De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

5 havo, H2 (ex.opdrachten) December 2010

Verwante presentaties


Presentatie over: "5 havo, H2 (ex.opdrachten) December 2010"— Transcript van de presentatie:

1 5 havo, H2 (ex.opdrachten) December 2010
Bundeltje: Nederland en Japan Vorming van een oceaan Klimaat van Madagaskar

2 Examenopdracht (Ned. en Japan)
1.) Ned. – Japan Deze fase wordt gekenmerkt door een laag geboorte- en een laag sterftecijfer / een klein geboorte- of sterfteoverschot Nederland: geboortecijfer: 11-12‰, sterftecijfer: 9‰ Japan: geboortecijfer: 9-10‰, sterftecijfer: 8-9‰ 2.) Voorbeelden van een juiste aanwijzing zijn: In Japan blijven de jongste leeftijdsklassen krimpen en in Nederland niet. OF: In Japan is (zowel in 2014 als in 2024) het aandeel ouderen groter dan in Nederland.

3 Examenopdracht (Ned. en Japan)
3.) Beschrijving spreiding EN fys. geogr. verklaring: > De kuststreek is dichter bevolkt dan het binnenland / De meeste Japanners wonen aan de kust > de aanwezigheid van veel bergen

4 Examenopdracht (Ned. en Japan)
4.) Kaarten niet goed te vergelijken: De klasse-indeling van de legenda is niet gelijk. De kaarten zijn van een verschillend jaar. Op de kaart van Nederland is de informatie per EEG/regio weergegeven, terwijl op de kaart van Japan over het hele land lijnen zijn getrokken die plaatsen met een gelijke bevolkingsdichtheid met elkaar verbinden.

5 Examenopdracht (vorming oceaan)
• Verder van de Midden-Atlantische Rug heeft zich gedurende langere tijd sediment kunnen ophopen • Dichtbij continenten is er meer sedimentaanvoer van rivieren 11 • langs lijn C 1 • daar bevindt zich de oudste oceanische korst • als de oceanische korst zwaarder wordt, deze wegzakt in het magma (de oceaanbodem dieper komt te liggen) (oorzaak) • waardoor het waterbergend vermogen van de oceaan toeneemt (gevolg) 13 Uit het antwoord moet blijken dat de snelheid van divergentie bij de Oost-Pacifische Rug groter is dan bij de Midden- Atlantische Rug.

6 Examenopdracht (Madagaskar)
8.) Voorbeelden van een juiste uitleg zijn: In juli is heel Madagaskar onder invloed van hoge luchtdruk (oorzaak) waardoor de lucht daalt (en meer waterdamp kan bevatten) (gevolg) of In januari is heel Madagaskar onder invloed van lage luchtdruk (oorzaak) waardoor de lucht opstijgt (en er meer condensatie optreedt) (gevolg) 9.) - De overheersende windrichting / de zuidoostpassaat - Het reliëf / de noord-zuid lopende bergketens 10.) • Chemische verwering • De gemiddelde temperatuur is hoog (boven de 20°C) • Er valt veel neerslag (≥ 2000 mm / jaar)


Download ppt "5 havo, H2 (ex.opdrachten) December 2010"

Verwante presentaties


Ads door Google