Januari 2016 Van groep 8 naar een VO-school De Amsterdamse Kernprocedure.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs
Advertisements

Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Informatieavond groep 8
Presentatie Procedure naar het VO
Een aantal spannende maanden tegemoet
Na de basisschool Informatie over soorten voortgezet onderwijs.
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Groep 8 Belangrijke gegevens en data. Overgang van BO naar VO Informatie-avond VO ma Scholenmarkt in de Flint op di Voorlichtingsdagen/avonden.
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
De Gong informatieavond 16 november 2010 Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Met groep 8 op weg naar de brugklas
Informatieavond groep 7
van schooladvies tot inschrijving
Op naar het VO BOVO Haaglanden Tijdpad VO op de Beets
Informatieavond.
WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 8. - Opening - vakken groep 8 - huiswerk/mededelingen klik hierhier - Cito eindtoets / aanmelding VO - Schooladvies/Voortgezet.
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
Van Primair naar Voortgezet onderwijs in Noord Kennemerland
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs
POVO groep 7 en 8 Helma en Jorien.
Procedure Primair Onderwijs Voortgezet Onderwijs Groep 8 op weg naar vervolgonderwijsl
Naar het Voortgezet Onderwijs Naar het Voortgezet Onderwijs
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Naar het voortgezet onderwijs
Informatie voor ouders groep 8 over:
Schooljaar september 2015 Samenwerken aan Passend Onderwijs voor elke leerling.
Wijzigingen overgang PO-VO Programma Toelichting wijzigingen wet- en regelgeving Verplichte eindtoets Schooladvies Toelating VO Zorgplicht.
Schooljaar  Goede aansluiting primair-voortgezet onderwijs  Transparantie  Uniforme toelatingseisen  Voldoen aan wet- en regelgeving.
Welkom Een school kiezen voor voortgezet onderwijs
Voorlichting POVO 2015 Kees Blaauw. fokor De rol van het voortgezet onderwijs Certificering voor OSO in OT Elke vo school heeft.
Advies en POVO procedure
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
Bboamsterdam Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam.
POVO groep 7 en 8 Helma en Jorien. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
Jenaplanschool Cleophas 2014 Van basisschool naar middelbare school 2013/2014.
´Het traject PO-VO binnen Passend Onderwijs’ PO VO.
De weg naar passend onderwijs. Voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben dan binnen de basisondersteuning op de reguliere scholen wordt geboden.
Informatieavond groep 8 Overgang Basisschool – Voortgezet onderwijs Donderdag 13 december uur.
Ouderavond groep 7 WELKOM!. Programma Inleiding, doel van deze avond Tijdlijn Het advies Het vooradviesgesprek Het voortgezet onderwijs Vragen.
Ouderavond 2015–2016  Voortgezet onderwijs  Voorbereiding voortgezet onderwijs  Kalender.
POVO groep 7 en 8 Obs de Klim. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
Van het Primair Onderwijs naar Van het Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs.
POVO groep 7 en 8 Obs de Klim. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
 Jezelf zijn en elkaar respecteren in een veilige omgeving.  Zelf verantwoordelijkheid leren dragen en nemen.  Tegemoet komen aan verschillen.  Gebruik.
Informatie voor ouders groep 8 over:
Informatie voor ouders groep 8 over:
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
Toetsweken Toetsweek voor leerlingen met Pro en LWOO advies : maandag 12 t/m vrijdag 16 december 2016 Toetsweek overige adviezen M8 woensdag.
Elke ouder wil maar één ding….
Welkom op de Informatieavond Paschalisschool Schooljaar Groep 8b – 14 september 2017 Informatieavond Paschalisschool b.
Ouderinformatieavond Middaggroepen
Bs Petrus en Paulus en bs Edith Stein
Naar het Voortgezet Onderwijs
Informatie voor ouders groep 8 over:
Van basisschool naar voortgezet onderwijs
Programma van deze avond
Informatie voor ouders groep 8 over:
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
Van basisschool naar voortgezet onderwijs
informatieavond Voortgezet Onderwijs
Informatie voor ouders groep 8 over:
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
Van basisschool naar voortgezet onderwijs
Van basisschool naar voortgezet onderwijs
Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs 11 September 2018
OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO)
Van basisschool naar voortgezet onderwijs
Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs 11 September 2019
Transcript van de presentatie:

Januari 2016 Van groep 8 naar een VO-school De Amsterdamse Kernprocedure

De onderwerpen ✤H✤Het basisschooladvies ✤K✤Kiezen VO-scholen ✤O✤Opstellen van een voorkeurslijst ✤A✤Aanmelden bij een VO-school ✤D✤De centrale loting & matching ✤D✤De centrale eindtoets ✤K✤Kennismakingsdag op VO-school ✤ Wat wordt er van ouders verwacht? ✤ Belangrijke data ✤ Extra: Het Nederlandse onderwijssysteem

Het basisschooladvies Uiterlijk eind januari ✤H✤Het LVS van groep 6, 7 en 8 ✤D✤De werkhouding en het gedrag ✤A✤Aanvullende onderwijskundige gegevens ✤A✤Al deze gegevens verzamelt de basisschool in een rapport (oki-doc). U ontvangt dit oki-doc en de VO-school gebruikt dit voor de toelating.

Kiezen VO-scholen Januari - maart ✤K✤Kies scholen die bij de het basisschooladvies passen. ✤K✤Kies scholen die bij uw kind passen. ✤D✤De basisschool helpt bij het maken van keuzes.

Opstellen van een voorkeurslijst I Eind februari - begin maart ✤Z✤Zet zoveel mogelijk passende scholen op de lijst. ✤V✤VMBO-b/k ongeveer 4 scholen ✤V✤VMBO-t ongeveer 6 scholen ✤H✤HAVO en VWO tot wel 12 scholen ✤E✤Eventuele voorrang geldt alleen als die school op de eerste plek van de voorkeurslijst staat.

Opstellen van een voorkeurslijst II Eind februari - begin maart ✤V✤Van een langere lijst wordt uw kind nooit slechter! ✤I✤Interesse in een vakschool (Hubertus & Berkhoff of het Mediacollege Amsterdam)? De intake voor deze scholen moet voor de voorjaarsvakantie positief zijn afgerond om deze school op de voorkeurslijst te kunnen zetten. ✤G✤Geen centrale loting en matching voor praktijkonderwijs, VSO, tussenvoorziening, schakelklas en kopklas.

Aanmelden bij een VO-school 7 maart t/m 18 maart ✤U✤U meldt uw kind aan bij de school van eerste voorkeur (de school die bovenaan uw voorkeurslijst staat). ✤D✤Denk eraan uw aanmeldingsformulier, de voorkeurslijst en legitimatie (of uittreksel geboorteregister) van uw kind mee te nemen. ✤N✤Na de aanmelding gaat de VO-school van alle leerlingen bekijken of ze toelaatbaar zijn.

Centrale loting & matching I Begin april ✤A✤Alle leerlingen die in Amsterdam naar een VO-school willen, hebben zich aangemeld met hun voorkeurslijst en staan in een computer. ✤I✤In het bijzijn van een notaris krijgt elke leerling een lotnummer toegewezen door een computer. ✤I✤In volgorde van het lotnummer worden alle leerlingen geplaatst. Dus als het lotnummer van uw kind aan de beurt is, wordt er gekeken of de school die bovenaan de voorkeurslijst staat plek heeft.

Centrale loting & matching III 7 april ✤E✤Elke leerling die zich op tijd heeft aangemeld voor de centrale loting & matching krijgt bericht over de plaatsing. ✤A✤Als uw kind niet is geplaatst vanwege een (te) korte voorkeurslijst, krijgt uw kind de kans om zich opnieuw aan te melden bij scholen die nog plek hebben. ✤D✤De reservelijst: Uw kind wordt bijvoorbeeld niet op de school van de eerste voorkeur geplaatst, maar op de zesde voorkeur. Dan staat uw kind op de reservelijst van de vijf scholen die hoger op de voorkeurslijst stonden. Als een school een plek vrij krijgt, worden de leerlingen op de reservelijst benaderd.

De centrale eindtoets Cito eindtoets 21, 22 en 23 april ✤D✤De eindtoets speelt geen rol in de toelating, het basisschooladvies is leidend. ✤A✤Als score op eindtoets hoger is dan het basisschooladvies, komt er een heroverweging. ✤D✤De basisschool kan (in sommige gevallen!) het basisschooladvies naar boven aanpassen. ✤A✤Als uw kind de eindtoets slechter heeft gemaakt dan het basisschooladvies, gebeurt er niets. ✤T✤Tip! Overweeg school met meerdere onderwijsniveaus als u verwacht dat uw kind de eindtoets beter gaat maken dan het basisschooladvies is. Dan kan uw kind mogelijk op de school waar hij/zij is geplaatst blijven na een opgehoogd basisschooladvies.

Kennismakingsdag op nieuwe VO- school 21 of 22 juni ✤E✤Elke school in Amsterdam organiseert een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leerlingen. Hier ontmoet uw kind de leerlingen waarmee hij/zij volgend jaar in de klas komt en leert uw kind de school alvast een beetje beter kennen.

Wat wordt er van ouders verwacht? ✤Z✤Zij oriënteren zich op verschillende scholen o.a. met behulp van de Amsterdamse Keuzegids ✤Z✤Zij bespreken met hun kind de schoolkeuze. ✤Z✤Zij bezoeken met hun kind verschillende scholen op de open dagen in januari, februari en maart. ✤Z✤Zij maken met hun kind een voorkeurslijst met scholen passend bij hun basisschooladvies. ✤Z✤Zij melden hun kind aan tussen 7 en 18 maart aan bij de school van eerste voorkeur.

Belangrijke data ✤J✤Januari: laatste LVS-toetsen en gesprekken met ouders over basisschooladvies ✤T✤Tot en met februari: invullen onderwijskundige rapporten ✤J✤Januari, februari en maart: bezoek open dagen ✤M✤Ma 7 – vr 18 maart: opstellen lijst met voorkeuren en aanmelden bij VO-school ✤M✤Ma 21 maart t/m vr 1 april: VO-school van eerste voorkeur behandelt aanmelding ✤D✤Do 7 april: plaatsingsbesluit centrale loting & matching bekend ✤U✤Uiterlijk ma 11 april: bevestiging plaatsing door ouder ✤U✤Uiterlijk vr 15 april: afronding plaatsing ✤D✤Di 21, wo 22 en do 23 april: centrale cito-eindtoets (sommige scholen doen een andere toets!) ✤N✤Na de meivakantie: uitslag centrale eindtoets ✤D✤Dinsdag 21 of woensdag 22 juni: kennismaking op nieuwe school

Vragen? ✤ Neem contact op met de leerkracht ✤ Meer informatie op ✤ Scholen zoeken op