Omstreeks die tijd kwam Samuël te overlijden. Heel Israël kwam bijeen om over hem te rouwen. Hij werd begraven bij zijn huis in Rama. 1 Samuël 25:1 NBV.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Godsdienst.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Ik wens je De kracht van god.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Boodschap in praktijk brengen
… en wat wil Jezus van jou?
U en uw huis vragen van ouders als alles anders loopt.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Waarom naar de kerk (gemeente) gaan
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Welkom.
Psalm 3.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Psalm 25.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
De Heer is mijn Herder Psalm 23
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Verlangens van God.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Welkom Israelzondag.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Geest beweegt nog steeds gelovigen
We see things and persons as we are, not as they are
Wandelen met de Ontzagwekkende
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
Zondag 26 oktober2014 morgendienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:ds. J. Trommel Ouderling:Anne Geurtsen Organist:Krijn van Veen.
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Preek.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
O Heer, wat ben ik moe!.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Welkom Israelzondag.
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
‘Mensen, bega toch geen schanddaad. Zoiets kunt u niet doen: deze mensen zijn bij mij te gast. Ik heb hier mijn dochter, die nog maagd is, en de bijvrouw.
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Omstreeks die tijd kwam Samuël te overlijden. Heel Israël kwam bijeen om over hem te rouwen. Hij werd begraven bij zijn huis in Rama. 1 Samuël 25:1 NBV

De ark van God stond in het particuliere huis van Abinadab in Kirjat-Jearim. Het heiligdom van de HEER stond in Nob, maar de priesterstand was uitgemoord. De enig overgebleven priester had nog het priesterkleed kunnen redden, om daarmee naar David te vluchten Samuël was gestorven: de enige geestelijke leider die er toe deed. Het koningschap in Israël verkeerde in een diepe crisis: Saul verbeurde de gunst van God, David was op de vlucht en moest zich op een dubieuze manier in leven houden.

‘Wie is die David? Wie is die zoon van Isaï? Het wemelt vandaag de dag van de slaven die bij hun meester weggelopen zijn. Denken jullie heus dat ik mijn brood en mijn water en het vlees dat ik voor mijn scheerders heb laten klaarmaken aan de eerste de beste onbekende ga weggeven?’ 1 Samuël 25:10,11 NBV

‘Mij treft alle schuld, mijn heer. Sta mij toe het woord tot u te richten en wees zo goed te luisteren naar wat ik te zeggen heb.’ 1 Samuël 25:24 NBV

‘Schenk alstublieft geen aandacht aan die domme praatjesmaker van een Nabal. Hij is een onbenul, zoals zijn naam al zegt. Had ik uw boden maar zelf te woord kunnen staan.’ 1 Samuël 25:25 NBV

‘Zo waar de HEER leeft, mijn heer, en zo waar u zelf leeft, de HEER heeft u ervan weerhouden om het recht in eigen hand te nemen en bloedschuld op u te laden. Maar ik hoop dat het al uw vijanden en tegenstanders zal vergaan zoals Nabal. Aanvaard de geschenken die ik voor u heb meegebracht, mijn heer; ze zijn bestemd voor de mannen die u op uw tochten vergezellen. Vergeef me alstublieft dat ik heb gefaald’ 1 Samuël 25:26,27,28 NBV

‘Ik weet zeker dat de HEER uw huis zal laten voortbestaan, u trekt immers voor de HEER ten strijde. Er mag bij u dus uw leven lang geen spoor van kwaad te vinden zijn. Mocht iemand het wagen om u te achtervolgen en u naar het leven te staan, dan zal het steentje van uw leven veilig geborgen zijn in de buidel waarin de HEER, uw God, de mensenlevens bewaart, maar het leven van uw vijanden zal worden weggeslingerd’. 1 Samuël 25:28,29 NBV

‘Wanneer de HEER al zijn goede beloften aan u inlost en u aanstelt tot vorst van Israël, zult u niet gehinderd worden doordat u uw geweten hebt belast door het recht in eigen hand te nemen en onschuldig bloed te vergieten. Wanneer het eenmaal zover is, mijn heer, vergeet uw dienares dan niet’. 1 Samuël 25:30,31 NBV