De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 11 maart 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (gaande viering) 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Eigen schuld? 14:00 Themadienst 6 - br. Piet Staat 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder woensdag 14 maart 19:30 Biddag - br J. Kuiper

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 maart 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Het gezin van God. 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:30 The Psalm Project!

3 Jarigen aanstaande week
zo W. Polman - van Groningen (25) ma S Alkema-Dijkema (81) do Zr. A.W. de Boer (29) do Zr. L. de Boer (67) za A Gorter-de Jager (89) zo Elise Wagenaar (21)

4 The Psalm Project Een prachtige concert 18 maart - 19:30 uur
PsalmLiederen die je meenemen door de dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, (Jay-P Beijersbergen), Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos. 18 maart - 19:30 uur Kerkelijk Centrum 'De Oerdracht’ Haulerwijk

5

6 Welkom Voorganger: br. P.B. Staat Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

7 Tekst van de week

8 Welkom Voorganger: br. P.B. Staat Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

9

10 Themalied ‘Thuis in Gods huis’ 1-6
1 Thuis in uw huis, bij u, onze Vader, u bent ons doel en u staat aan het begin. Vast uw beloften en groot uw genade, nederig vormen wij uw gezin. 2 Leven met u, nee, niets is er beter, geloven, belijden en bouwen op uw woord. Uitzien, verwachten, de eeuwige vrede, dankzij Jezus, want hij is de poort.

11 Themalied ‘Thuis in Gods huis’ 1-6
3 U maakt ons één, ruimhartig verbonden, samen op weg naar de stad die nederdaalt. Vul ons met liefde, vergeef onze zonden, Christus’ bruid, uw gemeente die straalt. 4 Heilige Geest, o bron van het leven, gave en gever, vernieuw ons meer en meer. Leid onze wegen, dat vruchten wij geven en uw Woord moge klinken steeds weer.

12 Themalied ‘Thuis in Gods huis’ 1-6
5 In het gevecht met duistere krachten rust u ons toe met de wapens voor de strijd. U bent de Heer van de hemelse machten, leer ons gaan in afhankelijkheid. 6 Samen op reis vanuit het verleden, ’t zoutende zout en getuigen mogen zijn. Gaan in vertrouwen, de harten besneden, “Wees niet bang,” zegt God, “ik zal er zijn!”

13

14 Votum en zegengroet

15

16 Psalm 90: 1, 8 1 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen de zekerheid van allen die U vrezen. Geslachten gaan, geslachten zullen komen: wij zijn in uw ontferming opgenomen. Wij mogen bouwen op de vaste grond van uw beloften en van uw verbond. 8 Laat, Heer, uw volk uw daden zien en leven en laat uw glans hun kinderen omgeven. Zie op ons neer met vriendelijke ogen. O God, bescherm ons in ons onvermogen. Bevestig wat de hand heeft opgevat, het werk van onze hand, bevestig dat.

17

18 Lezen Jesaja 55 Een nieuw verbond 1 Hierheen! Hier is water, voor ieder die dorst heeft. Kom, ook al heb je geen geld. Koop hier je voedsel en eet. Kom, koop voedsel zonder geld, koop wijn en melk zonder betaling. 2 Waarom geld betalen voor iets dat geen brood is, je loon besteden aan wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar mij, en je zult ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal.

19 Lezen Jesaja 55 3 Leen mij je oor en kom bij mij, luister, en je zult leven. Ik sluit met jullie een eeuwigdurend verbond, als bevestiging van mijn liefde voor David. 4 Hem heb ik aangesteld als vorst en heerser over de naties, als getuige voor de volken. 5 Ook jij zult een volk ontbieden dat je nog niet kende, en een volk dat jou nog niet kende zal zich haasten om bij je te zijn, omwille van de HEER, je God,

20 Lezen Jesaja 55 de Heilige van Israël, die je deze luister heeft verleend. 6 Zoek de HEER nu hij zich laat vinden, roep hem terwijl hij nabij is. 7 Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten, laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien. Laat hij terugkeren naar de HEER, die zich over hem zal ontfermen; laat hij terugkeren naar onze God, die hem ruimhartig zal vergeven.

21 Lezen Jesaja 55 8 Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER. 9 Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen. 10 Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen, zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten

22 Lezen Jesaja 55 11 zo geldt dit ook voor het woord dat voortkomt uit mijn mond: het keert niet vruchteloos naar mij terug, niet zonder eerst te doen wat ik wil en te volbrengen wat ik gebied. 12 Vol vreugde zullen jullie uittrekken en in vrede zul je huiswaarts keren. Bergen en heuvels zullen je juichend begroeten, en alle bomen zullen in de handen klappen.

23 Lezen Jesaja 55 13 Doornstruiken maken plaats voor cipressen, distels voor mirtenstruiken. Zo zal de HEER zich roem verwerven, het is een eeuwig en onvergankelijk teken.

24

25 Psalm 89: 1 1 Ik zal zo lang ik leef bezingen in mijn lied des HEREN milde gunst, het werk aan ons geschied. Mijn mond verkondigt, HEER, aan komende geslachten hoe Gij uw trouw betoont aan hen die U verwachten. Uw goedertierenheid rijst op en gaat zich welven, een altijd veilig huis, vast als de hemel zelve.

26

27 Zondag 52b Vraag 128: Waarmee beëindigt u uw gebed? Antwoord: Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Dat wil zeggen: Dit alles vragen wij van U, omdat U ons al het goede wilt en kunt geven, want U bent onze Koning en hebt alle dingen in uw macht. Wij bidden U dit, opdat daardoor niet aan ons maar aan uw heilige naam eeuwig lof wordt toegebracht.

28 Zondag 52b Vraag 129: Wat betekent het woord: Amen? Antwoord: Amen wil zeggen: Het is waar en zeker. Want God heeft mijn gebed veel stelliger verhoord, dan ik in mijn hart voel dat ik dit van Hem begeer.

29

30 Preek

31

32 Gezang 147 1 Maak muziek voor God de Vader in de ruimte van de tijd, die in Christus ons bewaarde, door zijn Geest ons heeft geleid. Met de hemel als een koepel, als het klankbord van de Heer, komt het loflied als geroepen, stijgt het op en daalt het neer. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

33 Gezang 147 2 Als een wolk die veertig jaren mensen voorging op het pad, zo laat zich de Heer ervaren, zo heeft Hij ons liefgehad. Als een schaduw in de hitte, als een vuurgloed in de kou; Hij geleidt ons naar de witte poorten in de stad van goud. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

34 Gezang 147 3 Heer, zolang wij ademhalen zingen wij U tegemoet tot het klinkt in alle talen in een niet te tellen stoet. Komende van alle kanten - tel de sterren, Abraham brengen wij in witte mantels lof aan God en aan het Lam. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

35 Gezang 147 4 Heer, blijf bij ons als tevoren, in uw licht zien wij elkaar en bezingen wij uw glorie als de sterren jaar na jaar. Wijs ons wat wij niet aanschouwen en behoed ons voor de val. Wij gaan verder in vertrouwen dat de Heer ons leiden zal. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

36

37 Gezang 155: 4, 5 4 Ja, amen, ja, op Golgotha stierf Hij voor onze zonden, en door zijn bloed wordt ons gemoed gereinigd van de zonden. 5 Wil, U ter eer, steeds meer en meer 't geloof in ons versterken. Dan zullen wij, gereed en blij, uit liefde 't goede werken.

38

39 Collecte 1e collecte: Diaconie 2e collecte: Huisvestingslasten

40 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 11 maart 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (gaande viering) 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Eigen schuld? 14:00 Themadienst 6 - br. Piet Staat 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder woensdag 14 maart 19:30 Biddag - br J. Kuiper

41 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 18 maart 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Het gezin van God. 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:30 The Psalm Project!

42 Jarigen aanstaande week
zo W. Polman - van Groningen (25) ma S Alkema-Dijkema (81) do Zr. A.W. de Boer (29) do Zr. L. de Boer (67) za A Gorter-de Jager (89) zo Elise Wagenaar (21)

43

44 Amen

45

46 Lied 456: 1, 2 Uit: Liedboek voor de Kerken
1 Zegen ons, Algoede, neem ons in uw hoede en verhef uw aangezicht over ons en geef ons licht. 2 Stort, op onze bede, in ons hart uw vrede, en vervul ons met de kracht van uw Geest bij dag en nacht.

47

48 Lied 456: 3 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 Amen, amen, amen! Dat wij niet beschamen Jezus Christus onze Heer, amen, God, uw naam ter eer!

49

50 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google