Media en geweld Merlier Michael, 1BaTPB1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zinloos geweld Nick Joel Frank Van 2bA.
Advertisements

Maar ze kunnen er niet uit Het kan heel somber zijn Maar ook heel fijn
Pesten is geen spelletje.
GAMES in het onderwijs.
Gevolgen van partnergeweld op kinderen en jongeren
Kinderen van depressieve moeders: het integratieve model van Goodman en Gotlib Cassie Claeys 1BaTP.
(ieder kind speelt toch…!?!) Jeugdformaat, 30 januari 2013
MOBIELE PORNO? NEE, IK DOE NIET MEE
Gezonde voeding.
•2005 versus 2000 •PC panel: database met huishoudens •600 vrouwen, 100 mannen, jaar •De Nederlandse digitale vrouw in kaart brengen •Uitsplitsingen.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Pestprotocol Naam:leerlingenraad Groep:5,6,7,8
Dr. Albertus Risaeusschool
Jongeren, internet en seksualiteit
Effectieve interventies tegen jeugddelinquentie
Computerverslaving.
Het belang en functie van spel
Antisociaal gedrag bij kleuters op school
Psychotherapie bij ouderen
Welkom op onze thema-avond
Signalen van seksueel misbruik
Geweld in games. Introductie Schietincident op de Columbine High School – Littleton in de Amerikaanse staat Colorado op 20 april 1999: dertien slachtoffers.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?
The medium is the message
© Wilma de Hond 2015.
Verstandelijke beperking. Chromosomale aandoeningen Prenatale diagnose Postnatale diagnose.
Workshop klassenmanagement
Jongeren & Alcohol Jens Allaert.
Compulsief internetgebruik
Aantrekkelijke politiek? Jongeren en popularisering van politiek
Weerstand kan je opvatten als feedback
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Geweld Maatschappijleer.
Resultaten enquête lager onderwijs De resultaten 1.Steekproef 2.Gamegedrag 3.Gamen en opvoeding 4.Besluit.
Liefde en relaties.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Taalkundige feiten en hypothesen
Pesten is meer dan een groepsproces: Ouders doen ertoe! Carolien Gravesteijn, Lector Ouderschap & Ouderbetrokkenheid, Hogeschool Leiden.
Week 2 jongeren,peergroup en als het even anders gaat
Ouderavond pesten Welkom
Inleiding in de (ped)agogiek werkcollege 3 Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hro.nl/vrije
1 (Ped)agogiek Hoorcollege 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Stress bij kinderen J. Van der Ploeg
Oorzaken van pesten 1BaSwB Freya Claeys.
Gameverslaving: facts and stories
Partnergeweld PARTNERGEWELD EN DE ROL VAN DE HUISARTS.
Bron: De Groof, K., & Blow, H. (2011). Klopt dit nu?: 6 jaar werken rond familiaal geweld. [beleidsdocument] Berchem: Steunpunt Algemeen Welzijnswerk Familiaal.
Agressie op School.
Criminele kinderen en toekomstige misdadigers: de kernvragen Sarah Silverans.
PESTEN Ga naar afbeelding 1.. Over de slachtoffers van pesten Oorzaken pesten -Uiterlijk * Kleding *bril *haarkleur -Specifieke persoonlijkheids kenmerken.
PETS! Pesten anders bekeken
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Welkom op onze thema-avond
 Onderscheid pesten en plagen Plagen:Pesten: - gelijkwaardige machtsstrijd- ongelijkwaardige machtsstrijd, hulpeloos, machteloze positie - weerbaarheid.
HET IS HIER GEEN HOTEL!.
info spreekbeurt over warcild
Het is vandaag Girlsday!
Ontwikkelingspsychologie
Liefde en relaties.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de “Oorzaken van criminaliteit”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
Presentatie supermarkt in acht
Behoefte herkenning bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen.
Doubleren.
De praktijk: kinderen van 0 tot 4 jaar
Vlaggensysteem Praten met kinderen en jongeren over seks en seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Doubleren.
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
Transcript van de presentatie:

Media en geweld Merlier Michael, 1BaTPB1

Is er meer geweld in de media? Tonen van geweld met de loop der jaren steeds verder opgerekt Steeds plastischer in beeld gebracht Compassie met slachtoffers in films verder te zoeken Vroeger op de avond uitgezonden  kinderen en jongeren worden ermee geconfronteerd Games: verheviging van geweld Is er meer geweld in de media?

Geweld als publiekstrekker Geweld in de media een probaat middel zijn om kijkers te lokken, maar geen voldoende voorwaarde voor attractie! De meest bekeken programma’s nog altijd genres van humor, nieuws en soap Relativering over mediageweld is op z’n plaats! Geweld als publiekstrekker

Liefhebbers van mediageweld Jongens en mannen meer geneigd met plezier te kijken naar geweld Agressieve videospelletjes worden door jongens in de leeftijd van acht tot twaalf jaar hoger gewaardeerd dan door meisjes Voorkeur agressieve media gerelateerd aan andere kenmerken van kinderen televisieprogramma’s met geweld  oudere kinderen, kinderen die het minder goed doen op school, … Liefhebbers van mediageweld

Waarom mediageweld geliefd is 1. Het is opwindend  hoog sensatiegehalte 2. Kinderen zoeken graag gewelddadige mediabeelden op, omdat het hen via identificatie de kans geeft zichzelf sterker te voelen 3. Volwassenen verbieden het  ‘verboden vrucht’ wordt aantrekkelijk Waarom mediageweld geliefd is

Waarom mediageweld geliefd is 4. Het speelt in op socialisatieprocessen die tussen jongens en meisjes plaatsvinden 5. De aantrekkelijkheid van mediageweld gaat ervan uit dat personen die van zichzelf gewelddadig zijn het sterkst genegen zijn naar mediageweld te kijken, omdat zij daarin gedrag herkennen dat voor hen karakteristiek is 6. Mensen gaan graag met mediageweld om, omdat zij daardoor hun eigen angsten voor geweld leren beheersen. Waarom mediageweld geliefd is

Effecten van mediageweld De opvatting dat het zien van geweld een gunstig effect zou hebben op kinderen in de vorm van het bieden van een ontlading kan worden afgewezen Het zien van geweld kan ertoe bijdragen dat kinderen zich meer agressief gaan gedragen  afhankelijk van de ernst van het agressieve gedrag dat beïnvloed wordt Het effect van televisiegeweld op niet-criminele agressieve gedragingen zoals vechten, schoppen, slaan en pesten is een stuk groter Effecten van mediageweld

Effecten van mediageweld

> 80% van de ouders vindt het belangrijk om te weten of er schadelijke elementen in mediaproducten voorkomen Reeds sinds de jaren ’90 ontstonden er zorgen van ouders! Zorgen van ouders

Nikken, P. , Justitiële verkenningen: Media en geweld, jrg. 26, nr Nikken, P., Justitiële verkenningen: Media en geweld, jrg. 26, nr. 1, 2000 (p61-72) Bronvermelding