Drugs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Middelengebruik bij personen met een beperking
Advertisements

Kinderen van depressieve moeders: het integratieve model van Goodman en Gotlib Cassie Claeys 1BaTP.
Thema 18: Brainwave 18.2 en 18.3.
Over consumenten, gedrag en marketing
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Misbruik van en verslaving aan medicatie
Expertisegroep Haptotherapie en Topsport (Sjoerd van Daalen), voor NOC*NSF, 3 april 2013.
Thema 18: Brainwave 18.2 en 18.3.
De Islam.
4. Drank, seks en vreselijke katers
Marieke Bossuyt en Barber Declerck
Medicijnen.
Thema 6: Regeling Basisstof 1 en 2
Descartes en de interactie van lichaam en geest.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Eerste Hulp bij (overmatig) alcohol – of drugsgebruik In dit hoofdstuk komt aan de orde: Gezondheidsverstoringen.
BACTERIËN.
Natuurkunde & Scheikunde
Proeven doen natuurkunde.
Wat willen we vandaag doen?
Die is gek!.
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
SENSORISCHE INFORMATIEVERWERKING
Bij psychiatrie en druggebruik
Dossier Empowerment.
Depressie bij ouderen.
Wat zijn drugs en hoe werken ze?
De gezonde school en genotmiddelen
Boek: biologie voor jou HAVO A
Par Van prikkel naar impuls
Effectief communiceren
Thema 4: Waarneming en Regeling
B. Stof 3 Hoofdthema’s in de Biologie
ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Project: Oriëntatie op het beroep
Gameverslaving: facts and stories
Determinanten en andere beïnvloedende factoren bij medicatiegebruik
Wat is waarnemen? Met waarnemen bedoelen we: Hoe kom je te weten wat er om je heen gebeurt.
Leeswijzer bij de bijlagen   In deze bijlagen bij het NVZ-strategiedocument Zorg voor 2020 zijn de belangrijkste grafieken en brondocumenten voor u geselecteerd.
Hoofdstuk 3 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk September 2015.
Sociale steun voor drugsverslaafden in behandeling ARTIKEL VAN VEERLE SOYEZ.
ICD ICD = implanteerbare cardioverter defibrillator Een ICD kan nodig zijn bij gevaarlijke hartritmestoornissen, zoals kamertachycardie en kamerfibrilleren.
waarneming en regeling !
Talentontwikkeling en kinderen 16 juni Warming-up …
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Presentatie alcohol en opvoeding © Trimbos-instituut
Maatschappelijke zorg 2
Thema 6 Basisstof 4 De hersenen.
Maatschappelijke zorg 2
Psychopathologie v0or 1e jaars BBL 2017
Werken met verslavingsproblematiek. Les 3
Talent in Ontwikkeling
Werken met verslavingsproblematiek. Les 2
Chaima Fenne Marit Hallo dit is onze presentatie en wij hebben het over drugs.
Thema 6: Regeling Basisstof 1 en 2
Zintuiglijke waarneming
Psychopathologie v0or 1e jaars BBL 2017
Alcohol Paragraaf 6.
Regeling 3 VMBO - BB.
Geschreven door : Patricia J. M. van Wijngaarden-Cremers en Rutger Jan van der Gaag Verslaving als ontwikkelingsstoornis Een andere kijk op neurobiologie.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa
Transcript van de presentatie:

Drugs

Inhoudstafel 1. Definitie drugs 4. Gebruik drug 2. Werking drugs 4.1 Religie 3. Soorten drugs 4.2 Medicijnen 3.1 Plantaardige drugs 4.3 Voedsel 3.2 Soorten drugs naar effect 4.4 Andere 3.3 Natuurlijke drugs 5. Redenen voor gebruik

1. Definitie drugs stoffen die het normale functioneren van ons centrale zenuwstelsel beïnvloeden alterneren de manier waarop de zenuwen en hersenen werken waardoor iemand zich blij en actief kan voelen of de buitenwereld op een anders kan ervaren. Er is pas sprake van drugs als een gebruiker het neemt voor de invloed en niet voor het medische doel.

2. Werking drugs Drugs veranderen het zenuwstelsel en worden gebruikt met het doel om het bewustzijn te veranderen zonder dat daarvoor een medische indicatie is.

3. Soorten drugs 3. 1 Plantaardig/chemische drug. De meeste drugs hebben een plantaardige oorsprong.

3. Soorten drugs 3.2 Soorten drugs naar effect: - Verdovende middelen - Stimulerende middelen - Middelen die de zintuiglijke ervaringen veranderen.

3. Soorten drugs 3.3 Natuurlijke drugs - door gedrag in een roes. - bijvoorbeeld door lang te dansen of lange tijd hard te lopen - veel minder riskant dan een door drugs opgewekte roes - drugs prikkelen de hersendelen die bij het roesgevoel betrokken zijn op een veel langduriger manier - Natuurlijke drugs kunnen ook verslavend werken. Bijvoorbeeld: gokken en misschien ook gamen en internetten.

4. Gebruik drugs 4.1 Religie: De gebruikte drugs waren plantaardig en hadden meestal een waarneming veranderend effect. In dit kader worden ze wel ‘entheogene’ (het goddelijke in jezelf realiserende) drugs genoemd. De drugs werden gebruikt om in contact te komen met goden of om het inzicht in bepaalde problemen te vergroten. De priester of sjamaan bereidde de stoffen.

4. Gebruik drugs 4.2 Medicijnen: De stoffen die nu als drugs gebruikt worden, zijn in het verleden gebruikt als medicijn. Sommige drugs kennen nog steeds medische toepassingen. In primitieve culturen verstrekte de sjamaan tegen verschillende ziekten allerlei middelen, middelen die ook wel tijdens religieuze riten gebruikt werden. (zie vorig dia)

4. Gebruik drugs 4.3 Voedsel: Drugs kunnen ook als voedsel gebruikt worden. In de middeleeuwen werd veel bier gedronken omdat het water verontreinigd was. Cocabladeren worden door arme boeren in Bolivia gekauwd tegen de honger. 4.4 Andere: - Ook seksuele prestaties zouden met sommige drugs verbeteren, dergelijke drugs worden afrodisiaca genoemd - Als in sport drugs wordt gebruikt, bijvoorbeeld amfetamine, dan is er sprake van doping. - Ten slotte kunnen drugs gebruikt worden als genotsmiddel. Er is dan sprake van recreatief druggebruik.

5. Redenen voor gebruik De redenen liggen bij de gebruiker en zijn omgeving. Er kan sprake zijn van nieuwsgierigheid, bij een bepaalde groep willen horen of een positieve houding tegenover druggebruik. Doorgaan met gebruik vanwege negatieve redenen is vaak veel riskanter dan vanwege positieve redenen. Bij negatieve redenen wordt snel, vaak (dagelijks) en veel gebruikt. Verslaving ligt dan op de loer. Omgevingsfactoren (beschikbaarheid, aanbod) en persoonlijke factoren (nieuwsgierigheid) zijn dus bij het beginnen met druggebruik erg belangrijk.

The end