Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg over de politiek !
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Introductiebijeenkomst
In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Godsdienst.
Zonde, de grootste vijand
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Welkom in de samenkomst
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Suriname Soraya van Lomwel.
Wat maakt het leven zinvol?
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Preek: Jaap de Schipper.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Augustus 2011.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Woord van Leven Juni 2014.
Kindertehuis in Ghana.
Wij willen jullie uitnodigen voor een kleine barbeque komend weekend bij ons in de tuin. (Ik voeg enkele foto’s toe)
De vreugde van de HEERE.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Welkom.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Woord van Leven Juli 2014.
In Uw licht zien wij het Licht
Jij, God en je kind.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.
Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Stage: Basisschool de Klingerberg
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Werkvakantie Bulgarije 20 juli tot en met 1 augustus 2015 Jongeren zetten zich in voor weeskinderen in Vratza - Bulgarije.
VREUGDE.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
‘Mixed up piles’.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Welkom in Hotsjietonia. Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan Scouting in Nederland Dit is mijn groep Het dorp Hotsjietonia De.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Week van het geld Door; Faith,Aita,Sonam&Linda. Tabor kerk  Wij waren naar de Tabor kerk geweest, en daar hebben wij heel veel van opgestoken. En ze.
Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Transcript van de presentatie:

Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa en Caleb Knoppert en Sicelo Sithole. God heeft ons geroepen om in Zuid- Afrika een kindertehuis op te zetten en daar zijn wij op dit moment mee bezig. vlnr: Marissa, Caleb, Arjan, Brando, Lianne, Jaimie, Sicelo, Ruth, Samuël, Yaëla en Salomé.

Doel: “Het bieden van een open huis voor ontheemde kinderen en het bieden van toekomstperspectief. Dit voor een bepaalde periode of tot ze de volwassen leeftijd hebben bereikt. Waar nodig voornoemde kinderen blijvend ondersteunen en huisvesten na het bereiken van de volwassen leeftijd. Het bieden van kwalitatief goede scholing voor de kinderen van het kindertehuis en waar mogelijk voor kinderen uit de nabije omgeving (buurt) van de school, omdat er voor zwarte kinderen bijna geen goede scholen zijn”. Citaat uit akte van st. Huis van Vreugde. Door de combinatie van een thuis te zijn voor de kinderen en het geven van onderwijs willen wij de kinderen zo goed als mogelijk helpen aan een mooie toekomst. Arjan, Marissa en Sicelo, de onderwijzers, bereiden zich voor in Zuid Afrika om daar de onderwijsgraad te halen.

Gezin: Brando en Lianne zullen de weeskinderen in hun gezin opnemen. Wij willen als echte ouders voor ze zijn en ze opvoeden met christelijke normen en waarden.

Omgeving: Het kindertehuis wordt gebouwd op eigen grond midden in het Zulu-dorpje Engoje. Het dorpje ligt in een vallei omgeven door bergen. Het is een prachtig gebied en er zijn veel dieren te zien, zoals vogels, apen, aardwolven en zelfs slangen tot wel zes meter lang. Zelf hebben wij honden, een kat, een konijn en grote parkieten. Het is echt een gezellige beestenboel! Ook is het hier heerlijk rustig! Dit is een groot voordeel voor de kinderen, zodat zij niet teveel prikkels krijgen van de wereld. Het kindertehuis zal ongeveer 16m bij 10m worden en een verdieping krijgen met slaapplaatsen voor minimaal 20 personen. De oppervlakte van onze grond is iets meer dan 2500 m². Nu maken we gebruik van “The Hall”, een vergaderruimte van de Zulu -gemeenschap voor het schooltje. Voor gasten vanuit Nederland hebben wij een 4 persoons gastenhuis gebouwd.

Onze financiën bestaan hoofdzakelijk uit giften. Deze kunnen bestaan uit geld, maar ook uit materialen of kleding. De verzendkosten zijn vanuit Nederland wel erg hoog, het wordt namelijk berekend per kilo. De giften zijn, buiten de eerste levensbehoeften, vooral voor het bouwen van het kindertehuis, van groot belang en het opbouwen van het schooltje. Ook verbouwen wij zelf groenten en fruit.

Op dit moment zijn we bezig met het bouwen van de bovenverdieping op de keuken gedeelte van het kindertehuis. Daarnaast hebben we dus ook een Pre-school waar we kinderen van de omgeving zo goed als mogelijk proberen voor te bereiden voor school. Sicelo en zijn nieuwe vrouw Tracey komen naar Zuid Afrika samen met hun pasgeboren dochtertje. We zijn dus ook druk bezig met het bouwen van hun huisje. Naast dit alles hebben we natuurlijk ook gewoon alle heden daagse dingen zoals tuin onderhoud, schoonmaken en verzorging.

Wat wij graag willen bereiken is dat de kinderen vreugde in hun harten mogen krijgen en ze groot brengen met de wetenschap dat God om ze geeft en Hij Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven voor ons allemaal, omdat er door Hem redding is (Joh.3:16)! Ook willen wij ze goed onderwijs geven, zodat ze meer kans maken op een goede toekomst. Wij zijn God zeer dankbaar dat Hij ons deze taak toevertrouwd. Dat wij er voor deze kinderen mogen zijn en ze een thuis en toekomst mogen aanbieden!