale methode: Afgesproken Extra: School TV: Huisje Boompje Beestje, Klokhuis, Studio Snugger Museumbezoek

17 Engels Methode: Vooral veel liedjes, leerkracht spreekt Engels.
Al vanaf groep 1-2 wordt er Engels gegeven, ca. 30/45 min. per week. Zo maken de kinderen alvast spelenderwijs kennis met de taal.

18 rots & water en leefstijl
Naast de methode Leefstijl is ook Rots & water binnen onze school geïntroduceerd. Leren omgaan met elkaar en met jezelf Groepsvorming Praten / luisteren Gevoel Zelfvertrouwen/zelfbeheersing Weerbaarheid Diversiteit – iedereen is anders Vertrouwen in elkaar In spelvorm Lekker gezond Chinees worstelen

19 Wat hebben de kinderen nodig
Wilt u de volgende materialen meegeven naar school: een (eenvoudige) koptelefoon; een marker stift; kleurpotloden; een schaar; een pritt stift; een kladblok; een gum; een puntenslijper; een liniaal; stiften mogen, maar zijn niet verplicht. Dit alles graag in een klein etuitje. Op school mag je regelmatig vrij lezen. Het staat de kinderen natuurlijk vrij om een leuk boek van thuis mee te nemen. Kinderen moeten op ma, do en 1x in de 4 weken op wo. gymspullen bij zich hebben. Op vrijdag moeten zij de gymspullen mee naar huis nemen om te wassen. U kunt dan ook controleren of alles er nog is en/of past. Account voor Ambrasoft om thuis te kunnen oefenen op de computer (reeds in uw bezit of aan te vragen bij de leerkracht) 

20 INFORMATIE uitwisselen
Wij streven naar een goede samenwerking tussen ouders en leerkrachten. We hebben namelijk 1 gemeenschappelijk belang en dat is uw kind. Heeft u vragen of wilt u ons iets meedelen, dan kunt u altijd naar ons toe komen om een afspraak te maken. U bent altijd Welkom! Pesten: meldt het altijd meteen! Dan kunnen we er wat mee. Mocht er iets zijn wat wij met u willen bespreken, dan zullen wij u uitnodigen om op school te komen. Ziekmeldingen graag voor 8.30 uur via Mijn Schoolinfo Dokter/tandarts bezoeken en andere afwezigheid graag van tevoren melden: briefje meegeven of via Mijn Schoolinfo Voor algemene zaken omtrent organisatie van diverse activiteiten, zullen wij u via Mijn Schoolinfo informeren. Zie binnenkort ook voor info/foto’s van onze eigen groep. Zet s.v.p. geen foto’s/info van de klas op sociale media (Privacywet)!

21 We hopen er met elkaar een heel fijn schooljaar van te maken!
Tot slot Luizencontrole (iedere wo. na vakantie om 8.30 uur) - vooral thuis iedere week even goed kammen! Hulpouders bij bezoek bibliotheek, museum, Sportdag, etc. let op mail Mijn Schoolinfo of briefje op het prikbord om in te schrijven De kinderen mogen geen uitnodigingen uitdelen in de klas: kost veel tijd, raken kwijt en is niet leuk voor de kinderen die (weer) niet mogen komen. Wilt u er voor zorgen dat de kinderen ‘s morgens op tijd zijn; we moeten echt om 8.30 uur beginnen met de les. Komt uw kind vaker te laat, dan zijn we verplicht dit te melden bij de inspectie als ongeoorloofd verzuim. We hopen er met elkaar een heel fijn schooljaar van te maken!


Download ppt "Informatie middag WELKOM IN groep 4."

Verwante presentaties


Ads door Google