De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KLAAR VOOR DE START Werkconferentie Opleidingscommissies

Verwante presentaties


Presentatie over: "KLAAR VOOR DE START Werkconferentie Opleidingscommissies"— Transcript van de presentatie:

1 KLAAR VOOR DE START Werkconferentie Opleidingscommissies
Robin van der Bles – Bestuurslid ISO

2 Verandering in medezeggenschap
Medezeggenschapsmonitor = status van de medezeggenschap in zijn algemeenheid, ook de beoogde cultuuromslag gemeten Tijdsbesteding aan medezeggenschap: gemiddeld 8u/week, 1/5e vindt onvoldoende, vooral contact met achterban blijkt lastig

3 Verandering in medezeggenschap
Faciliteiten voor de medezeggenschap: Lang niet alle raadsleden weten in welke mate zij over de ondersteuning door een ambtelijk secretaris/griffier kunnen beschikken. 22 procent van raad weet hoe groot dit budget is, 78 procent antwoordt het niet weten Overleg met bestuurder: Verschil in inzicht in “moment waarop raad betrokken worden” Bestuurscultuur: Zowel de bestuurders als de raadsleden spreken zich in meerderheid positief uit over de medezeggenschapscultuur in hun instelling.

4 Wat verandert er o.a. in de Wvb?
Instemming & adviesrecht op de OER Lees terug op:

5 Wat verandert er o.a. in de Wvb?
Kerntaak opleidingscommissies: bevorderen kwaliteit opleiding Verkiezingen (hier kan van afgeweken worden in het bestuurs- en beheersreglement of faculteitsreglement) Opleidingscommissie kan rechtstreeks naar de geschillencommissie. De raad stelt een reglement op voor de zaken van huishoudelijke aard ambtelijke, financiële en juridische ondersteuning en scholing + scholingsbudget vrijstellen voor OC’s Recht op stand van zaken overleg met bestuur/decaan (tenminste 2x) De opleidingscommissie bespreekt het visitatierapport. Lees terug op:

6 Plan de campagne APK Verankeren, versterken en veranderen
Klaar voor de start!


Download ppt "KLAAR VOOR DE START Werkconferentie Opleidingscommissies"

Verwante presentaties


Ads door Google