De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MOED van binnen | van buiten

Verwante presentaties


Presentatie over: "MOED van binnen | van buiten"— Transcript van de presentatie:

1 MOED van binnen | van buiten
Nvagt congres 2018 MOED van binnen | van buiten

2 https://youtu.be/FOj8r_ZF1Ug

3 Globaal programma van het congres Moed, van binnen/ van buiten
Vrijdag Ochtend start met twee Masterclasses Julianne Appel-Opper – ‘Moed en Lichaamswerk’ Sally Denham-Vaughan en Marie-Anne Chidiac –‘moed vanuit een relationele gestaltblik, in psychotherapie en organisaties’ Middag start congres met een maatschappelijk en interactief experiment Avond procesgroepen Zaterdag Ochtend Keynotesprekers: Veerle Meurs en Sandra van Groningen Moed en het goede doen voor de gemeenschap Middag workshops Avond FEEST Zondag Ochtend keynotespreker Henk Oosterling – ‘Moed in de relationele filosofie’ procesgroepen en afsluiting

4 “Moed komt voort uit de bereidheid delen van jezelf achter te laten,
voort te gaan op een onbekend terrein dat zichzelf pas dan manifesteert als je die stap in de leegte hebt durven nemen. Dat is de essentie van leiderschap.” - Otto Scharmer, Theory U

5 Julianne Appel-Opper Masterclass English spoken
Klinisch psycholoog en psychotherapeut, geregistreerd bij UKCP als integratief en Gestalt psychotherapeut, supervisor en trainer met meer dan 20 jaar klinische ervaring. Tevens door de Duitse staat aangemerkt als geregistreerd als psychotherapeut met ‘Artzeintrag’. 12 jaar lang werkte en leefde Julianne Appel-Opper in Frankrijk, Israël, Californië en de UK. Op dit moment heeft ze haar eigen praktijk in Berlijn. Appel-Opper ontwikkelde haar eigen benadering ‘Relational Living Body Psychotherapy’ over welke ze al lange tijd internationale trainingen verzorgt en over publiceert.

6 Dr. Sally Denham-Vaughan en Dr
Dr. Sally Denham-Vaughan en Dr. Marie-Anne Chidiac Masterclass English spoken Dr. Sally Denham-Vaughan is een organisatie consultant en geaccrediteerd coach, internationale trainer, psychotherapeut en supervisor. Sally heeft een achtergrond in Klinische psychologie en Gestalt psychotherapie en heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior leiderschapsposities in de NHS in de UK. Ze is gespecialiseerd in ‘Relational Leadership Development’, ‘Organizational Transformation and Change’ en ‘Governance/Ethical Frameworks’.  Dr. Marie-Anne Chidiac is een ervaren verandermanagement consultant, trainer en psychotherapeut. Marie-Anne bekleedde diverse leiderschapsposities in commerciële organisaties. Ze is een geregistreerd psychotherapeut en supervisor in UKCP. Haar MSc en haar doctoraat waren beiden gericht op Gestalt psychotherapie. Als native Frans en Arabische spreker is zij ook geïnteresseerd in cross-cultural werk met awareness.

7 Veerle Meurs en Sandra van Groningen Keynotesprekers
Veerle Meurs (1970) studeerde wijsbegeerte & familiale en seksuologische wetenschappen aan de KUL en is Gestalttherapeut en –trainer/supervisor. Zij ontwikkelde zich aanvullend in systemisch werken, inspirerend coachen, generatief leiderschap en deep democracy.   Sandra van Groningen ( 1967) studeerde Communicatie, Religiewetenschappen en Bestuurskunde. Sinds 2014 is ze als onderzoeker verbonden aan de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

8 Henk Oosterling Keynotespreker
Henk Oosterling (63), ooit kendokampioen, is een Nederlandse filosoof en schrijver, werkzaam als hoofddocent filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vorig jaar kreeg Oosterling de Lof der Zotheidspeld opgespeld voor zijn verdiensten voor de stad, en in het bijzonder voor opvoeding en onderwijs. Hij startte bijvoorbeeld in de jaren 90 met vakmanschap voor migrantenjongeren. Met de publicatie van zijn boek ‘Waar geen wil is, is een weg: doendenken tussen Europa en Japan’, kwam veel media-aandacht. Henk Oosterling staat bekend om zijn onvervalste Rotterdamse stijl en zijn boute uitspraken. In zijn laatste boek zegt hij: ‘Om het wat gechargeerd te zeggen: het individu is een achterhaald begrip. Mensen in onze samenleving zijn niet autonoom. Ze zijn knooppunten in netwerken: relationeel autonoom. Als je mensen wilt ondersteunen, zul je hun netwerken moeten versterken’. 

9 Locatie: Hofpleintheater, Rotterdam Centrum 

10 Workshops gezocht! Heb je een idee voor een inspirerende workshop?
Meld je dan snel aan! We proberen ons zoveel mogelijk te richten op het thema Moed. Je aanmelding wordt daarom nog even bekeken op inhoud en vorm; je krijgt zo snel mogelijk bericht of je voorstel passend is bij de rest van het congres. Zie de website voor het congres voor alle verdere informatie. www.

11 Tot 9 november in Rotterdam!
Groeten van de congrescommissie: Thomas Ameel - voorzitter Rita Grootendorst Mia van der Veken Frans Commijs Carlos van Gestel Wil Meeus Jessi Nabuurs Veerle Meurs Secretariële ondersteuning: Jose Schutte


Download ppt "MOED van binnen | van buiten"

Verwante presentaties


Ads door Google