De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten."— Transcript van de presentatie:

1

2 Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten van Meta Media, de uitgeverij achter deze mannenbladen. Zo ontving één webmaster al een factuur van euro omdat er oude foto's uit deze tijdschriften op zijn internetforum verschenen. Ook andere amateursites kregen al een forse rekening in de brievenbus. Volgens Gunther Frans, webmaster van het aangeklaagde Frakkie.be (intussen offline gehaald), ging het om een online forum waar elke internetgebruiker na registratie foto's kon plaatsen. "Daarenboven stonden de foto's op externe webruimte in het buitenland." Meta Media stuurde Gunther Frans een rekening van euro. "En de uitgeverij deed dit zonder voorafgaande verwittiging", klaagt hij. Volgens Frans hebben ook andere webmasters een gelijkaardig bericht van Meta Media in de brievenbus gekregen. In één enkel geval liep die factuur ook al op tot euro. De brief en bijhorende rekening, die Gunther Frans vorige week ontving, lekten uit op het internet. Thierry Sarasyn, hoofdredacteur van Maxim en ondertekenaar van de brief, verwijst voor de afrekening van deze bedragen naar beroepsvereniging Sofam. "Wij hebben gewoon een correcte toepassing gedaan van de tarieven van deze vereniging", klinkt het. Op de vraag of hij ook echt de volledige betaling denkt te kunnen innen van deze toch wel aanzienlijke geldbedragen, kreeg de redactie geen antwoord. "Juiste bedrag" Advocaat Bart Cresens, die zich richt op ICT-zaken, raadt webmasters alvast aan om, als ze webruimte ter beschikking stellen aan derden, zogenaamde 'terms and conditions' bij de registratie van de gebruikers te voorzien. Hierin wordt dan duidelijk vermeld dat deze derden zelf instaan voor het door hen gepubliceerde materiaal. Zo kan de webmaster buiten schot blijven. Op de acties van Meta Media reageert hij eerder voorzichtig. "De uitgeverij heeft op zich overschot van gelijk om op te treden tegen dit soort praktijken. Maar de vraag is of de betalingseis tot de juiste persoon is gericht." Ook over de rekeningen blijft hij op de vlakte. "Ik ken het dossier niet tot in de details.

3 CENSUUR

4 CENSUUR

5 CENSUUR

6 CENSUUR

7 CENSUUR

8 CENSUUR

9 CENSUUR

10 CENSUUR

11 CENSUUR

12 CENSUUR

13 CENSUUR

14 CENSUUR

15 CENSUUR

16 CENSUUR

17 CENSUUR

18 CENSUUR

19 CENSUUR

20 CENSUUR

21 CENSUUR

22 CENSUUR

23 CENSUUR

24 CENSUUR

25 CENSUUR

26 CENSUUR

27 CENSUUR

28 CENSUUR

29 CENSUUR

30 Sorry...


Download ppt "Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten."

Verwante presentaties


Ads door Google