Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar de ware Over de zoektocht naar een christelijke partner
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
GOD is liefde.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zonde, de grootste vijand
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Welkom.
4 De kracht van de Geest.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Denken en dienen Romeinen
HOEZO BIDDEN?.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Engelen.
Welkom op TOV!.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
VREDE.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Zijn we werkelijk anders?!
AAN UW TAFEL.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Preek Jakobus 2:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Verslaving.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Om U woord zal ik…. Om u woord Here zal ik… U liefhebben met geheel mijn hart, geheel mijn ziel en met geheel mijn verstand. (Math. 22:37)
Mahatma Gandhi,
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
De STRIJD om ons denken.
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
De strijd om ons denken VEG Geldermalsen Leugen t.o.v. waarheid
Transcript van de presentatie:

Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105

Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke geloof een redelijk geloof is. Het is geen blinde sprong in het donker. Het klopt. Het is je geloof waard. Bovendien werkt het christelijke verhaal, het verandert mensen ten goede, het geeft voldoening en het geeft zin aan het leven. 2

DEEL #1 Je verstand God Bijbel 3 DEEL #2 Wonderen Jezus Geloof - twijfels

1. Je verstand – Welke plek? 4 Zichbaar Niet - Zitchtbaar

1. Je verstand – Welke plek? 5 “En Jezus antwoordde hem: Het eerste van alle geboden is: Hoor, Israël! De Heere, onze God, de Heere is één. En u zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Dit is het eerste gebod” Mark 12:29-30

6 LICHAAM ZIEL GEEST

7 LICHAAM ZIEL GEEST verstand emotieswil

8 LICHAAM ZIEL GEEST verstand emotieswil

9 LICHAAM GEEST verstand emotieswil

1. Je verstand – Welke plek? 10 “Hoe is het dan? Ik zal met mijn geest bidden, maar ik zal ook met mijn verstand bidden. Ik zal met mijn geest lofzingen, maar ik zal ook met mijn verstand lofzingen” 1Kor 14:15 “Denk na over wat ik zeg, maar laat de Heere u inzicht geven in alle dingen” 2 Tim 2:7 “En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt veranderd door de vernieuwing van uw denken…” Rom 12:2 TELOS

1. Je verstand – Welke plek? 11 “Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus” 2 Kor 10:5

2. God – bestaat God echt? - Over oorzaak 12

2. God – bestaat God echt? - Over complexiteit 13

2. God – bestaat God echt? - Over het bestaan van goed en kwaad 14

2. God – bestaat God echt? Het lijkt mij redelijk om te geloven in het bestaan van een krachtige universele oorzaak, een intelligente ontwerper en een universele wetgever. Je mag deze ‘grote entiteit’ God noemen. 15

2. God – een persoon? - Over logica 16

2. God – een persoon? - Over schoonheid 17

2. God – een persoon? - Over deugden 18

Bezwaar: God als ‘kruk’

2. God – een persoon? Als ik naar de Natuur kijk en erover denk, lijkt het mij redelijk om te geloven in het bestaan van God. Bovendien, dat die krachtige God een ‘persoon’ is. 20

3. De Bijbel – is het Gods woord? 21

3. De Bijbel – is het Gods woord? Veel vertalingen – welke is de echte Bijbel? 22

3. De Bijbel – is het Gods woord? De Bijbel is veranderd in de loop van 2000 jaar! 23

3. De Bijbel – is het Gods woord? Schrijvers van religieuze boeken hebben veel fantasie! 24

3. De Bijbel – is het Gods woord? Heeft de kerk deze geschriften ‘woord van God’ gemaakt? 25

3. De Bijbel – is het Gods woord? Ik trek de conclusie dat de oorspronkelijke auteurs van de Bijbel de werkelijkheid beschreven zoals zij die ervaren hadden. Hun doel was de geschiedenis vast te leggen zoals die was gebeurd. Ik trek ook de conclusie dat het redelijk is om te geloven dat de Bijbel die ik vandaag in mijn handen houd een betrouwbare kopie is van hun originele geschriften. 26

Conclusie 1.Je ben een compleet mens – zoek balans 2.Kies om in God te geloven! 3.Twee boeken: Natuur en Bijbel. Leer van beiden te genieten. 27