De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkwijze groep 6 2012-2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkwijze groep 6 2012-2013."— Transcript van de presentatie:

1 Werkwijze groep

2 Even voorstellen.. Wie zijn wij?  Karin Dame en Tessa van Schie
Gymleerkrachten  Meester Sjoerd op maandag en Meester Dave op woensdag. Klassenouder Mariska (moeder van Sebastiaan)

3 Materialen groep 6: Alle kinderen hebben een stabilo pen van school. Pen of onderdelen kapot? = zelf een nieuwe aanschaffen. Lijm stiften. Leeg?= zelf een nieuwe kopen. Groep 6: Kopen een agenda.

4 Vakken in groep 6: Taal/ lezen Spelling Rekenen Schrijven
Begrijpend lezen Verkeer Drama/dans Muziek Catechese Docu Biologie Aardrijkskunde Geschiedenis Handvaardigheid/tekenen Techniek Bewegingsonderwijs Groepsdoorbrekend werken Zelfstandigheid!

5 Taal, spelling, begr. lezen:
Voor taal, spelling en begrijpend lezen hebben we dezelfde methode. Taal in beeld, spelling in beeld, lezen in beeld. Deze hebben allemaal een boek, werkboek en computermateriaal. De methode is gericht op:  zelfstandigheid inspelen op verschillen Spelling= elke week bordrij oefenen. De kinderen schrijven de woordjes over en oefenen thuis dictees met u! Ook krijgen zij 1x in de week een huiswerkblad van spelling.

6 Rekenen: werken op 3 niveaus met een weektaak
1-ster, 2-ster en 3-ster kinderen Wat gaan we leren? Groep 6: digitaal klokkijken, tafels, delen, honderdtallen en duizendtallen, breuken en procenten, grafieken, ruimtelijk redeneren. Alle kinderen kennen de tafels van 1 t/m 10, dit is nodig om de rekenstof in groep 6 goed te kunnen maken! thuis en op school blijven oefenen dus!

7 AK, Geschiedenis: Groep 6:
AK: Topografie Nederland, werken en wonen, landbouw, industrie en recreatie. Geschiedenis: Tijd van regenten en vorsten, pruiken en revoluties, burgers en stoommachines, wereldoorlogen, televisie en computer.

8 Groepsoverstijgend werken:
Waarom? Bevordering van zelfstandigheid. Keuze voor de activiteit. Kennismaken met andere kanten van de vakken. Leren samenwerken. Onderdelen: Taal W.O Rekenen Creatieve vakken

9 Werken met de computer:
Rekenen Taal Speurtocht. (geschiedenis) Topografie. Leuk voor thuis = Ambrasoft. De gang is een werkplek, dus rust in de gang is prettig.

10 Huiswerk: Maandag=Rekenen Dinsdag=Bordrij Donderdag= Spelling
Topo en toetsen van WO De kinderen nemen elke dag hun agenda mee naar school en weer naar huis!

11 Mededelingen: Op woensdag begint de school om 8.30 uur.
Wilt u zorgen dat uw kind op tijd op school is? Gymtijden: Maandag van uur. Woensdag van uur. Dinsdag en donderdag zijn fruit en groentedagen! Melk drinken op school? Bestel dit gerust! Meer info in het informatieboekje. Douchen na de gym is verplicht. Kinderen gaan zelf naar binnen. Doel= meer rust in de gangen

12 Vragen?? Stel ze gerust! U kunt altijd even na schooltijd langskomen en/ of een afspraak maken.


Download ppt "Werkwijze groep 6 2012-2013."

Verwante presentaties


Ads door Google