De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoolverandering Workshop.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoolverandering Workshop."— Transcript van de presentatie:

1 Schoolverandering Workshop

2 Programma Quiz Methodspel Voornemens

3 Wanneer voelen LHBT leerlingen zich veilig op school?
Quiz 1 Als andere leerlingen hen er niet mee lastig vallen Als de school een antidiscriminatie reglement heeft Als andere leerlingen vrienden met hen willen zijn en met hen samen willen werken. Als LHBT-emancipatie zichtbaar is op school (voorlichting, Paarse Vrijdag, GSA) Wanneer voelen LHBT leerlingen zich veilig op school? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is D. Maar pas op! Jezelf veilig VOELEN is niet hetzelfde als veilig ZIJN! Deze feiten komen uit het SCP onderzoek naar schoolbeleid rond seksuele diversiteit in 2014 (SCP onderzoek naar pilots met schoolbeleid rond seksuele diversiteit)

4 Wanneer zijn LHBT leerlingen veilig op school?
Quiz 2 Als andere leerlingen hen er niet mee lastig vallen Als de school een antidiscriminatie reglement heeft Als andere leerlingen vrienden met hen willen zijn en met hen samen willen werken. Als LHBT-emancipatie zichtbaar is op school (voorlichting, Paarse Vrijdag, GSA) Wanneer zijn LHBT leerlingen veilig op school? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is C. A: “je er niet mee lastig vallen” is erg passief, wat gebeurt er als iemand je wel lastig valt en anderen toekijken maar niks doen? B: Een reglement is mooi, maar als het niemand het kent of niet wordt toegepast, heb je er niks aan. D: Zichtbaarheid wekt nieuwsgierigheid op in scholen die al redelijk veilig zijn, maar agressie en weerstand in onveilige scholen. In onveilige scholen kan een GSA wel goed zijn als veilige plaats voor LHBTI+ leerlingen, maar dan heb je nog niet een veilige school, alleen een soort schuilkelder. Voorlichting is een containerbegrip. Het hangt erg af van de soort voorlichting, de voorlichter en de duur van de voorlichting of hij effectief is bij bepaalde klassen.

5 Quiz 3 Wat is de meest effectieve manier om de school veilig te maken?
Hulp voor LHBT leerlingen Straf voor homofobe / transfobe leerlingen Goede omgangsvormen afspraken op school Goede voorlichting geven De directeur geeft leiding aan de LHBT emancipatie Wat is de meest effectieve manier om de school veilig te maken? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is C. In de volgende dia zien we een overzicht van hoe zich dit verhoudt met andere methoden.

6 Effectieve methoden Omgeving (omgangsvormen) 60% Zorg 5%
Visie & leiderschap 20% Omgeving (omgangsvormen) 60% Als je hier meer over wilt weten (verplicht voor workshopbegeleiders), lees dan Lessen / voorlichting 15%

7 Schoolvisite Onderzoek/internet Elkaar interviewen Anderen interviewen
Lessen over seksuele diversiteit bekijken Nabespreken & conclusies Adviezen bespreken met directeur Informatie over wat we gaan doen in de schoolvisite.

8 Afspraken Hoe onderzoek uitvoeren Datum schoolvisite Wie benadert:
Directeur (ruimte, erbij zijn om 15:00) 2 docenten (voor de voorbeeldlessen) De leerlingen die er nu niet waren


Download ppt "Schoolverandering Workshop."

Verwante presentaties


Ads door Google