Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Installatie Linux Mint 13 Xfce
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Dropbox. Dropbox is een innovatieve gratis applicatie waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden via één map. De voortdurend automatisch synchroniserende.
Windows 8 Workshop Kick de Wolff HCC Kick de Wolff1.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
om deze presentatie uit te voeren
Leerling Ik ben … jaar en woon in ….
UPGRADE PROGRAMMA WINDOWS 7 OFFICE 2010 OFFICE 365.
Lachertje.
Het Vodafone Augmented Reality Speurspel Een innovatief spel met als doel het vinden van de ‘schatkist’. De schat is ergens bij jou in de buurt verborgen,
De winter 2012 – 2013 was streng tot extreem streng, de water vogels hadden het behoorlijk moeilijk. Ik kreeg een zwak voor een zwaan en een eend, mijn.
Windows 8 Presentatie Clubmiddag 20 november 2012 door Henk Kesting.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Windows 8 Door Kick de Wolff Kick de Wolff.
Taakbalk. Taakbalk Jumplist en animaties Klik op icoon in taakbalk met Rechtermuisknop.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Ziehier 2 bussen Ariel Color gezien langs de voorzijde : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt.
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Donderdag 25 januari :55:48 a.m.12:55:48 a.m. Ik begin een nieuw leven Het is een besluit... Het is mijn mijn besluit...
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Ik doe mijn presentatie over…
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Gevorderde programmeer les
WINDOWS 8.1 VOOR BEGINNERS.  Windows 8.1 ontwikkeld voor touch, maar met de functionaliteiten van de vorige windowsversies  Zowel op desktops, laptops,
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Windows start Uw docenten zijn: Peter Blansjaar Theo van der Poel.
Woensdag 23 maart 2011 Door: J. Tieman. Vorige les Wat hebben we gedaan?
HjH HjH 2 1.Windows XP, Vista worden niet meer ondersteund. - gevolgen beveiligingsproblemen; denk aan bank! - nieuwe hardware zal.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen © De Pionier 2015.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via activeringscodes.
Homcom Ledenvergadering 25/04/2016. Bots Doet ons denken aan robots Worden gebruikt om – Te spreken – Standaard conversaties te voeren Bv : al onze medewerkers.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Windows Update herstellen
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
Windows 10 Creators Update
Downloaden en opslaan = bestanden van een computer op afstand overdragen naar uw eigen computer Software = Programma’s die u op uw PC kunt uitvoeren (gratis.
Wat is je doel voor deze les?
Klik op een app voor meer informatie: -ZermeloZermelo -Its LearningIts Learning -OneDriveOneDrive -Kahoot!Kahoot! -QuizizzQuizizz -QuizletQuizlet -Aura.
Update naar Windows 10.
Wegwijs op Computer en Internet
Windows 8 Startmenu.
Voor wie doen we het? zakenreis ouderen jonge ouders zorginstelling
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen

Wat is Windows 10?  Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1  Windows 10 moet op alle media gebruikt kunnen worden. PC, Tablet, Telefoon  Windows 10 zal niet worden opgevolgd door een andere versie, maar steeds met nieuwe functionaliteit worden ge-update.

Windows 10 melding

Waarom laat Windows deze melding zien Deze melding betekent dat de PC geschikt is voor een upgrade naar Windows 10 En u kunt aangeven of u interesse voor een upgrade hebt.

Windows 10 reserveren

Vragenlijstje upgrade van RTL nieuws -Laat Windows deze upgrade melding zien? -Wat Waarom gebeurt er als ik de melding accepteer? -Wat gaat er veranderen? -En Windows 9 dan? -Is Windows 10 gratis? -Hoe weet ik of mijn computer geschikt is?

Wat gaat er veranderen? De veranderingen zijn eigenlijk het grootst voor Windows 8 gebruikers die met een PC of laptop werken. Het startscherm wordt ontdaan van alleen tegels en krijgt weer meer weg van eerdere Windows versies.

En Windows 9 dan? Windows 9 is overgeslagen. Zie dit als een marketing aktie. Windows 8 was geen succes netzoal de voorganger van Windows 7, Windows Vista. En om nu te laten zien dat Microsoft het deze keer wel goed zou aanpakken is Windows 9 overgeslagen en direct met Windows 10 begonnen om de grote stap vooruit te benadrukken.

Is Windows 10 gratis? Windows 10 is onder bepaalde voorwaarden gratis: -U heeft Windows 7 en gaat naar Windows 10 -U heeft Windows 8.1 en gaat naar Windows 10 -Bovenstaande moet wel uitgevoerd worden binnen een jaar na de introductie van Windows 10 op 29 juli Daarna zal er waarschijnlijk betaald moeten worden voor een licentie. De prijzen hiervoor zullen waarschijnlijk tussen de €100 en €150 liggen.

Hoe weet ik of mijn computer geschikt is? Microsoft zegt dat als u het upgrade bericht heeft gekregen de PC geschikt is voor Windows 10. Bij de uiteindelijke installatie wordt van te voren aangegeven welke programma’s eventueel niet meer werken na de installatie en dan kan u er alsnog vanaf zien. Het is echter ook mogelijk dat u achteraf problemen tegenkomt met drivers op u PC die niet met Windows 10 software overweg kunnen. Dit is dan vaak een probleem van de fabrikant van de PC. Dit wordt onder andere gemeld door Sony over enkele Vaio modellen.

Updaten naar Windows 10 -Van Windows 7 en Windows 8.1 kan u de PC updaten naar Windows 10 -Dit moet binnen een jaar vanaf 29 juli 2015.

Gebruik van de verschillende Windows versies Augustus 2015

Microsoft’s timeline voor de Windows produkten

Windows 7

Van Windows 7 naar Windows 10 De stap van Windows 7 naar Windows 10 is niet al te groot. Er is bij Windows 10 een startknop met een bijbehorend menu net als in Windows 7 en vorige Windows versies. Het gebrek aan een startmenu was één van de grote gebreken van Windows 8 volgens een groot aantal gebruikers. End of Support is in januari 2020

Windows 8.1

Van Windows 8 naar Windows 10 Voor Windows 8 gebruikers is het misschien vreemd om een startmenu te zien. Zeker als u nog nooit met een andere versie gewerkt hebt. Er wordt maar matig of helemaal niet, gebruik gemaakt van tegels en dat is even wennen. Ens of support is pas in 2024

In Windows 10 zijn er veel nieuwe functies.Windows 10 Windows-toets+Tab (Taakweergave) Windows-toets+PijltjeRechts+PijltjeOmhoog (plaatst venster in rechterbovenhoek) Windows-toets+PijltjeOmhoog of PijltjeOmlaag (plaatst venster boven of onder) Windows-toets+Ctrl+PijltjeLinks of PijltjeRechts (schakelen tussen bureaubladen) Windows-toets+Ctrl+D (nieuw bureaublad) Windows-toets+Ctrl+F4 (sluit bureaublad) Windows-toets+Ctrl+C (Cortana) Windows-toets+S (zoeken)