De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Behandeling via het internet voor jeugdige slachtoffers van seksueel geweld Een pilotstudie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Behandeling via het internet voor jeugdige slachtoffers van seksueel geweld Een pilotstudie."— Transcript van de presentatie:

1 Behandeling via het internet voor jeugdige slachtoffers van seksueel geweld Een pilotstudie

2 De auteurs Stans de Haas. Hij is onderzoeker bij de Rutger Nisso Groep en deskundig op het gebied van seksuele intimidatie. Verder schreef hij ook mee aan het artikel over de seksuele gezondheid in Nederland in 2006.

3 Mechtild Höing werkt ook als onderzoeker bij de Rutgers Nisso Groep. Haar specialiteit is seksuele victimisatie. Ze schreef net zoals Stans de Haas ook mee aan het artikel over seksuele gezondheid in Nederland in 2006. Bart Schierkens en Athanasia Tsagana schreven ook mee aan mijn artikel maar over hen kon ik geen verdere informatie vinden.

4 Dan heb je nog Carolien Wijnker en Claartje Michels beiden klinisch psychologen. Ze schreven samen een scriptie over online traumabehandeling bij jongeren. Deze won dan ook de scriptieprijs in 2008. Ook Annelies Kuyper schreef mee aan mijn artikel zijn is senior consultant bij de Rutger Nisso Groep en schrijft tevens ook mee aan het boek ‘Sex on the rocks’. De laatste auteur van mijn artikel is Alfred Lange. Hij is prof in de klinische psychologie aan de universiteit van Amsterdam. Zelf schreef hij ookal enkele boeken zoals ‘Directieve therapie’ en ‘Gedragsveranderingen in gezinnen’.

5 Context van het artikel Mijn artikel komt uit het Maandblad voor Geestelijke gezondheidszorg. Ook is het gepubliceerd in 2009.

6 Structuur van het artikel Onderzoeksmethode: -Aanmelding en screening -Behandelprotocol vs standaard traumabehandeling -Inhoud, onderbouwing en reacties van cliënten -Contact met de behandelaar -Metingen van de resultaten -Evaluatie van de behandeling

7 Resultaten: -Effecten van de behandeling Registratie last en kracht -Evaluatie behandeling door de cliënten -Interview met de behandelaars Wat heeft de pilot ons geleerd?

8 Organisatie betrokken bij dit thema De Rutgers Nisso Groep. Dit is hét kennismakingscentrum voor seksualiteit en richt zich onder meer op voorlichting.

9 Specialisten Dit zijn leden van de Rutger Nisso Groep Seksuele ontwikkeling en opvoeding: Ineke van der Vlugt Anticonceptie en abortus: Ineke van der Vlugt Seksueel geweld en intimidatie: Willy van Berlo Seksueel functioneren, ziekte of beperking: Willy van Berlo Youth incentives: Marijke Priester Internationaal programma: Ine Vanwesenbeeck

10 Filmpje ter illustratie

11 EINDE!


Download ppt "Behandeling via het internet voor jeugdige slachtoffers van seksueel geweld Een pilotstudie."

Verwante presentaties


Ads door Google