Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

“Energie uit het heelal”
Muon levensduur meting
Het schrijven van een practicum verslag
Computers op Sint Ursula S.G.Sint Ursula januari 2001.
Module 7 – Hoofdstuk 5 (1) SQL – een begin.
Detectie kosmische showers Frequentie showers: “Second knee”: ~ 1/m 2 /jaar “Ankle”: ~ 1/km 2 /jaar (van Nagano en Watson, Rev. Mod. Phys. 72, 689 (2000)).
NAHSA Achtergronden en details. Overzicht •Achtergrond (fysica) •Detector •Projecten.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
Databases via internet
Geografisch InformatieSysteem (GIS)
Edison en de toekomst INTERNET E-loket. Algemeen overzicht n Schooldirect n Schooldirect en de Edison-helpdesk n in Edison (Route400) n.
Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
Bolder achtergrond doelen werkwijze stand van zaken demonstratie beveiliging study-database voordelen knelpunten.
Faculteit Betawetenschappen Departement Natuur- en Sterrenkunde Instituut SubAtomaire Physica (SAP) Centrum Natuurkunde-Didactiek (CND) Cluster Utrecht.
Kosmische Stralen Detectie NAHSA. Overzicht Wat is kosmische straling? Waarom willen we dit meten? Waar ontstaat kosmische straling ? Wat kan je op aarde.
Nijmegen Area High School Array
NAHSA Nijmegen Area High School Array. Inleiding Wat willen we meten Hoe willen we dit doen Wat is de rol van universiteit en scholen in dit project Wat.
Kosmische Stralen onderzoek met middelbare scholen
Het Scholierenproject “Kosmische Straling”:
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Fundamenteel onderzoek:  Nieuwe deeltjes & massa (Atlas)  Materie  antimaterie (LHCb)  Quark-gluon plasma (Alice) LHCLHC Europa Amerika Azië UvA 
H.J. Bulten NIKHEF/VU 29 okt Detectie van Airshowers Eigenschappen van air showers Experimentele opstelling Impressie van een kosmische shower boven.
H.J. Bulten NIKHEF/VU 14 dec Hisparc Data-aquisitie Data-aquisitie programma op de scholen – Wat zien we op het scherm Interpretatie van de data.
Hisparc data aquisitie
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
Webapplicaties: de clientkant in het universitaire onderwijs Sylvia Stuurman – Herman Koppelman Faculteit Informatica.
Wat doet de dampkring met binnenkomende straling?
Kosmische straling.
Hoe kun je kosmische deeltje en straling waarnemen?
Wat is een webkwestie?. Wat is een webkwestie?
HISPARC HISPARC: Onderzoek van kosmische straling in een samenwerking tussen universiteiten en middelbare scholen Wetenschap Techniek Educatie Outreach.
HISPARCWOUDSCHOTEN 2006NAHSA Tellen van Random gebeurtenissen Hoe nauwkeurig is een meting?
Wat zijn Kosmische Stralen?
Samenwerking tussen processor, registers en RAMgeheugen
Farmaceut domein (Client) Innospense domein (Server) Browser Webserver
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Visie & Strategie.
Pag. Software Engineering: SCRUM 2 Schedule Generator Zjef Van de Poel, Alexander De Cock, Adam Cooman, Matthias Caenepeel
Scholierenproject “Kosmische Straling”
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
soorten beweging groot- en eenheden de formule soorten diagrammen .
Downloaden van muziek en films woensdag 26 maart 2014.
Netwerken.
Prototyping Week 7 // Tweenlite & API. TweenMax Snel mooie en effectieve animatie.
Client side vs Server side Server side code Code wordt op de webserver uitgevoerd Bewerkt de html die naar de gebruiker gestuurd wordt voordat die verzonden.
WapliX Webdatabases New generations of applications.
Node.js en NPM. Node.js Open source, crossplatform runtime omgeving voor server-side javascript applicaties, primair bedoel snelle, schaalbare netwerk.
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
Hoe een website realiseren ? Horen, zien en ontsluiten Gooik, 27 januari 2006 Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik.
Functional Web Applications Implementation and Use of Client-Side Interpreters Jan Martin Jansen.
Abstract I&I-conferentie Wat maakt een LeerlingVolgSysteem (LVS) tot een succes binnen de organisatie? Natuurlijk moet er worden voldaan aan tal van randvoorwaarden,
Webwinkel in het D-cluster van de opleiding Logistiek Ad van Kooten – docent ERP toepassingen  Pract. 1.
De definitie van een object. Een object is een verzameling van eigenschappen en bewerkingen. Veel voorkomende objecten zijn: D (display) Gui (user interface)
Detectietechnieken geladen kosmische straling Door Yannick Fritschy en Andries van der Leden.
Operating Systems Informatica.
SOFTWARE DEVELOPMENT AlarmCare.
Wat is Asterisk? Software pakket, gebaseerd op GNU/linux
Omgevingsonderwijs Wat? Leren in en van de (eigen) omgeving Waarom?
UNAN0016_ICOS Bodemonderzoek
Tool WF-1: Docenten natuurwetenschappen en carrièreadvies
ASP.NET MVC Web Development
Les 5: rekenen met grafieken, diagrammen en tabellen
SCALABLE DATA PROCESSING MET RABBITMQ
Wetenschapsbeursproject
Technisch Ontwerp inhoud
Transcript van de presentatie:

Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten. De HiSPARC detector

Het HiSPARC meetsysteem Het meetsysteem van HiSPARC kent diverse onderdelen: Er zijn ruim 90 meetstations. Ieder station bestaat uit 2 of 4 detectoren en een GPS-ontvanger. Een lokale meetcomputer stuurt de metingen naar de centrale data-opslag.

De verwerking van data Meetgegevens worden van de scholen naar een centrale database verzonden. Deze werkgroep gaat over de weg terug, van de centrale database naar alle scholen. De gegevens kunnen dan bekeken of verwerkt worden. Op dit moment zijn de gegevens al als csv-bestand op te halen. Zie: routenet>DataInvoer.pdf

Bestanden die op te halen zijn Een grafiek met de gemeten pulshoogten per 24 uur. Een grafiek met de gemeten pulsoppervlakten per 24 uur. Een grafiek met de hoeveelheid pulsen per uur voor 24 uur.

Standaarden op school Er wordt gestreefd naar een situatie waarbij meer meetgegevens, zonder installatie van extra software, op school te benaderen zijn. Op scholen kunnen browsers (zoals Internet Explorer) gebruikt worden. Een oplossing via de W3C internetstandaarden voor browsers is dus op school te gebruiken.

Internet standaarden Informatie is in drie delen te splitsen:.html-bestanden bevatten informatie..css-bestanden bevatten vormgeving..js-bestanden bevatten bewerkingen.

Module's voor javascript JSON bestanden met informatie. jQuery met progamma's van het MIT. jQplot voor grafieken en diagrammen. Openlayers voor kaarten. De te ontwikkelen software kan voortbouwen op verschillende module's die op het internet beschreven zijn:

Doelen voor dit practicum Grafieken van functies maken. Grafieken van meetgegevens maken. Grafieken van meetgegevens bewerken.

Doelen voor de toekomst Meetgegevens via de server benaderbaar maken. Internet practicum energie van het primaire deeltje (shower). Internet practicum richting van het primaire deeltje (shower). API (Application Programming Interface) voor deze HiSPARC technologie: jSPARC Het verzamelen van programma's (ook van leerlingen) in de jSPARC gereedschapskist.

Doelen voor de werkgroep Experimenteren met voorbeeldbestanden.