De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scenario’s uitgelicht Voor de juiste mindset

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scenario’s uitgelicht Voor de juiste mindset"— Transcript van de presentatie:

1 Scenario’s uitgelicht Voor de juiste mindset

2 Hier zijn zeker een aantal voorzorgsmaatregelen genomen
Hier zijn zeker een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. De meest prangende maatregelen zoals laskap, overall en handschoenen worden gebruikt. Er is geen puntafzuiging. Zo te zien is er ook geen andere vorm van afzuiging zoals onafhankelijke adembescherming. Daarmee vindt blootstelling aan schadelijke lasrook plaats. Op kun je eenvoudig een risicobeoordeling voor lasrook uitvoeren.

3 Hier hoeft weinig over gezegd te worden
Hier hoeft weinig over gezegd te worden. Op z’n zachts gezegd niet heel slim dit. Op (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) worden richtlijnen gegeven voor de schoonmaakbranche over werken op hoogte. Deze werkwijze wordt daarin niet genoemd…

4 Wauw, jawel ze bestaan nog
Wauw, jawel ze bestaan nog! Je begrijpt dat dit weinig met NEN3140 te maken heeft… Dergelijke hobbyprojecten leiden tot met name brandgevaar. Een goede staat kan niet gegarandeerd worden omdat het aan geen enkele standaard voldoet. Kies daarom liever voor een stekkerdoos met een CE-markering zodat je weet dat het aan de wettelijke eisen voldoet en laat deze periodiek cfm NEN3140 controleren of periodiek vervangen.

5 Nou wil ik niet belerend doen tegen Sinterklaas en zwartepieten, maar echt het goede voorbeeld geven doet hij ook niet. Deze bak is niet bedoeld om personen mee te verplaatsen. Het hekje is net hoog genoeg om erover te struikelen. Let er bij hoogwerkers op dat het niet toegestaan is om ze als lift te gebruiken door op hoogte uit te stappen.

6 De brandblusser is, getuige de zwarte aanslag aan de bovenkant en aan het ontbreken van een keuringssticker, nog nooit gekeurd. Let ook op de waterkoker bovenop de stoppenkast, die ook daadwerkelijk op de spanning aangesloten is en blijkbaar zo wordt gebruikt. Waar stoppenkasten al niet goed voor zijn. Stel dat dit een stallencomplex is met zowel eigen als particuliere paarden. Hoe zou de verzekering hier tegenaan kijken in voorkomend geval?

7 Deze brandblusser is goed weggestopt in een supermarkt
Deze brandblusser is goed weggestopt in een supermarkt. In het geval van een calamiteit moet eerst een hoop opslag materiaal verplaatst worden voordat het toegankelijk is. Jammer, want hij wordt wel periodiek gekeurd. Het is ook interessant om te weten in hoeverre de vakantiekrachten bekend zijn met ontruimingsplannen en hoe de BHV-organisatie afgestemd is op wisselende bezettingen.

8 Heb je zelf goede voorbeelden, vragen of opmerkingen?
Ga nu naar en laat het me weten!

9 Ludolf Prins Arbobekwaam


Download ppt "Scenario’s uitgelicht Voor de juiste mindset"

Verwante presentaties


Ads door Google