Proeftoets quiz ding.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Advertisements

Leefgroepen in de kleuterschool
Psycho-educaties voor kinderen met ASS Handleiding voor jezelf Ik ben speciaal Navigeren in de sociale wereld.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Filosofie Op HAVO en VWO.
Mentoraat Het menselijk handelen niet bespotten, niet betreuren, niet veroordelen, doch begrijpen’ (Ethica 4, voorrede). *) 
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
MOBIELE PORNO? NEE, IK DOE NIET MEE
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Het Puberbrein Marion Wijnja ´Oog voor Ouders´
INFO-AVOND DE SCHOM 18 JANUARI 2010
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
Met stage wil ik vooral veel ervaring in verschillende gebieden opbouwen, zodat ik later precies weet wat ik later zou willen doen en veel nieuwe vaardigheden.
Schoolrijpheid Infoavond 2 februari 2012.
Ingrid van de Meerendonk Jeffrey ter Meulen
TOPOI Model: Taal Verbale communicatie: Wat zegt de ander precies?
Het belang en functie van spel
Een kruiwagen vol bloemen !
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
TEKST 13 SAMENWERKING IN HET ALGEMEEN
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
KIJK! voor groep 1-2 Informatie voor ouders.
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Morele ontwikkeling en opvoeding
Vragen 1.2 A.
Regels en afspraken.
De Roos.
LES 3 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Aanpak problematisch gedrag
Wiki Interculturele communicatie
Dictee 6.2 succes.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.
Mijn kind gaat naar de basisschool Themabijeenkomst.
Ontwikkeling en de basisschool
Kind in ontwikkeling deel A Thema 3 Adolescent
Ontwikkeling en de basisschool
Oic even weken..
Ontwikkeling en de basisschool
College 5; kinderen en media. Programma  Hoorcollege kinderen en media 
College 5; kinderen en media.  Hoorcollege kinderen en media: H
Les 5 Twee weken over de sociale ontwikkeling : de ontwikkeling van het individu in relatie tot de sociale omgeving Interactie met anderen, mensen reageren.
College 3; persoonlijkheid en zelfstandigheid. Programma  Persoonlijkheid  Zelfstandigheid.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.
Opvoedstijlen en interculturele communicatie
Ontwikkeling en de basisschool
Opvoedrelaties onder spanning Bijeenkomst 4. Debat passend onderwijs Lees §1.1 Sipman goed door. In de maatschappij lijkt het aantal kinderen met gedragsproblemen.
College 3; persoonlijkheid en zelfstandigheid.  Persoonlijkheid  Zelfstandigheid.
 Schoolleeftijd 3  6-12 jaar 4  Geheugen – KTG/werkgeheugen, snelheid  Aandacht - selectief  IQ – Binet-Spearman-Gardner  Executieve functies.
Kind in ontwikkeling deel A Thema 3 Adolescent
Inleiding in de (ped)agogiek werkcollege 3 Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hro.nl/vrije
Stromingen in de psychologie Werkcollege 4 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Levenslooppsychologie werkcollege 4 Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hro.nl/vrije
 GEEN EINDPRESENTIE! (eindopdracht actualiteiten)  Week 6: College Kleutertijd en schoolleeftijd  Week 7: presentatie expertgroepen en verwerkopdracht.
Kind in ontwikkeling deel A Thema 3 Adolescent
Methodiek: Plancyclus
Leraareffectiviteit – wat weten we (niet)? Daniel Muijs, University of Southampton.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Interactief voorlezen in de kinderopvang Taalaanbod Module 1 Wat zeg je en hoe zeg je het.
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
Info avond groep 1-2 Welkom allemaal. Auditieve/ taalontwikkeling Fonologisch bewust zijn Fonemisch bewust zijn Letterkennis Mondelinge taal, Zinsbouw.
Op wie lijk jij het meest?
Passend onderwijs.
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Doubleren.
Doubleren.
Transcript van de presentatie:

Proeftoets quiz ding

Vraag 1 Wat is dysgrafie is een stoornis in het ordenen van kennis is een stoornis in het leren schrijven dat een eenmaal verworven schrijfvaardigheid weer verloren gaat dat een eenmaal verworven schrijfvaardigheid verder wordt uitgebouwd

Vraag2 1. De schooltijd staat bekend als een periode waarin de meeste kinderen een hekel hebben aan opvallen en anders zijn 2. Tijdens de schoolleeftijd wordt het fundament gelegd van erbij horen stelling 1 is juist; stelling 2 is onjuist stelling 1 is onjuist;stelling 2 is onjuist stelling 1 is juist; stelling 2 is juist stelling 1 is onjuist; stelling 2 is juist

Vraag 3 Onder een maturistische opvoedstijl verstaat men: weinig ingrijpen, laat het kind maar begaan sturen door straffen en belonen veel straffen sturen door toelichting en uitleg

Vraag 4 Een kind van 8 jaar kan veel meer begrijpen van wat het op tv ziet en in zijn kennisbestand opnemen dan een kleuter omdat, tv-figuren meer voor hem zijn gaan leven zijn begripsvermogen groter is en het geziene beter voor zichzelf kan benoemen ( verbal labeling) hij vaker naar programma’s kijkt voor volwassenen hij wat hij ziet beter kan benoemen ( verbal labeling) waardoor hij het beter na kan doen ( imitative behaviour)

Vraag 5 Het kind krijgt in de post-conventionele fase meer oog voor: het feit dat je later als volwassene zelfstandig door het leven moet kunnen gaan het feit dat “goed”een relatief begrip is dat je het beste dingen kan doen die jezelf fijn vindt algemene gedragscodes waaraan de mensen zich bij voorkeur dienen te houden

Vraag 6 De Big Five kent 5 hoofdcategorieën. Naast emotionele stabiliteit, zorgvuldigheid en extraversie zijn dit: meegaandheid &doorzettingsvermogen doorzettingsvermogen & ontwikkeling vriendelijkheid & ontwikkeling fysieke kracht & vriendelijkheid

Vraag 7 Kinderboeken uit de tweede helft van de 20ste eeuw beschrijven de kinderwereld met een onbezorgde ondertoon geven zedenlessen en feitenkennis ter voorbereiding op volwassenheid hebben veel aandacht voor mooie taal schetsen een reële wereld inclusief narigheid

Vraag 8 De leerkracht zegt over Sanne dat er bij haar sprake is van getalbegrip. De leerkracht heeft geconstateerd dat Sanne naast tellen ook kan opereren, meten, concretiseren corresponderen, classificeren, seriëren opsplitsen,delen, synthetiseren corresponderen ,delen en vermenigvuldigen

Vraag 9 Het begrip imitative behavior is van: Bandura Vygotsky Freud Erikson

Vraag 10 Sociale cognitie betekent: redeneerregels feitenkennis leerstrategieën mensenkennis

Vraag 11 Open vragen 1. Faalangst hangt nauw samen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Welke adviezen zou jij, als pedagoog, een leerkracht geven die een leerling in de klas heeft met weinig zelfvertrouwen? Noem en beschrijf er minimaal 3.

Vraag 12 2. Kohlberg ontwikkelde een gedetailleerde fasentheorie over hoe de morele ontwikkeling bij kinderen verloopt. Als je naar jezelf kijkt, in welke fase bevind jij je dan volgens Kohlberg? Onderbouw je antwoord met relevante argumenten.

Vraag 13 3. Ook Piaget heeft het een en ander gezegd over de morele ontwikkeling van kinderen. Als je de veel gebruikte term ‘moreel realisme’ in zou moeten passen in 1 van de fases van Kohlberg, onder welke fase zou moreel realisme dan vallen en waarom?