De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klassiekers Vwo 2 – project periode 4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klassiekers Vwo 2 – project periode 4."— Transcript van de presentatie:

1 Klassiekers Vwo 2 – project periode 4

2 Leerdoelen Leerdoelen: Je leert:
Je leert: - wat klassiekers zijn en welke rol deze hebben in onze cultuur; - een verhaal analyseren aan de hand van gebeurtenissen, plaatsen, tijden en personages’ - nadenken over de schrijfwijze en het taalgebruik van een schrijver’ - hoe je klasgenoten kunt enthousiasmeren om het verhaal ook te lezen.

3 Reisverhalen, nog steeds erg interessant…. #FILMPJE

4 Klassiekers Reisverhalen: Eeuwenoude vorm
Reislustig en nieuwsgierig volk Niet echt kunnen reizen, dus dan maar via verhalen Fictionele elementen voor spanning en sensatie! Deze verhalen hebben nog steeds invloed op onze hedendaagse cultuur (films, boeken, games etc.) Klassiekers Kennis van de wereld

5 Wat zijn wereldklassiekers?
Het zijn verhalen die: blijven hangen; inspiratie zijn voor andere verhalen; iedereen ter wereld kent waarvan al veel verschillende versies zijn verschenen; niet afhankelijk zijn van tijd, trends en mode.

6 Alice in wonderland

7 Gulliver’s reizen

8 Robinson crusoe

9 Reis om de wereld

10 Scheepsjongens van bontekoe

11 Je leest in de groep een boek en bekijkt de film.
Je maakt opdrachten voor je portfolio (gezamenlijk) en geeft een presentatie: Beschrijving van het boek en van de film a.h.v. - de verhaallijn: de gebeurtenissen in chronologische volgorde - de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt - de tijden waarin het verhaal zich afspeelt - de belangrijkste personages (hoofdpersonen en de belangrijkste ‘tegenstanders’ en ‘helpers’) - de schrijfwijze en het taalgebruik van de schrijver - de wijze waarop het verhaal is verfilmd B. 5 belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de film en het boek. C. Oordeel over het boek en de film door middel van een promotiefilmpje (max. 3 minuten) D. Waarom is dit een wereldklassieker?

12 Samenwerken Presentaties zijn op: 1 juni – 5 juni – 8 juni – 12 juni
Vul het logboek in (iedere week) Maak afspraken en communiceer deze ook met je docent Kijk naar het beoordelingsblad Presentaties zijn op: 1 juni – 5 juni – 8 juni – 12 juni


Download ppt "Klassiekers Vwo 2 – project periode 4."

Verwante presentaties


Ads door Google