Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Les 5 BEIJUM IN DE TIJD VAN TV EN COMPUTERS
Advertisements

sociale media: de nieuwe realiteit
Maak een tentoonstelling
De leesstrategie voor begrijpend lezen
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Fantasiedier AV1A / AV1B Opdracht 1, Blok 2.
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
Les 4 BEIJUM IN DE TIJD VAN BURGERS EN STOOMMACHINES
500 – 1000 na Christus RIDDERS en KASTELEN.
Een boek hoort erbij 1 Ik liep te zoeken (oweejow) naar mooie boeken (oweejow) Lees nu al dagen (oweejow) dus ik wil je wat vragen (oweejoooow)
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Redactioneel schrijven Les 2
Lesgeven en begeleiden
Les 4 BEIJUM IN DE TIJD VAN BURGERS EN STOOMMACHINES
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
trendwatching Les 4: Kijken en zien
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Hoe werkt een powerpoint?
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Cursus Internet.
Aardrijkskunde 1.6 Ontdek Nederland met de atlas.
Deltion College Engels
Les 1 BEIJUM IN DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Welkom Een middag powerpoint.
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Opstel schrijven.
Een werkstuk maken.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Wikiwijs.
Deltion College Engels A1 Lezen [Edu/002] thema: Headlines can-do : kan het onderwerp vaststellen van korte berichten in een krant © Anne Beeker Alle rechten.
De dag van het solliciteren Blok 1
Welkom…...
Opdracht 2 – Objecten in een ruimte.
Collage van fotokopieën
Wat doe je hier? Je gelooft al in Jezus, maar je wilt gewoon lekker ‘Opwekking’ zingen Je bent hiervoor uitgenodigd en zo sociaal dat je geen ‘nee’ durft.
1.6 Ontdek Nederland met de atlas Posteropdracht
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
Les 1. Boeven in beeld Haha ah. Doelen Na deze les: kunnen jullie uitleggen hoe, als we naar een filmpje kijken, onze indrukken wordt beïnvloed door kleur,
Township  Maken van een huis.  Arme zwarte bevolking  Huis in de township  Vooraanzicht van het huis  Plattegrond van het huis  Bewoners van het.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Solliciteren: wat wil ik?
Onderzoeksvaardigheden 3
Sleutels, codes en aanwijzingen
LAATSTE LES! 13 JANUARI WAT GAAN WE VANDAAG DOEN? Lesdoelen Leesvaardigheid Feedback geven Verrassingsles!
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
Dirk leven in een middeleeuwse stad. Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Leespubliek. Spoorboekje Even opfrissen Oefening leespubliek Bespreken oefening Wat gaan we leren?: Je kunt vertellen wat een leespubliek is en naar welke.
Brainstormen in het ixperium Les over goede onderzoeksvragen.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Les 4 havo Leesvaardigheistraining;
1. Wat gaan we vandaag doen ?
De bouw van een wagen! Hefbomen en katrollen..
Informatie verdraaien
Atlas- en kaartvaardigheden
KEUZE OPDRACHT Kies een van de afbeeldingen uit en teken ze volgens de opdrachten op het werkblad die je van de docent hebt gekregen.
© UNIEK IN DE KLAS.
volgende bladzijde terug
Onderzoek water!! WaterLab www. onderzoekwater.nl Kijkje terug
Appverbod Mediabegrip week
SHOWTIME EARTH ROCKS.
Terug Wat heb je nodig? Tijdschriften, schaar, lijm, A4 of A3-tje. Wat moet je doen? Je gaat een collage maken. Je gaat foto’s van oude gebouwen (ouder.
Zoeken naar informatie op het Internet.
Transcript van de presentatie:

Wikimedia Les 1

Wat is Wikimedia?

Weten we het nog?

Wikimedia Les 2

Voorbeelden plattegronden

Opdracht Maak een plattegrond en reisgids van Rome. Hiervoor zoek je informatie op internet met behulp van de onderdelen van Wikimedia. In de reisgids staan de gebouwen die je in je plattegrond hebt getekend. Je schrijft waarom het gebouw belangrijk is voor Rome, wanneer het gebouwd is, waar het voor diende vroeger of nu nog en eventuele andere belangrijke informatie die je kunt vinden. Je werkt in een groepje van 4 tot 6 kinderen. Zorg dat iedereen in je groepje iets te doen heeft!

Voor deze les Ga op internet op zoek naar informatie over Rome en de gebouwen die daar staan. Waarom zijn ze belangrijk voor Rome, hoe zien ze er van boven uit? Print deze afbeeldingen uit, wel eerst even vragen, en teken ze op je plattegrond. Vergeet ook niet te kijken naar de plaats waar ze staan! Probeer je plattegrond zo echt mogelijk te maken. Maak een begin met je reisgids, bedenk over welke gebouwen je iets wil vertellen.

Wikipedia Les 3

Wat moet er in de plattegrond en reisgids? Plattegrond: Alle gebouwen die ook in de reisgids staan Legenda Zo echt mogelijk (Tip: vergelijk het met het huidige Rome) Bladvullend Reisgids: Alle gebouwen die op de plattegrond staan Informatie over de gebouwen: wat is hun functie, wanneer zijn ze gebouwd, wat is er bijzonder aan etc. Probeer mij te overtuigen, waarom zou ik naar Rome op vakantie moeten?