Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdRenske de Smedt Laatst gewijzigd meer dan 8 jaar geleden
1
Alle kinderen voedselvaardig Steunpunt Smaaklessen, Wageningen UR
2
Waarom voedseleducatie Gezond, duurzaam eten moet je net als taal en rekenen leren Weten waar je eten vandaan komt helpt duurzame, gezonde keuzes te maken Groenteconsumptie FruitconsumptieOvergewicht 99% 15% 95%
3
Alle kinderen voedselvaardig
4
Wat is Smaaklessen? Lesprogramma over eten en smaak voor groep 1-8 van de basisschool Proeven! Ruiken! Horen! Voelen! Kijken! Interesse opwekken en bewust maken Sinds 2006 2006-2013: via EZ 2013-2016: via PPS Topsectorenbeleid
5
Smaaklessen Basislessen: 5 lessen per jaar In de klas Smaakmissies: Verdieping op Smaaklessen: productgroepen Schijf van Vijf Praktijkeducatie
6
Bereik Meer kennis en vaardigheden gezond, duurzaam eten Koppeling praktijkeducatie: meer effect
8
Koppelen regionale activiteiten draagt bij aan effectiviteit en relatie met voedselproductie in de regio. Implementatie Landelijk - Ontwikkelen/ beschikbaar stellen - Ondersteuning netwerk intermediairs (NME, GGD, JOGG, Gemeenten) - Aanspreekpunt voor scholen Regionaal/lokaal - Implementatie ondersteuning individuele scholen - Verbreding naar schoolbeleid - Verbinden lokale activiteiten - Beschikbaar stellen lokale activiteiten
9
Regionale implementatie Smaaklessen GGDScholenDiëtistenKoksOuders Natuur- en milieu educatie Gemeente 1+1=3
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.