De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Integratie IVH en JAT.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Integratie IVH en JAT."— Transcript van de presentatie:

1 Integratie IVH en JAT

2 Een nieuw te vormen integraal adviesteam (integratie kernteam en JAT)
Toekomst Een nieuw te vormen integraal adviesteam (integratie kernteam en JAT)

3 Uitgangspunten Centrale toegang
Expertises (opvoeding en ontwikkeling, lvb en vb, onderwijs, psychiatrie, jonge kind en medisch) Ketenpartners inschakelen indien nodig Hulpvraag ouders en kind staat centraal Op maat traject (van licht tot zwaar/complex) waarbij ouders in the lead zijn) 1. Er is één centrale toegang (CJG) tot het integraal adviesteam. 2. Het integraal adviesteam beschikt over de volgende expertisegebieden (op universitair opleidingsniveau): opvoeding en ontwikkeling, lvb en vb, onderwijs, psychiatrie, jonge kind en medisch. 3. Het integraal adviesteam betrekt indien nodig de ontbrekende expertise vanuit de ketenpartners. )bijv. bij vraagstuk diversiteit, verslaving, volwassen psychiatrie, enz. 4. Het integraal adviesteam gaat uit van de hulpvraag van ouders en kind. (zij zijn in the lead) 5. Bij elke aanmelding wordt in overleg bekeken welk pad doorlopen wordt. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een aantal verschillende disciplines, werkwijzen (bijv. keukentafelgesprek of gesprek op locatie), formulieren, ondersteuning (secretarieel), enz. Er is dus sprake van op maat werken. Uitgangspunt zijn hierbij ouders; zij zijn in the lead. Hierbij geldt wel dat hoe breder en complexer de problematiek is en hoe meer expertisegebieden betrokken worden van het integraal adviesteam hoe meer informatie vooraf moet worden aangeleverd, planning en coördinatie en dossiervorming nodig is. Het is dus afhankelijk van de vraag wat er nodig is aan uitvoering en dat wordt steeds per vraag individueel en met de betrokken personen afgestemd. (De vraag is leidend wie de coördinatie en administratie op zich neemt; kan per vraag verschillen)

4 Tijdspad Jan – heden: voorbereiding op integratie (plan opstellen, kennismaking JAT en kernteam, casemanagers informeren) Heden-mei: experimenteren (meelopen JAT’ers met IVH casussen, bespreken oudere kinderen in kernteam) Eind mei: evalueren en besluitvorming integratie Juni – dec: integratie IVH en JAT vindt plaats (per 1 aug zijn de IVH coördinatie-taken overgedragen) Nov: evaluatie periode juni-nov en besluitvorming rondom integraal adviesteam vanaf 2017 Jan – heden: voorbereiding op integratie (plan opstellen, kennismaking JAT en kernteam, casemanagers informeren) Heden-mei: experimenteren (meelopen JAT’ers met IVH casussen, bespreken oudere kinderen in kernteam) Dit tweede komt nog niet echt op gang. Wordt vaak te laat pas aan gedacht. De verwachting is dat wanneer er een nieuw integraagl adviesteam staat, dat dit op een natuurlijk manier wel meer zal gebeuren. Er wordt dan namelijk per vraag bekeken welke expertise nodig is en de expertises zijn dan breder vertegenwoordigd dan nu. Eind mei: evalueren en besluitvorming integratie Juni – dec: integratie IVH en JAT vindt plaats (per 1 aug zijn de IVH coördinatie-taken overgedragen) Nov: evaluatie periode juni-nov en besluitvorming rondom integraal adviesteam vanaf In november vindt ook het symposium plaats van IVH (georganiseerd door de stuurgroep) en bedoeld voor alle casemanagers en ketenpartners.

5 Opmerkingen Aansluiten bij lokale inrichting van de betreffende gemeente. Regelmatige terugkoppeling met opdrachtgever en stakeholders: gemeente, MEE en CJG Overige regelzaken (site aanpassen, bruikbare documenten in Kedo/andere ICT systemen)

6 Uitvoering - Hulpvraagverduidelijking - Benodigde informatie verzamelen (dossiervorming) - Toestemming - Betrekken expertise integraal adviesteam en evt. ketenpartners - Planning - Voorzitten overleg ouders en integraal adviesteam - Vastleggen advies en besluitvorming - Beschikking en plan van aanpak maken - Afspraken maken over casusregie - Netwerk onderhouden Monitoring zou ook nog een overstijgende taak kunnen zijn (als gemeente en CJG’s dat willen).

7 Bespreekpunten Monitoring Informeren van voorveld
Knelpunt administratie/coördinatie Monitoring: Wat willen de gemeente en CJG dat er gebeurt mbt de monitoring? Informeren van voorveld: (o.a. huisartsen) over de toegang (centrale toegang via het CJG). Carien van Weesel gaat huisartsenkring Breda informeren. Andere gemeentes? Het idee van Adri en Maaike was om een rondje te maken langs de gemeenten en o.a. dit punt bespreekbaar t maken. Hoe gaan jullie (CJG/sociaal wijkteam) het voorveld informeren? Hoe kunnen we daarbij ondersteunen?) Knelpunt administratie/coördinatie: Op dit moment vormt dit een knelpunt in de integratie. De administratieve ondersteuning vanuit MEE is per 1 april opgehouden en MEE heeft aangegeven dit alleen te willen faciliteren wanneer hiervoor betaald wordt. De casemanagers en CJG geven aan dat zij het een taakverzwaring vinden. En hebben aangegeven op dit moment bij een IVH casus alleen de inhoudelijke taak op zich te nemen en geen bijkomende taken. Dit is enerzijds begrijpelijk, gezien de geschiedenis, maar past anderzijds niet zo bij de veranderingsgedachte. Het lijkt hiermee namelijk alsof het de paden zijn die leidend zijn, ipv de vragen. In deze “experimenteerfase” is het de bedoeling dat per vraag gekeken wordt wie welke taak op zich kan nemen. Het kan dus per vraag verschillen wie wat doet.


Download ppt "Integratie IVH en JAT."

Verwante presentaties


Ads door Google