De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ASP.NET MVC Web Development

Verwante presentaties


Presentatie over: "ASP.NET MVC Web Development"— Transcript van de presentatie:

1 ASP.NET MVC Web Development
Introductie |

2 Introductie

3 De cursus ASP.NET MVC is een ingewikkeld onderwerp. Goede voorkennis van C#, OOP, HTML en javascript is noodzakelijk. (heel) misschien heb je MVC al op je stage gebruikt? Er wordt veel zelfwerkzaamheid van je verwacht, want: 6 uur in de week les, maar geen 6 uur per week uitleg. De lestijd is vooral bedoeld voor zelfstudie/opdrachten/projecten.

4 Lesmateriaal Professional ASP.NET MVC 5.
(kost €33,54 incl. verzending bij bookdepository.com) Stond nog helaas niet op de boekenlijst omdat deze al in maart aangeleverd moest worden  Je kunt gebruik maken van Microsoft Virtual Academy als aanvulling op het boek. Dit is gratis, registratie is wel nodig voor het bijhouden van voortgang.

5 Praktisch Wat heb je echt nodig?
Een visual studio versie waar je MVC 5 mee kunt gebruiken. Een ontwikkelomgeving moet je zelf regelen. Het lesboek (vanaf volgende week, bestel het dus snel!)

6 Toetsing Theorietoets & practicum (bekend verhaal) Maar ook…examen!

7 ASP.NET MVC Web Development
Introductie MVC |

8 Wat is MVC? Model-view-controller Een OOP design pattern, waarbij je je applicaties verdeelt in 3 soorten classes die op een bepaalde manier samenwerken. Er zijn verschillende MVC frameworks, met een eigen interpretatie van het design pattern. Misschien heb je ooit gehoord van: CodeIgniter, Laravel (tip voor PHP’ers!), Ruby on Rails, Django, Struts of Spring? Model bevat gegevens, logica, regels, het domein View bepaalt de weergave. Bijv. genereren van een webpagina, document, windows form Controller Context van MVC: 10 jaar geleden in java/oop voor desktop apps

9 Design pattern? Een herbruikbare oplossing voor een veel voorkomend probleem. Meestal een structuur van classes waarbij je aangeeft welke class waarvoor verantwoordelijk is Model: bevat data Controller: wisselt data uit tussen view en source View: toont UI Model bevat gegevens, logica, regels, het domein View bepaalt de weergave. Bijv. genereren van een webpagina, document, windows form Controller Context van MVC: 10 jaar geleden in java/oop voor desktop apps

10 MVC model, voor stateless webapplicaties
URL opvragen = methode aanroepen van een class, niet langer echt een file opvragen deze class = controller class controller haalt data op (model) en stuurt de view terug niet alle code gaat in de controller, de controller gebruikt weer andere classes voor data access etc.

11 Waarom? ASP.NET MVC dwingt de MVC structuur af
ASP.NET MVC views bieden meer controle over de HTML code, en zijn daarmee ook praktischer in gebruik icm. Javascript dan web forms. Maar snel een kleine webapplicatie maken is nog altijd eenvoudiger met web forms….of toch niet?

12 Scaffolding Scaffolding is populair geworden met Ruby on Rails (2005) Wat is het? Je maakt/kiest bijvoorbeeld een model of een database en je laat de rest (webpagina’s, code) er omheen genereren. Je hebt dan een simpele applicatie die je zelf naar wens kunt aanpassen en uitbreiden. Laten we beginnen met een model class, en de views en controllers er omheen genereren.

13 Demo Let op Nieuw project aanmaken: web forms, mvc en web api checkboxes. Add unit tests Bekijk de eerste pagina in het nieuwe project Directory structure > models, views en controllers Controller laten zien > actionmethods Models, Views, met dezelfde naam als de controller

14 Wat nu? Een goede manier om te beginnen is de officiële tutorial voor ASP.NET MVC 5. Tijdens de tutorial kom je veel onderwerpen tegen die je ook op het examen nodig gaat hebben. Neem er dus de tijd voor!

15 School/huiswerk Voor de volgende les: Heb je een ontwikkelomgeving
Heb je het boek besteld Heb je de eerste opdracht van de ‘Getting Started’ tutorial gedaan (om te testen of het werkt). Vragen?


Download ppt "ASP.NET MVC Web Development"

Verwante presentaties


Ads door Google