De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar is 's werelds meest opwindende en heetste plek?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar is 's werelds meest opwindende en heetste plek?"— Transcript van de presentatie:

1 Waar is 's werelds meest opwindende en heetste plek?
Death Valley National Park .... De hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde was 134 graden Fahrenheit,  (56.7C)  in Death Valley National Park op 10 juli 1913.

2 Waar is de koudste plek van de wereld?
Oost Antarctisch Plateau ... Op de hoge bergkam van het Oost-Antarctische Plateau,kan de temperatuur dalen tot -135,8   graden Fahrenheit(-93.2C), dit werd gemeten in augustus 2010.

3 Welk is 's werelds meest bevolkte stad?
Shanghai ... Heeft maar liefst permanente bewoners.Shanghai is de enige stad waar meer dan 24 miljoen mensen wonen.

4 Welk is 's werelds minst bevolkte stad?
  Vaticaanstad ... Met een schamele bevolking van 842 is de stadstaat Vaticaanstad de kleinste stad en staat in de wereld.   

5 Welk is 's werelds rijkste stad?
Tokyo, Japan … Die toren kon net zo goed worden gemaakt van goud sinds Tokyo bovenaan de lijst staat met een BNP van $ 1520 miljard. Het verslaat hiermee New York City met slechts $

6 Welk is de armste stad in het armste land?
Kinshasa, Congo .... Het is de armste stad in de Democratische Republiek Congo. Het is ook het armste land in de wereld, met een BBP van $ Het gotendeel van de inwoners leeft van minder dan 1 dollar per dag.

7 Wat is het hoogste punt in de wereld?
Mount Everest ... Hoogte 8,848 m. Dichter bij de ruimte komen als je nog op de aarde staat gaat niet.

8 Welk is het laagste(diepste) punt in de wereld?
De Challengerdiepte. .. Het is het laagste bekende natuurlijke punt in de wereld 10,92km onder de zeespiegel  in het noordwesten van de Stille Oceaan. Slechts 3 mensen hebben ooit de bodem bereikt met een onderwatervoertuig, waarvan één regisseur James Cameron is.

9 Wat is het meest gefotografeerde plek in de VS?
Het Guggenheim gebouw in New York ... Foto's zijn altijd verhalen verteld, maar in de huidige wereld van de mobiele telefoon camera's en sociale media is dat verhaal doorgegeven als data aan bedrijven die alles wat we doen controleren. Met geotagged data werd door Sightsmap met een Google-gebaseerd beeld sharing software bewezen dat dit de meest gefotografeerde plaats in de wereld is. De vreemde winnaar is dit gebouw in New York City. Ik denk dat het veel bezoekers imponeert.

10 Waar is de natste plek op aarde? (en het is niet de Amazone!)
Mawsynram, India ... In deze stad in India, regent het gemiddeld 467,35 inch (1187cm) per jaar, Het heeft een record van inch (2540cm) in veel meer dan een regenwoud.!

11 Waar is de droogste plek op aarde? (Het is niet de Sahara!)
De Atacama-woestijn ... De 600 mijl van Zuid-Amerika's Atacama woestijn wordt beschouwd als de droogste plek op aarde.  Deze woestijn heeft een gemiddelde van slechts 4 inch (10,16 cm)  regen per honderd jaar. Ongelooflijk, maar waar.

12 Welke stad beweert de zonnigste plaats te zijn in de VS?
Yuma, Arizona ... In deze stad in Arizona schijnt de zon gemiddeld 11 uur per dag. De gebruikelijke prognose is zon voor 90 % van het jaar, een gemiddelde van een totaal van 4015 uren daglicht per jaar

13 Waar is de duurste stad om in te wonen?
Singapore ... Deze stad versloeg onlangsTokyo, Japan, als  "duurste stad" voor 2014.  Auto's kosten 4-6 keer zoveel in Singapore als in de VS of het Verenigd Koninkrijk ... (bijvoorbeeld, een Toyota Prius kost er ongeveer $ ,00).

14 Waar is de minst dure stad om in te wonen?
Mumbai, India .... Aan het andere eind van het spectrum, Mumbai, India, is de goedkoopste plaats in de wereld om in te leven, volgens de Worldwide Cost of Living Index 2014. Ter vergelijking: een brood dat  $ 3,36 zou kosten in Singapore, kost slechts $ 0,91 in Mumbai. De grote armoede brengt de kosten van levensonderhoud naar beneden.

15 Welk land verbruikt het meeste voedsel per hoofd van de bevolking?
het overgewicht Verenigde Staten .... Ze eten een gemiddelde van calorieën per dag per persoon.  Obesitas is het gevolg.

16 Waar is 's werelds oudste stad?
Damascus .... Er is nogal wat controverse over welke stad officieel aanspraak kan maken op de titel van 'oudste continu bewoonde stad’.  Maar Damascus is de veiligste weddenschap met het bewijs van de beschaving die teruggaat tot jaar geleden.

17 Wat is het jongste land ter wereld?
Zuid-Soedan ..... Zuid-Soedan werd formeel erkend als een onafhankelijk land in 2011,waardoor het het jongste land ter wereld werd.

18 Welk is 's werelds meest bezochte stad?
London ... Na een aantal jaren van de concurrentie met Bangkok, heeft Londen zijn plaats herwonnen als 's werelds meest bezochte stad (volgens de MasterCard 2014 Global Bestemmingen City Index).  De stad ziet ongeveer  internationale bezoekers per jaar, wat $ inkomsten genereert voor de stad.

19 Wat is het minst populaire land van de wereld?
Iran Op diezelfde rating scale, komt Iran als laatste (met een 79% negatieve beoordeling) sinds vele jaren.  Slechts 15% van de ondervraagden zien Iran in een positief licht.

20 Waar is 's werelds meest gevaarlijke stad om in te wonen ?
San Pedro, Honduras Deze stad telt gemiddeld 3 moorden per dag.  Het geweld komt voort uit de rol van de stad als een belangrijke hub voor illegale drugs- en wapenhandel.

21 Welk land verbruikt de meeste cafeïne in de wereld?
Zweden ... Er wordt heel veel sterke koffie gedronken in Zweden . De Zweden verbruiken gemiddeld 388 mg cafeïne per persoon, per dag.(Dat is bijna 5 Red Bulls in de VS).

22 Welk land in de wereld drinkt de meeste alcohol?
Wit-Rusland ... In het kleine Wit-Rusland drinkt elke persoon boven de leeftijd van 16 gemiddeld 4,62 (17,5 liter) liter alcohol per jaar. Dat is een behoorlijke hoeveelheid drank.

23 Welk land is het meest fietsvriendelijk in de wereld?
Nederland De stad met gemiddeld dagelijks het grootste aantal fietsverplaatsingen is Groningen in Nederland.  Ongeveer 50 procent van de bevolking pendelt dagelijks met de fiets.Het is de stad met de meeste fietsers. Heel veel andere steden in Nederland hebben een grote fietstraditie.

24 Waar is 's werelds meest energiezuinige stad?
Reykjavik, IJsland ... Alle energie en warmte, gebruikt door de inwoners van Reykjavik, IJsland,komt uit geothermische installaties en hernieuwbare waterkracht waardoor het de meest duurzame en energiezuinige stad in de wereld is. Deze stad vervangt de traditionele bussen door waterstof aangedreven bussen,waarvan de enige uitstoot water is.

25 Welk land heeft de langste levensverwachting in de wereld?
Monaco ... Volgens de World Health Organization van de studie uit 2013, staat Monaco bovenaan de lijst van langst levende burgers met een gemiddelde levensverwachting van 87,2 jaar.  Mannen in Monaco leven gemiddeld 85,3 jaar en vrouwen leven langer met een gemiddelde van 89 jaar.

26 Welk land heeft de kortste levensverwachting?
Sierra Leone .. De andere kant van de medaille: de bevolking van Sierra Leone leeft gemiddeld slechts 47 jaar. De mannen van Sierra Leone worden gemiddeld 47 jaar oud, terwijl vrouwen een beetje langer leven, tot gemiddeld 48 jaar. Armoede speelt een grote rol in hun korte levensverwachting.

27 Welk land zou in aanmerking komen als de meest gestreste natie in de wereld, door hun levensomstandigheden? Nigeria ... Door het aantal moorden, het BBP per hoofd van de bevolking, de inkomensongelijkheid,corruptie, gebrek aan onderwijskansen en werkloosheidscijfers is één ding duidelijk: de Nigerianen zijn de meest gestreste bevolking in de wereld.

28 Welke stad heeft gemiddeld de hoogste IQ?
Hong Kong ... Er zijn veel factoren die invloed hebben op een IQ-score, variërend van nationale tot persoonlijke rijkdom. Deze bevindingen zijn zeer controversieel, maar suggereren dat Hong Kong het hoogste IQ, met een gemiddelde van 107 punten per persoon heeft.  Echter, Hong Kong is een speciale administratieve regio van China, wat betekent dat het onder de soevereiniteit van de Volksrepubliek China valt,maar geen deel uitmaakt van het vasteland van China, omdat het zijn eigen regering heeft.Dus zijn deze resultaten twijfelachtig.

29 Welke vreemde stad is 's werelds meest verbonden wat betreft het gebruik van internet?
Seoul, Zuid-Korea Verrassend, ondanks China's 618 miljoen internet-gebruikers die een gemiddelde van 18,7 uur per week surfen op het net, staat China niet eens in de top 10 voor internetverbinding. Seoul, Korea is een ander verhaal gezien de gemiddelde snelheid van de verbinding, de beschikbaarheid (Inclusief gratis toegang), openheid voor innovatie, steun van de publieke gegevens, privacy / security enz. Seoel, Zuid-Korea is de kampioen van internet-verbondenheid. Er zijn door de overheid ondersteunde gratis WiFi plekken in de stad. De internet snelheid is er wereldwijd onbetwiste de hoogste: Seoul is een paradijs voor internet junkies.


Download ppt "Waar is 's werelds meest opwindende en heetste plek?"

Verwante presentaties


Ads door Google