WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Extern-Geheugen Henry van Aarssen 2009/2010 Extern-Geheugen
Advertisements

Computers en systeemsoftware : hardware
Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
De onderdelen van de pc.
Spic en Span Of CCleaner
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
De historie & de toekomst
Het geheugen… …van de computer.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Moederbord en blu-ray.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Componenten voor een werkende computer
Workshop harde schijf indelen
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Formatteren van uw harde schijf.
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
Par. 3.3 Het geheugen.
Extern Geheugen Lol.
Windows 7.
GParted Voordracht bij HCC Zoetermeer op dinsdag 9 februari 2010 door Theo de Zeeuw.
Hardware (2) SGDB Informatica.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Over computers.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
DE LAURENTIUS PRAKTIJKSCHOOL IN DELFT
Een goed begin is het halve werk….
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
METEOR-SERVER.
HomCom – mei 2013 (hoe standaard opslaglocaties verplaatsen)
Linux Workshop 2 Installatie en partities. Linux in VMware  VMware Workstation  Versie >= (voor volledige ondersteuning Ubuntu 10.10, en ook Windows.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Image backup maken van Windows partitie.
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
Windows wordt steeds beter … Zie hier enkele van de nieuwste features.
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Zin en onzin over bits en bytes
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Systeemherstel woensdag 1 oktober 2014.
Een zegening of een vloek
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Torens van Hanoi ● Uitgevonden door Franse Wiskundige Edouard Lucas in ● Beschreven in zijn wiskundig “spelletjesboek” Récréations Mathématiques.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
HjH HjH 2 1.Windows XP, Vista worden niet meer ondersteund. - gevolgen beveiligingsproblemen; denk aan bank! - nieuwe hardware zal.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Systeem Back-up Bedenkingen over de soorten back-up. Naar waar kunnen we een back-up maken. Hoe maken we een systeem back-up en waarom op die manier. Back-up.
Waarom back-up (kopie) Harde schijf kapot PC vervuild (Image) Virus (Image) Verkeerde handeling waardoor Pc niet meer opstart (Image) Kopie bestanden op.
Waar zitten de grote files
Geheugencapaciteit Enkele weetjes
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Smartphone via PC bedienen
Soorten Backups Partities Windows eigen tools & Google cloud Vragen?
Kennismaking met programmeren
Kennismaking met programmeren
Welkom woensdag 14 november 2018woensdag 14 november 2018
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN WAT HEEFT DAT MET WINDOWS TE MAKEN

BIOS & UEFI Zoals is besproken, stamt het BIOS uit de tijd dat harde schijven nog in giga’s werden besproken en Tera’s in de buurt van pluto zaten. Aangezien we nu al foto’s van pluto hebben Zijn er dus ook al schijven met terra’s aan geheugen Het BIOS kan zelf niet goed overweg met schijven groter dan 2 Terra UEFI is de moderne versie van de BIOS en heeft hier geen problemen mee. The ass of PLUTO

MBR In Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. Vermelden we dat de max grootte van een partitie 2 Terra byte kan zijn, maar bij meerdere partities kan de som ook maar max 2 Terra zijn.Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. Met een MBR is dus alles wat boven 2,2 Terra is verloren. Ook de oudere window versies kunnen hier niet mee uit de voeten.

GPT GPT is de moderne vervanger van de MBR en kan max tot 9,4 ZB (zettabyte) gaan… wat heeeeel veeel is. Dus voor de schijven van 3 Terra en meer is er maar een keuze. OPM: 1 ZB = bytes = bytes = bytes = 1000exabytes = 1billionterabytes = 1trilliongigabytes.exabytesbillionterabytestrilliongigabytes

WAT HEEFT DAT ALLEMAAL MET WINDOWS TE MAKEN We hebben bv een iets oudere pc met nog een gewone BIOS. We willen daar Win 8… 8.1 of Win 10 op zetten. We maken van de gelegenheid gebruik en plaatsen er een iets grotere schijf in van 3 Terra of meer. Dus het plan is 1 partitie van +/- 1 Terra voor windows en 2 Terra voor data. (alternatief 1 partitie voor windows en data is ook goed). Waarom gaat dit niet……… Omschrijving van het probleem

1 E PROBLEEM Met MBR kunnen we de harde schijf niet inrichten met 2 partities zonder verlies van +/- 1 Terra (746,52Gb ) Ook 1 partitie gaat niet, hier verliezen we hetzelfde. Oplossing zet GPT in de plaats van MBR en dit probleem is opgelost. We kunnen nu zonder problemen onze 2 partities aanmaken zonder verlies. MAAR……

2 E PROBLEEM Harde schijf met GPT en 2 partities zit maagdelijk in onze PC met BIOS te wachten op een verse installatie van Win xx (bv 10). CD van win 10 in de speler en hop……. Denken we…… maar…. Foutmelding van windows met de melding dat een installatie van windows onder BIOS alleen gaat op een partitie die onder MBR staat (F**ck). GPT wordt enkel ondersteund als er UEFI in de PC zit.

OPLOSSING… Pech… er is geen oplossing, dus In een PC met BIOS is het onmogelijk om een 3Tera schijf (of groter) te gebruiken om vanaf te kunnen booten. (zonder een verlies van +/- 1 terra) De enige oplossing is dan om een 2 e kleinere schijf te gebruiken om windows op te plaatsen en de 3T schijf als data schijf te gebruiken Onder windows wordt de 3T schijf na opstarten volledig ondersteund en kan zonder verlies worden gebruikt.

PC MET BIOS Kleine schijf om van te booten Nieuw 3Terra ingedeeld in 2 partities Externe 3T (USB 3) Externe 2T (USB 3)