De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie middag WELKOM IN groep 4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie middag WELKOM IN groep 4."— Transcript van de presentatie:

1 Informatie middag WELKOM IN groep 4

2 praktisch Alle info staat op een uitdraai die u straks meekrijgt (wordt ook nog via de mail toegestuurd). Circuleren van telefoon lijst. Wilt u s.v.p. uw eigen gegevens even controleren en inden nodig wijzigen of aanvullen. Heeft u tussendoor vragen, stel ze dan gerust. Na afloop is er ook nog de mogelijkheid om wat vragen te stellen. Op tafel ligt wat materiaal om straks in te kijken.

3 Onze klas Juf Marja op maandag t/m woensdag
Juf Bibi op donderdag en vrijdag 31 kinderen in onze groep (J.J. is weer terug naar Bonaire) - 10 jongens - 21 meisjes

4 Groep 4 Groep 4 is eigenlijk een verlengde van groep 3.
De aandacht gaat in dit jaar vooral uit naar het versterken van de reken-, taal- en leesvaardigheden en het automatiseren (snel kunnen verwerken) van de geleerde stof. Naast alle gewone lessen is er dit jaar speciale aandacht voor: Nieuwe methode voor Wereldoriëntatie (Blink) Extra aandacht voor soc.vaardigheden oa. door Rots & Water training: beter met elkaar leren omgaan / weerbaarheid Coöperatieve werkvormen - meer bewegen, samenwerken, leren van elkaar - spelenderwijs omgaan/oefenen met de lesstof Opdracht: zoek iemand die ….. ( 10 min.)

5 Pluspunt - rekenen Automatiseren van sommen t/m 20 (tempo!)
Optellen en aftrekken t/m 100 pijlentaal: eerst tientallen erbij/af dan de rest = (44) = 46 Klokkijken: hele/halve uren (groep 3) kwartieren, 5 en 10 min. voor/over Tellen met sprongen van 2, 5, 10 en 20 Tafels 1 t/m 5, 6 en 10 (ook thuis oefenen) Meten met een liniaal in centimeters Extra oefening op computer en op niveau. (kan ook thuis via Ambrasoft)

6 Taal actief - taal Vorig jaar zijn we gestart met de nieuwste versie van Taal Actief De lessen zijn onderverdeeld in: - Taal verkennen (opbouw van taal; gebruik leestekens; kunnen benoemen van werkwoord, zelfstandig naamwoord, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord). - Spreken en luisteren (gesprek) - Schrijven (stellen) Meer aandacht voor Woordenschat

7 Taal actief - spelling Hier oefenen we verder met wat in groep 3 al voorzichtig aangeboden is, o.a.: Eén lettergreep woorden (klap, plank, zo) Lastige letters: au/ou, ij/ei, ch/g, f/v, sch/schr In 2e helft van het jaar veel aandacht voor open en gesloten lettergrepen (kopen/koppen, balen/ballen) Eindklank d of t (maak het woord langer: paard – paarden) Extra oefening op de computer (kan ook thuis via Ambrasoft) Na de herfstvakantie krijgen alle kinderen hiervoor huiswerk mee: spelling per thema / categorie (ook betekenis van de woorden)

8 Technisch en begrijpend Lezen
Technisch leesmethode: Estafette Doel: het technisch lezen verbeteren (tempo) en het bevorderen van het leesplezier! Soms ook hulp van kinderen uit groep 7 – maatjeslezen. Begrijpend lezen in Taal en Estafette, maar ook met teksten uit methode Nieuwsbegrip (actuele info). Ook thuis veel blijven (voor)lezen! (liefst dagelijks; gezellig samen met uw kind en met een leuk boek !) Bibliotheek bezoek met de klas maar ook zelf lid worden (gratis)!

9 Pennenstreken 2 We gebruiken nu de nieuwere versie waarbij sommige letters iets vereenvoudigd zijn t.o.v. de “oudere” versie. Hoofdletters en leestekens Verbonden schrift Liniëring Tempo

10 trefwoord Catechese methode: Trefwoord Verhalen uit de bijbel
Verhalen geschreven naar, voor de kinderen, herkenbare situaties Gebedje / liedje Gebruikt in onze vieringen (kerst/Pasen)

11 gym Maandag en donderdag van uur door gymleerkracht (meester Daan); graag op tijd in kleedkamer (uiterlijk 8.25 uur) Op vrijdagmiddag extra activiteit ( uur) in de gymzaal (o.a. spel, Rots & Water training) door eigen leerkracht; niet op dag van Open Podium of andere activiteit. Gymkleding is verplicht! gymschoenen en (aparte)gymkleding

12 Muziek en Beeldende vorming
Muziek door vakleerkracht (meester Tom) op dinsdagochtend Handvaardigheid en tekenen: dit jaar werken we met projecten vanuit Cultuuronderwijs op zijn Haags. We starten met het thema Identiteit voor groep 3-4: ‘Dat had je gedroomd”.

13 Wereldoriëntatie Geïntegreerde introductie op natuuronderwijs, aardrijkskunde, geschiedenis en techniek We starten dit jaar ook in groep 3-4 met de methode ‘Blink’. Hierin zit ook veel aandacht voor Techniek. Verkeer: Digitale methode: Afgesproken Extra: School TV: Huisje Boompje Beestje, Klokhuis, Studio Snugger Museumbezoek

14 Engels Methode: Vooral veel liedjes, leerkracht spreekt Engels.
Al vanaf groep 1-2 wordt er Engels gegeven, ca. 30 min. per week. Zo maken de kinderen alvast spelenderwijs kennis met de taal.

15 rots & water en leefstijl
Naast de methode Leefstijl is ook Rots & water binnen onze school geïntroduceerd. Leren omgaan met elkaar en met jezelf Groepsvorming Praten / luisteren Gevoel Zelfvertrouwen/zelfbeheersing Weerbaarheid Diversiteit – iedereen is anders Lekker gezond

16 Wat hebben de kinderen nodig
Wilt u de volgende materialen meegeven naar school: een marker stift; kleurpotloden; een schaar; een pritt stift; een kladblok; een gum; een puntenslijper; een liniaal; stiften mogen, maar is niet verplicht. Dit alles graag in een klein etuitje. Op school mag je regelmatig vrij lezen. Het staat de kinderen natuurlijk vrij om een leuk boek van thuis mee te nemen. Kinderen moeten op ma-do-vr, gymspullen bij zich hebben. Op vrijdag moeten zij de gymspullen mee naar huis nemen om te wassen. U kunt dan ook controleren of alles er nog is en/of past. Account voor Ambrasoft om thuis te kunnen oefenen op de computer (reeds in uw bezit of aan te vragen bij de leerkracht) 

17 Informatie voorziening
De kinderen krijgen (bijna) geen brieven meer mee naar huis; ouderinfo 1x p/m via de mail/parkiet app. via Mijn Schoolinfo. Voor actuele informatie zie ook: Kijk hier ook op onze klassensite met alle info over onze groep, foto’s/verslagje van activiteiten, huiswerk, veel (leuk) oefenmateriaal. Zet svp niet ongevraagd foto’s/info van de klas op sociale media. Heeft u een vraag of opmerking of wilt u weten hoe de vorderingen zijn van uw kind, loop dan gerust even bij ons binnen (liefst na schooltijd en voor een wat langer gesprekje wel graag een afspraak maken). U bent altijd van harte welkom! Pesten: meldt het altijd meteen! Dan kunnen we er wat mee. Dokter/tandarts bezoeken en andere afwezigheid (liefst van tevoren) even melden / briefje meegeven.

18 Tot slot We hopen er met elkaar een heel fijn schooljaar van te maken!
Luizencontrole (iedere wo. na vakantie om 8.30 uur) vooral thuis iedere week even goed kammen! Hulpouders bij bezoek bibliotheek, museum, Sportdagen, etc. let op mail of briefje op het prikbord om in te schrijven Wilt u er voor zorgen dat de kinderen ‘s morgens op tijd zijn; we moeten echt om 8.30 uur beginnen met de les. De kinderen mogen geen uitnodigingen uitdelen in de klas: kost veel tijd, raken kwijt en is niet leuk voor de kinderen die (weer) niet mogen komen. We hopen er met elkaar een heel fijn schooljaar van te maken!


Download ppt "Informatie middag WELKOM IN groep 4."

Verwante presentaties


Ads door Google