De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De reis van Druppeltje Drop

Verwante presentaties


Presentatie over: "De reis van Druppeltje Drop"— Transcript van de presentatie:

1 De reis van Druppeltje Drop
01 Hoog boven in de lucht drijft een dikke, witte wolk. In die wolk zitten een heleboel waterdruppeltjes gezellig en dicht bij elkaar. Maar voor Druppeltje Drop wordt het er een beetje te druk. Daàg, vrienden, roept hij, tot ziens! En hij springt naar beneden. “Pas toch op, Druppeltje Drop! roepen zijn vriendjes, wat doe je nu?! Alles OK, roept Dr.Drop, ik ga een reisje maken. Ik zie jullie binnenkort wel weer terug! En hij suist naar beneden.

2 02 Dichter en dichter komt DD bij de aarde. En dan landt hij op een mooie, rode bloem. Rrrrrroetsj! Langs de bloemsteel glijdt hij naar beneden, de rivier in. Die zit helemaal vol met waterdruppeltjes zoals hij. -Hallo, allemaal, roept DD, waar gaan jullie naar toe? -

3 03 Wij gaan naar de grote zee! Ga je mee? -Naar de zee? Vraagt DD, kan dat dan? ik heb mijn vriendjes al horen vertellen over de zee, en ik wil er al zo lang en zo graag eens naar toe! -Kom dan maar met ons mee, zeggen de druppeltjes. -Cool!, zegt DD. En zo reist DD met zijn nieuwe vrienden de rivier af, op weg naar de zee.

4 04 Wat een pret, wat een plezier is dat daar in die grote zee! De druppeltjes rollen en tollen, en met zijn allen maken ze grote golven waarop de boten beginnen te dansen. Boven de zee schijnt een warme stralende zon. Druppeltje Drop krijgt het er zelfs warm van.

5 05 Maar, owee! Wat gebeurt er? Druppeltje Drop voelt zich lichter en lichter worden… en opeens zweeft hij boven de zee! Whoww! Da’s leuk! Hoger en hoger gaat het …en nog hoger… In de verte ziet DD een grote, dikke wolk. Plots komt de wind en blaast hem naar de wolk toe.

6 06 Wat een verrassing! Daar zijn z’n vriendjes weer! Blij je weer te zien, Druppeltje Drop! En hoe was je reis? Je moet ons alles vertellen!


Download ppt "De reis van Druppeltje Drop"

Verwante presentaties


Ads door Google