De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jezus ontmoeten. Jezus ontmoeten Jeugddienst LPA-dienst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jezus ontmoeten. Jezus ontmoeten Jeugddienst LPA-dienst."— Transcript van de presentatie:

1

2 Jezus ontmoeten

3 Jeugddienst

4 LPA-dienst

5 Voedselactie Dorcas Op 3 en 4 november wordt de Dorcas voedselactie weer gehouden. Vorig jaar was dit een groot succes in Haulerwijk. Als u op deze dagen boodschappen doet, wilt u dan iets extra’s kopen voor de vluchtelingen wereldwijd? U vindt vrijwilligers in de COOP en de Poiesz.

6 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 22 oktober :30 Kerkdienst – br. Izaak van Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Voor wie buig je 14:00 Themadienst 1 - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 Bloemen bezorgen: Br. G Reinders

7 Agenda aanstaande week 2/2
Dinsdag 24 oktober :45 Huiskring dinsdagavond - Thuis in Gods huis, week 1, bij Erik Wagenaar Zondag 29 oktober :30 Kerkdienst - br. Peter Zuidema (Kandidaat) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je mond 14:00 Kerkdienst - br. Piet Staat 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

8 Jarigen aanstaande week
do Br. S. van den Bosch (27)

9 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organisten: br. M. Jansma Beamisten: br. A.H. Noppers (jr.)

10

11 Votum en zegengroet

12

13 Psalm 100: 1-4 1 Juicht, alle volken, prijst de HEER! Dient God met vreugde, geeft Hem eer. Komt, jubelt voor zijn aangezicht en wandelt vrolijk in zijn licht. 2 De HEER is God, erkent zijn macht, Hij schiep ons door zijn grote kracht. Wij zijn van Hem in eeuwigheid, zijn volk, de schapen die Hij weidt.

14 Psalm 100: 1-4 3 Gaat zingend door zijn tempelpoort, zet in zijn voorhof 't zingen voort, zingt daar zijn grote naam ter eer, zingt tot zijn glorie, looft de HEER! 4 Want goedertieren is de HEER, zijn goedheid eindigt nimmermeer, zijn trouw en waarheid houden kracht tot in het verste nageslacht.

15

16 Gezang 157: 1-4 Melodie 1: 1 Vader, vol van vrees en schaamte buigen wij voor U. Heel uw werk, door ons vertreden, klaagt ons, mensheid aan bij U. Melodie 2: 2 Heer, ontferm U over ons die schuldig voor U staan. U bent onze God en Redder, neem ons in uw liefde aan.

17 Gezang 157: 1-4 Melodie 1: 3 Vader, in dit uur der waarheid keren w' ons tot U. O, vergeef ons, Heer, herstel ons, maak ons hart en leven nieuw. Melodie 2: 4 Vul ons met uw Heil'ge Geest, geef vuur en kracht steeds weer. Ieder zal uw macht aanschouwen, dat wij uw Naam verhogen, Heer,

18

19 Lezen Genesis 28: 10-22 10 Jakob verliet dus Berseba en ging op weg naar Charan. 11 Op zijn tocht kwam hij bij een plaats waar hij bleef overnachten omdat de zon al was ondergegaan. Hij pakte een van de stenen die daar lagen, legde die onder zijn hoofd en ging op die plaats liggen slapen. 12 Toen kreeg hij een droom. Hij zag een ladder die op de aarde stond en helemaal tot de hemel reikte, en daarlangs zag hij Gods engelen omhoog gaan en afdalen. 13 Ook zag hij de HEER bij zich staan, die zei: ‘Ik ben de HEER, de God van je voorvader Abraham en de God van Isaak. Het land waarop je nu ligt te slapen zal ik aan jou en je nakomelingen geven.

20 Lezen Genesis 28: 10-22 14 Je zult zo veel nakomelingen krijgen als er stof op de aarde is; je gebied zal zich uitbreiden naar het westen en het oosten, naar het noorden en het zuiden. Alle volken op aarde zullen wensen zo gezegend te worden als jij en je nakomelingen. 15 Ikzelf sta je terzijde, ik zal je overal beschermen, waar je ook heen gaat, en ik zal je naar dit land terugbrengen; ik zal je niet alleen laten tot ik gedaan heb wat ik je heb beloofd.’ 16 Toen werd Jakob wakker. ‘Dit is zeker,’ zei hij, ‘op deze plaats is de HEER aanwezig. Dat besefte ik niet.’

21 Lezen Genesis 28: 10-22 17 Eerbied vervulde hem. ‘Wat een ontzagwekkende plaats is dit,’ zei hij, ‘dit is niets anders dan het huis van God, dit moet de poort van de hemel zijn!’ 18 De volgende morgen vroeg zette Jakob de steen die hij als hoofdsteun had gebruikt rechtop, en wijdde hem door er olie over uit te gieten. 19 Hij gaf die plaats de naam Betel; vroeger heette het daar Luz. 20 Daarna legde hij een gelofte af: ‘Als God mij terzijde staat en mij op deze reis beschermt, als hij mij brood te eten geeft en kleren aan mijn lichaam, 21 en als ik veilig terugkom bij mijn verwanten, dan zal de HEER mijn God zijn.

22 Lezen Genesis 28: 10-22 22 Deze steen die ik gewijd heb, zal dan een huis van God worden – en ik beloof dat ik u dan een tiende deel zal afstaan van alles wat u mij geeft.’

23

24 Psalm 57: 1,2 1 Wees mij genadig, Heer, wees mij nabij, want bij U schuil ik, sta mij toch terzij, alleen bij U weet ik mijn ziel geborgen. In uwer vleuglen schaduw berg ik mij, tot d' onheilsnacht wijkt voor de nieuwe morgen. 2 Ik roep tot God, de heerser van 't heelal, de HERE, die 't voor mij voleinden zal; Hij zal zijn redding zenden, mij bevrijden van allen die bedacht zijn op mijn val. Zijn waarheid en zijn trouw staan mij terzijde.

25

26 Preek geschreven door dominee P.J.C. Colijn (GKv Rotterdam-Delfshaven)

27

28 Gezang 62: 1-4 1 Ik ben de weg, zo zegt de Heer, de toegang tot de Vader, de echte jakobsladder, de enige weg omhoog. 2 Ik ben de waarheid, zegt de Heer, een mens van nieuwe waarde. Wie Jezus ziet op aarde heeft werkelijk God gezien.

29 Gezang 62: 1-4 3 Ik ben het leven, zegt de Heer, het doel voor alle mensen is God te leren kennen, een andere weg loopt dood. 4 Ik ben de weg, zo zegt de Heer, de waarheid en het leven. Heer Jezus wil ons geven die enige weg te gaan.

30

31 Gezang 147: 1 1 Maak muziek voor God de Vader in de ruimte van de tijd, die in Christus ons bewaarde, door zijn Geest ons heeft geleid. Met de hemel als een koepel, als het klankbord van de Heer, komt het loflied als geroepen, stijgt het op en daalt het neer. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

32

33 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Huisvestingslasten

34 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 22 oktober :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Voor wie buig je 14:00 Themadienst 1 - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 Bloemen bezorgen: Br. G Reinders

35 Agenda aanstaande week 2/2
Dinsdag 24 oktober :45 Huiskring dinsdagavond - Thuis in Gods huis, week 1, bij Erik Wagenaar Zondag 29 oktober :30 Kerkdienst - br. Peter Zuidema (Kandidaat) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je mond 14:00 Kerkdienst - br. Piet Staat 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

36 Jarigen aanstaande week
do Br. S. van den Bosch (27)

37

38 Gezang 147: 2-4 2 Als een wolk die veertig jaren mensen voorging op het pad, zo laat zich de Heer ervaren, zo heeft Hij ons liefgehad. Als een schaduw in de hitte, als een vuurgloed in de kou; Hij geleidt ons naar de witte poorten in de stad van goud. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

39 Gezang 147: 2-4 3 Heer, zolang wij ademhalen zingen wij U tegemoet tot het klinkt in alle talen in een niet te tellen stoet. Komende van alle kanten - tel de sterren, Abraham brengen wij in witte mantels lof aan God en aan het Lam. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

40 Gezang 147: 2-4 4 Heer, blijf bij ons als tevoren, in uw licht zien wij elkaar en bezingen wij uw glorie als de sterren jaar na jaar. Wijs ons wat wij niet aanschouwen en behoed ons voor de val. Wij gaan verder in vertrouwen dat de Heer ons leiden zal. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

41

42 Amen

43

44 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Jezus ontmoeten. Jezus ontmoeten Jeugddienst LPA-dienst."

Verwante presentaties


Ads door Google