Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

De samengestelde zin.
Veiligheid op het internet
Uitslag enquête over online pesten
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Veilig Internet Volgende
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Mijn gegevens op het web!?
Online kopen (e-shoppen) Lezing 12 oktober 2009 Peer Custers.
Internetbankieren.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Emeg Lijst 5 Muziek. Music What? Lees de nieuwsbrief op Why? Ga opzoek naar het verdienmodel.
WordPress les 3.
Voorzetsels.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
Lezing door Kick de Wolff
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Repressief Zakboekje VRU 2012
Een online werk- en leeromgeving voor uw kind.
Een werkstuk maken.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
HS 3 Het verkoopgesprek.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Slim en veilig online winkelen Hein van Dijk
Altijd online!.
O p d r ach t B. APP. 1 Deze app's heeft de menu onderaan en blijft de hele tijd bij u als u de app. opent u kan er op klikken wanneer u dan wilt. Voorwaarden:
OPDRACHT B. ING BANKIEREN APP Omschrijving: Altijd en overal uw particuliere en uw zakelijke bankzaken regelen via uw mobiel of tablet. Download deze.
Iedereen gebruikt social media.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Java Objectgeoriënteerd Programmeren in Java met BlueJ
Ouderavond WEERBAARHEID IN DE DIGITALE WERELD Personal Support Jongeren- en gezinscoaching Voorlichting.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Weet jij hoeveel geld je op dit moment hebt op je rekening?
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Reactievergelijkingen Een kwestie van links en rechts kijken.
Powerpoint presentatie.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Slim en veilig online winkelen [Naam Presentator].
Veilig bij God – uitroepteken of vraagteken? Psalm 91: veilig ben je bij God! Maar het uitroepteken kan ook een vraagteken worden…
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
Printen op school Werk je achter een PC op school? Gebruik dan de printer ‘Follow You’ om te printen.
Workshop website bouwen Les 4. Wat heb je geleerd?
Tweedehands auto’s. Auto’s zijn er in vele soorten en maten. Van groot tot klein, van spiksplinternieuw tot een oude oldtimer, van gezinswagen tot sportauto,
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Training: Inloggen en Zoeken
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Training: Inloggen en Zoeken
Breinleren.
Training: Inloggen en Zoeken
Onze Opdracht netwerken opzoeken en uit leren wat ze doen en hoe ze werken we moeten ook kijken wat de voordelen en nadelen zijn van deze 3 netwerken  
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Internetbankieren.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Transcript van de presentatie:

Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet. 6. Je eigen koopgedrag

1. Controleer de winkel Controleer de voorwaarden van de webwinkel als je hieraan twijfelt, en kijk of de webwinkel het ‘thuiswinkel waarborg’ heeft. Zorg dat je weet welke sites je wel en niet veilig kunt gebruiken, Zet je favoriete sites in je favorieten. Kijk of de site vaker is bezocht en op het internet voorkomt. Als de site vaker voorkomt is het waarschijnlijk wel een veilige site. Kijk ook naar recensie, als de webwinkel veel slechte recensies heeft dan is het niet slim hier iets te kopen.

1. Controleer de winkel Dit soort informatie kan laten zien of de website betrouwbaar is of niet. *Bevat de website contactinformatie? *Ziet de pagina er verzorgd uit? *In welk land is het bedrijf gevestigd? Een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het een professioneel bedrijf betreft.

2. Controleer de verkoper. Let goed op met de verkoper, deze kan onbetrouwbaar zijn of bekend zijn bij de politie voor bijvoorbeeld internet fraude. Dit kun je controleren op:

3. Veiligheid van website Via de Online ShopScan van Consuwijzer kun je checken of een webwinkel OK is. Controleer op de website van de uitgever van het keurmerk of deze het keurmerk ook daadwerkelijk aan die webwinkel heeft verstrekt. Controleer van een keurmerk ook wat de betekenis is, bijvoorbeeld door te kijken of het keurmerk voorkomt op de lijst van ConsuWijzer.

3. Veiligheid van website HTTPS betekent: HyperText Transfer Protocol Secure, zoals je ziet staar er nu secure achter, dit betekent dus dat het webadres beveiligd is. Dus als er HTTPS staat dan is dit webadres beveiligd. https http Controleer de beveiliging van de site, beveiligde sites beginnen in de adres balk met https in plaats van http

Controleer regelmatig je bankrekening of er misschien vreemde transacties zijn gedaan of andere dergelijke dingen. Kijk of de webpagina bij betaling links in de adres balk een slotje laat zien, dit laat zien of het veilig is of niet. 4. Veiligheid van betaling

5. Shoppen via smart phone of tablet Zorg dat je op het internet surft via een vertrouwt netwerk of je eigen netwerk, bijvoorbeeld open Wi-Fi netwerken kunnen een risico vormen. Open Wi-Fi netwerken kunnen onbeschermd en onveilig zijn. Er kunnen hackers gegevens van jou in handen krijgen via dit netwerk. Dus pas hier goed mee op. Ga NOOIT internet bankieren op een Open Wi-Fi netwerk, dit is eigenlijk altijd onveilig.

5. Shoppen via smart phone of tablet Zorg dat je zoveel mogelijk op beveiligde wifi netwerken werkt. Dit is altijd het veiligste.

6. Je eigen koopgedrag Laat je niet opjagen, koop alleen wat je nodig hebt of wat je ook echt wilt hebben. Niet alle aanbiedingen en mailtjes zijn echt, ook internetcriminelen lokken hier mensen mee, let dus altijd goed op wat je aanklikt.