De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De luister van God.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De luister van God."— Transcript van de presentatie:

1 De luister van God

2 Wie is God?

3 De luister van de HEER Hebreeuws: Kavod - Gewicht: ‘Gewichtig’ = dat wat iemand glans en aanzien geeft Grieks: Doxa - Goede reputatie, aanzien, roem, eer

4 Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen
Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen? Hij laat het leger sterren voltallig uitrukken, Hij roept ze bij hun naam, een voor een; door zijn kracht en onmetelijke grootheid ontbreekt er niet één. (..) Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de HEER, schepper van de einden der aarde. Hij wordt niet moe, Hij raakt niet uitgeput, zijn wijsheid is niet te doorgronden. (Jesaja 40:26, 28, NBV)

5 Toch hebt Gij hem bijna goddelijk gemaakt, en hem met heerlijkheid en luister gekroond (Psalm 8:6 NBG)

6 'Wat me zo boeit, is de volstrekte uniciteit van elk mens
'Wat me zo boeit, is de volstrekte uniciteit van elk mens. Je hebt een heel eigen persoonlijk 'ik'. Er is nog nooit iemand zo geweest als jij en er komt ook nooit zo iemand meer terug. Dat vind ik zo'n groot mysterie. In elk gezicht zie je dat unieke dat me aan God herinnert. God weerspiegelt zichzelf in ons. Hij is zo veelzijdig dat er miljarden mensen voor nodig zijn om Hem te weerspiegelen‘ (Kardinaal Simonis in een vraaggesprek in Visie 51/52, januari 2007)

7 De heerlijkheid van de HEERE bleef op de berg Sinaï rusten, en de wolk bedekte hem zes dagen lang. Op de zevende dag riep Hij Mozes, vanuit het midden van de wolk. De aanblik van de heerlijkheid van de HEERE op de top van de berg was in de ogen van de Israëlieten als een verterend vuur. (Ex.24:16-17 HSV)

8 1 (. ) De majesteit van de HEER vulde de tempel
1 (...) De majesteit van de HEER vulde de tempel. 2 De priesters konden niet naar binnen gaan, want de tempel was gevuld door de majesteit van de HEER. 3 Alle Israëlieten zagen het vuur en de majesteit van de HEER op de tempel neerdalen. Ze knielden op het plaveisel neer, bogen diep voorover en loofden de HEER: ‘Hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ (2 Kron.7:1b-3 NBV)

9 En zij noemde het jongetje Ikabod, en zei: De eer is weggevoerd uit Israël. Dit zei ze, omdat de ark van God als buit meegenomen was, en vanwege haar schoonvader en haar man. (1 Sam.4:21)

10

11 Vanaf wat zijn lendenen leken te zijn naar boven toe zag ik iets dat glansde als wit goud en door iets als vuur omgeven was, en naar beneden toe zag ik iets als vuur, omgeven door een stralende gloed. Zoals de boog die bij regen verschijnt in de wolken, zo zag die gloed eruit. Het was de verschijning van de gedaante van de heerlijkheid van de HEERE. Toen ik dat zag, wierp ik mij met mijn gezicht ter aarde, en ik hoorde de stem van Iemand Die sprak. (Ez.1:27-28 NBV / 28b HSV)

12 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid (Johannes 1:14 HSV)

13 Maar Jezus antwoordde hun: Het uur is gekomen dat de Zoon des mensen verheerlijkt zal worden. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als de tarwekorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen, maar als hij sterft, draagt hij veel vrucht. (Johannes 12:23-24 HSV)

14 Hem, die op de troon gezeten is, en het Lam zij de lof en de eer en de heerlijkheid en de kracht tot in alle eeuwigheden (Openb.5:13 NBG)

15 Wat betekent het voor ons?

16 Wat betekent het voor ons?
Want wíj zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, die ons vernederd lichaam veranderen zal, zodat het aan zijn verheerlijkt lichaam gelijkvormig wordt, naar de kracht, waarmede Hij ook alle dingen Zich kan onderwerpen. (Fil.3:20-21 NBG)

17 Wat betekent het voor ons?
Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard (Rom.8:18 NBV)

18 Wat betekent het voor ons?
...maar wij zien Jezus (...) met heerlijkheid en eer gekroond (Hebr.2:9 NBG)

19 Wat betekent het voor ons?
De gemeente als tempel van God Ons lichaam als een tempel van God Mensen als beelddragers van God

20 Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt (2 Kor. 3:18 HSV)


Download ppt "De luister van God."

Verwante presentaties


Ads door Google